Sista februari

Clinteklanten väckte oss strax efter 7 och var pigg, men han fick ligga kvar i sängen en timma innan det var dags för morgon prommis.

Har haft ont i höfterna hela natten och har haft stora problem att överhuvudtaget kunna röra på mig. Det som vanligtvis redan är svårt att vända sig från ena sidan till den andra. Längtar tills det här är över. Dessutom måste jag varje gång jag vaknar knuffa till bebisen tills den vaknar och rör på sig där inne så jag vet att den lever innan jag kan somna om. Och det blir ganska många gånger per natt. Har läst alldeles för mycket hemskheter på internet om vad som kan hända.

Idag ska jag nog ligga och vila mig i sängen nästan hela dagen så det onda går över till på söndag, och så blir det väl att kolla lite på melodifestivalen.

Back to bed.

4300

Då var vi hemma från gällivare, inte så oväntat. Allt gick bra där, fick ligga 2 timmar och göra en CTG kurva vilket var rena döden för mina höfter, har knappt kunnat gå på resten av dagen. Sen gjorde läkaren ett ultraljud och viktskattning. Han sa att den har det så bra där inne. Och väger ungefär 4300gram. Jag svimmade lite inombords även fast jag visste att det inte skulle vara en så liten bebis, får trösta mig med att den håller sig under 5 kilos strecket. Dom ville inte sätta igång mig ännu eftersom jag gått 14 dagar över tiden först imorgon, och helst vill dom ju att det ska komma igång av sig själv. Så vi orkade inte stanna på patienthotellet hela helgen så vi åkte hem istället. Men nästa gång åker jag inte hem, då stannar jag där till ungen är ute! Så nu blir det med största sannolikhet en marsbaby, men det gör inte mig nåt, jag kanske till och med får skylla mig själv, för jag har hela tiden sagt att jag ska försöka få barn i mars, för det är så smart att ha alla född i samma månad.

Vi åkte hem och sov när vi kom hem, ska hämta hundarna strax. Saknade redan alla djuren fast vi inte ens var borta i 12 timmar, hur ska detta gå? Dessutom jobbar mamma och pappa jätte mycket nästa vecka, och mina små vovvsingar är inte van att vara ensamma så länge. Har skämt bort dom lite. Det eviga dåliga samvetet. Jag måste försöka tänka att jag kommer vara hemma med dom länge länge sen, att dom överlever att vara ensamma 9 timmar i några dagar. Och mina små kattisar, hur ska det gå för dom?

Kom ut nu lilla knubbsäl!

Inte länge kvar.

Ja då var väskan i princip helt packad. Ska lägga ner några saker imorgon på morgonen. Har lagat mat idag, blev ganska mycket så vi satte några matbackar i frysen. Det har även blivit skurat och dammsuget i hela huset. Ska byta sängkläder när vi kommer hem. Orkar inte göra det nu.

Får se hur det kommer gå för katterna att vara ensamma, dom kanske river hela huset. Vi kanske bara är borta över dan, men annars ska mamma åka och fylla på mat och vatten och tömma lådan.

Har mått lite illa hela dagen, trodde det berodde på att jag inte ätit så mycket, men nu har jag ätit middag och ändå är jag hungrig samtidigt som jag mår illa. Bara jag inte får magsjuka eller nåt sånt nu. Känner mig inte alls på G idag. Jag hoppas jag kan sova i natt iallafall annars kommer morgondagen bli tung.

Snart ska jag se lyxfällan, sen är det läggdags.

Den där väskan..

Kom just på att jag måste packa väskan, vi åker ju tidigt imorgon. Förhoppningsvis kommer jag ha användning för väskan och babyskyddet. Det som känns mest tungt just nu är att vi kanske bli hemskickade direkt imorgon igen efter överburenhetskontrollen, att jag kanske måste vänta ytterligare en vecka. Ska bli intressant och se vad dom säger imorgon. Har jag riktigt tur sätter det igång av sig själv idag eller i natt, men det tror jag inte det kommer göra.

Nu ska jag äta nåt, och om en timma ska jag kolla skidåkning på tv.

Gravidvisan

Gravidvisan

Melodi: Idas sommarvisa

Du ska inte tro du får föda
nej du får gå ständigt gravid.
Att längta så hjärtat ditt blöda
är fruktlöst och dödar ej tid.

Din bebis den stannar i magen
till årsskiftet minst, gärna mer.
Så jättelångt är det till dagen
då ni i familjen blir fler.

Du har mycket vatten i benen
 sådär så det sticker och drar.
Och häcken din är en obscen en
med gropar och hud som Babar.

Din ork är nu borta, försvunnen
ditt tålamod har sprungit bort.
Du ids knappast dra nåt på munnen
men skrattar åt ordet komfort.

Och svordomar ger du till vänner
 för det tycker du de kan få.
 Nej ingen förstår hur du känner
blott klagan får tiden att gå.

Men kämpa, ta strid emot gråten
belöning för mödan är stor.
 All vånda är glömd och förlåten
den dagen du blir någons mor.

Onsdagen som tog slut.

Nu börjar det dra ihop sig. Imorgon kväll lämnar vi hundarna hos mamma och pappa, och på fredag kl 6 så börjar vi åka mot gällivare. Jag hoppas verkligen att jag får komma hem med en bebis, inte bara bli hemskickad för att komma tillbaka på kontroll varannan dag. Idag har Björn skurat nedervåningen och imorgon ska han dammsuga och skura övervåningen. Efter jobbet var han och handlade och kom hem med 4 kg potatis som han vill att jag ska göra mos av, så jag får väl göra det imorgon. Det kan man ju frysa in om inte annat. Det är bara så tråkigt att skala potatis.

Nu ska jag gå och lägga mig, har inte hunnit vila middag för Össe pösse ringde precis när jag skulle vila, och vi pratade i nästan två timmar.

Godnatt.

Clinton 2år



Idag fyller min lillkille 2 år. Min syrras vovve Qendra fyller också två år idag. Och ingen present fick han av matte heller. Jag hade tänkt att köpa en aktiveringsleksak, men glömde helt bort det så det får bli en senare fråga. Han fick lite godis och sånt smaskens istället.

Har varit hos mamma och pappa och ätit bruna bönor och en semla till efterrätt, det var gott.

Annars händer det inte så mycket här, vi ska snart kolla NCIS. Björn fick en glad överraskning in på lönekontot idag, då om jag är snäll kanske jag får den där bärbara datorn jag tjatat om. Men det är tveksamt för jag har väldigt svårt att vara snäll längre stunder. Egentligen är det väl kanske lite onödigt också, det är bara just nu det känns som jag är i stort behov av en när jag har tråkigt hela dagarna och inte orkar springa upp och ner i trappan mellan tv och dator.

Nu har alla, vars bloggar jag läser (mestadels för mig okända personer runt om i sverige), som hade BF både före och efter mig fått sina bebisar- utom jag. Då känner man sig lätt lite deppad. Förhoppningsvis behöver jag inte vänta allt för länge till.

Nå hej hej.

Magen.

Börjar bli väldigt less på den här magen nu. Den är ivägen överallt, hela tiden. Jag kan knappt sitta vid datorn för datorbordet trycks mot magen, inte skönt. Jag kan knappt köra bil för ratten tar i magen. Jag kan inte sova på mage, vilket är ett stort problem eftersom jag hatar att sova på alla andra sätt. Allt är bara jobbigt och irriterande.

Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt.

Sista besöket hos BM

Ska till gällivare på fredag på överburenhetskontroll om det inte hänt något innan dess. Jag antar att det inte kommer hända något innan dess heller. Så jag får väl sikta in mig på det. BM sa att hon tror det blir en marsbaby. Hon sa även att jag verkar ha en stor baby där inne. Det känns lite oroväckande.

Nu är jag trött och måste vila. Kommer nog sova till Björn kommer hem från jobbet om sådär 2,5timmar.

En dag närmare.

Sitter här ensam vaken och filosoferar. Borde gå och lägga mig eftersom jag ska ut med hundarna och till BM imorgon på morgonen. Måste dammsuga imorgon med, orkade aldrig göra det idag. Känns som jag inte gör annat än städar nu. Men jag känner på mig att så fort jag låter det vara dammigt eller massa disk framme, då kommer jag behöva åka in till BB, och av den tanken får jag lite panik för jag hatar att åka hemifrån när det är stökigt för det är alltid mycket trevligare att komma hem när det är städat. Har ätit massa godsaker idag, och jätte god mat, så jag är supermätt nu. Får se hur det kommer gå att somna. Jag kan nästan aldrig somna om jag känner mig mätt. Har egentligen inget vettigt att skriva överhuvudtaget men har inte så mycket annat för mig.

Snart är du här lilla bebis, vare sig du vill komma ut eller inte. Det känns väldigt overkligt, just nu känns det mer som att jag kommer vara gravid resten av livet.

Söndag...

En veckas övertid avklarad. Har inte ens nån lust att stiga upp ur sängen på morgonen. Vill helst inte behöva visa mig utomhus överhuvudtaget. Snacka om att det här känns deprimerande. Jag har nu lagt ner allt hopp om att den här bebisen kommer vilja komma ut av sig själv. Får se vad barnmorskan säger imorgon. Sista dagen på Björns ledigvecka idag också. Det är så trist att sitta hemma och mögla själv.

Igår så upptäckte vi att elementet i garaget har gått sönder, antagligen frusit när det varit 30 minus i några veckor. Så allt vatten hade läckt ut. Så det var tvungen att komma nån och plugga elementet, så på måndag är det bara ringa försäkringsbolaget. Men jag antar att vi bara kommer behöva betala självrisken för byte av element, annars kan det ju bli en lite dyrare historia. Jaja, alltid är det nåt.

Lurad..

Nej- bastun hjälpte inte. Det kunde man ju räkna ut med arslet. Måndag närmar sig med stormsteg. Jaja, det är väl bara bita i det sura äpplet och gå ut med hundarna på morgonen hela nästa vecka. Björn slutar jobbet en timma tidigare hela veckan eftersom dom går över på ordinarie arbetstid nu.

Börjar bli orolig för att det kommer vara en 5kilos klump jag kommer behöva föda fram nu när det drar ut på tiden så här länge. Ska ju till BM på måndag, i onsdags verkade det nästan som hon ville att jag skulle bli igångsatt pga hjärtljuden, men läkaren tyckte att det var helt normalt. Får se vad hon säger på måndag. Hon sa också att hon inte vill att barnet ska hinna bli hur stort som helst, eftersom det uppenbarligen vuxit eftersom jag ena dan kan få igen min jacka och nån dag senare så skiljer det nästan 10 cm för att jag ska kunna få igen den. Lite beror det nog på att den sjunkit längre ner, men inte bara.

Nu är det dags för frukost..

Det går långsamt.

Ska snart bada bastu. Jag hatar egentligen att bada bastu men alla tjatar om att jag borde göra det, så nu gör jag det trots att jag inte tror det minsta på att det kan sätta igång nånting. Åt en färsk ananas igår, det ska också kunna sätta igång en förlossning, men det enda jag fick av den ananasen var två sprickor i läppen som svider som fan. Senare läste jag att för att ananasen ska hjälpa måste man äta minst 7st, så det var ju aningen bortkastat. Egentligen gör det inte mig så mycket om jag skulle behöva gå över tiden en vecka till, men det känns så jobbigt med hundarna nästa vecka, och sen har Björn massa viktiga utbildningar som han inte kan missa och då kommer han bara kunna vara hemma någon dag med oss. Sen är det väl inte sådär jätte kul när det känns som jag har ett bowlingklot på ena sidan av magen hela tiden. Det är dags nu- tycker jag. Men jag har inte minsta känning överhuvudtaget.

Telefonsamtal.

Har pratat med min syster i nästan två timmar. Hon ringde till mig och var ledsen och behövde råd. Jag vet- till mig! Ingen är mer chockad än jag! Nog för att vi senaste åren pratat mer om varandra på den nivån, men det är mer när vi träffas. Har faktiskt aldrig hänt att hon ringt mig förut för att hon behövt prata med någon. Känns ganska bra faktiskt. Det är faktiskt en himla tur att jag är så klok som jag är.

Efter det tittade vi klart lyxfällan, men jag kunde inte riktigt koncentrera mig för jag har sånna sammandragningar. Det gör inte ont men det känns som hela magen och ryggen drar ihop sig så det är svårt att få luft och så känner jag mig jätte trött i magen och ryggen. Tror jag behöver vila. Har inte hunnit vila en enda sekund idag. Har hela eftermiddagen och kvällen haft ont i ryggen, trodde först det berodde på att jag stått och gått mycket, men efter jag suttit länge och vilat ryggen blev det egentligen inte bättre, så det berodde väl inte på det utan på att jag haft lite förvärkar/sammandragningar. Och det var väl dom som blev värre nu på kvällen när jag känner att jag nästan har andnöd.

Godnatt i stugan.

Sommarvärme nästan..

Idag är det inte riktigt lika kallt ute. Endast 22 minus nu när solen börjat värma lite. Så snart ska Björn åka ut med skotern så Clinton får springa av sig ordentligt. Han har varit som ett orosmoln här hela veckan när dom bara varit ut korta promenader, och inget bus med några kompisar heller. Dessutom blev det ju inte mycket lekande och rastande förra veckan heller. Stackars lill klimpen. Han som älskar att vara ute. Förhoppningsvis så är det slut på kylan snart. Eller det kan ju gärna vara kallt, men helst inte under 20 minus.

Snart kommer mamma hit, vi ska baka lite. Vet inte riktigt varför hon fått för sig att vi måste baka, men nu blir det så tydligen.

Björns mamma har inte ringt på två dagar, jag är i chock. Tror hon blev lite stött när Björn ringde upp henne sist när hon hade ringt och fråga varför hon ringer hela tiden. Nu har jag sagt att han inte får ringa henne förrän hon ringer igen, så har vi slagit vad om när det kommer ske. Jag tror smärtgränsen för henne är nådd och hon kommer troligtvis ringa idag. Hon har då verkligen kontrollbehov om nån.

Skoterdags..

Lite lätt senil i väntans tider.

Skulle inte alls till BM imorgon, utan idag kl 10. Vilket jag hade vetat om- om jag hade brytt mig om att kolla vad jag skrivit upp för datum i kalendern. Men jag litade på mitt goda minne, eller det som en gång var mitt goda minne. Jag brukar aldrig glömma bort saker, jag kommer ihåg datum och tider utan problem. Men sen jag blev gravid har minnet mer och mer sviktat. Och då blir det så ibland, att jag är helt säker på ett datum/tid, och sen dubbelkollar jag inte för att jag vet att jag kommer ihåg, men det är inte alls att lita på längre.

Ringde iallafall upp min BM när jag upptäckte misstaget, och hon trodde att jag fått åka in på BB. Fick komma dit strax efter jag ringde istället. Hade fått högre blodtryck, men det sa hon är vanligt såhär i slutet. Fick ligga en halvtimma och göra en CTG kurva för hon tyckte hjärtljuden var lite höga, men det visade sig vara i stort sett normalt sen. Kurvan visade också att jag har sammandragningar nästan hela tiden, som jag inte direkt känner av. Det tyckte hon också var bra.

Fick en ny tid på måndag, som jag hoppas att jag slipper gå på.

Nu är det sovdags.

Ännu en meningslös dag.

Igår låg jag i sängen i stort sett hela dagen. Känns som den här dagen inte kommer bli så mycket annorlunda. Redan onsdag! Paniken börjar infinna sig. Jag hoppas verkligen att det kommer igång innan måndag. Orkar inte en till vecka med hundpromenader på morgonen. Speciellt inte när det verkar vara 30 minus. Tror faktiskt jag kommer behöva göra det. Imorgon måste jag till barnmorskan också, usch och blä. Nå nu ska jag gå ner och äta frukost och övertala Björn att åka och handla lite frukt.

Kolhydratladda..

Som om man inte gjort det tillräckligt de senaste 9 månader.. Gjorde plättar idag, känns som jag åt flera hundra stycken, och ändå blev jag knappt mätt. Annars brukar jag bli proppmätt på 4st.

30 minusgrader i morse, skönt att Björn har ledigvecka nu!

Jag orkar inte vänta mer, för var dag försvinner hoppet om att det kommer hända nåt inom närmsta framtiden mer och mer!

En ny vecka..

I lördags bad jag Björn svänga förbi markaden på vägen hem från jobbet och köpa tuggben till hundarna och lite kola och cocosbollar. Och hundståndet hade hunnit stänga, men hem kommer han med 3 KG kola och 5 karonger cocosbollar! Snacka om överdrift! Jag hade mer tänkt mig kanske ett halvt kilo kola och en karong cocosbollar. Frös in 4 kartonger, det är tur att det går att göra så. Nu sitter jag här med min säck med kola och äter lite. Har varit ute på gården i 30 minuter och busat med hundarna, vi är nu två bollar och en pinne fattigare. Jag slängde ut dom i djupsnön, men hundarna var inte så överdrivet intresserad av att leta upp dom igen, utan dom bara studsade runt och lekte där i snön istället. Björns morsa har ringt idag igen, trots att han sa i förrgår att han lovar att höra av sig direkt vi ska åka in. Men hon gjorde iallafall ett uppehåll i telefonterrorn igår, men idag på morgonen ringer hon igen. Jag orkade inte svara. Det kan annars gå en vecka mellan gångerna dom pratar, och nu tror hon att vi fått åka till BB så fort hon inte hör något på mer än 12 timmar. Dom är ju så HIIIMLA oroliga, för det är ju SÅÅÅ LÅNGT att åka. BUUU HUUU! Hur ska jag orka ha henne här nästan en vecka i slutet av mars?! GUD- GE MIG STYRKA!

27,7 minus

Vaknade kl 8 och kände mig ganska pigg, solen lyste och det såg ut att vara jätte fint väder. Kom ner och tittade på termometern, 27,7 minus visade den. Oh happy day! En sak som är bra med att det är så kallt är att man troligtvis inte träffar på någon ute. Så jag åkte ut till flyget och gick efter slädhundspåret en bit med hundarna. Solen verkar värma, för nu bara 2 timmar senare så är det bara 18 minus ute. Försökte mig på lite jogging moves när jag var ute också, tänkte studsa ut bebisen. Men jag fick ingen rekation inifrån magen, blev bara trött i benen. Tror jag ska gå och sova lite tidigare på dan idag, så jag hinner vakna innan Björn kommer från jobbet. Vila sova vila sova vila sova sova sova sova- kul liv jag har just nu.

Vilsen..

Nu är det bara 1,5 timma kvar av denna dag och fortfarande ingen bebis. Känns konstigt, det är liksom det här datumet man riktat in sig på, trots att man vet att det kan bli senare, och så plötsligt är den här dagen här och förbi, men ännu ingen bebis. Det är ungefär som julafton, man väntar och väntar och väntar, tillslut är det julafton, och sen är den slut. Och då står man där och känner "var det här allt?". Nu plötsligt känns det som att någon lurat mig, som jag gått runt och varit grundlurad i 9 månader, det blir inte mer än såhär. Konstig känsla. Att behöva åka till gällivare känns otroligt långt borta, som om det inte ens är säkert att det kommer hända, ungefär som jordens undergång. Man tror att det kommer hända, men gör det verkligen det? Den 14 februari har hela tiden känts så långt borta, och nu är den över. Vad gör jag nu? Vad ska jag nu har för mål?

Lördag 14/2

Har varit ute med hundarna hela 10 minuter nu på morgonen. Fy vad dåligt samvete jag har hela tiden! Dom vill ju så gärna vara ute och springa och busa. Men snart är det väl förhoppningsvis ändring på det. Om inte annat är ju Björn ledig nästa vecka, så då är ju han ute bättre med dom.

Idag har jag haft mensvärk sen i morse. Och lite ont i ryggen från och till. Mensvärk är en jävligt jobbig slags värk, den bara maler hela tiden, och inte på någon definitiv plats utan det gör ont i både ben, mage och rygg samtidigt, det gör ju inte heller jätte super ont, men tillräckligt ont för att man ska tänka på det hela tiden, så man kan inte riktigt koncentrera sig på annat.

Ska byta om nu och åka till Magdalena så jag har det bortgjort.

Uttråkad.

Har så fruktansvärt tråkigt! Och det blir värre ju senare på kvällen det blir för då vet jag att det börjar bli läggdags, och det drar jag mig verkligen för varje kväll. Kan inte somna, alla sätt jag än försöker ligga på är obekväma. Och jag har idag tappat hoppet om att jag någonsin kommer få min bebis.

Imorgon är det BF, alla hjärtans dag och Magdalenas kalas. Jag tror bebisen i min mage kommer missa sin tilltänkta födelsedag. Alla hjärtans dag orkar man inte ens fira, är ju mestadels ensam hela helgen när Björn jobbar ändå. Så det blir väl att gå på kalas och äta lite tårta. Melodifestivalen måste man ju se på kvällen med.

Ingen marknad för mig.

Marknadshelg. Skulle vilja gå idag med Clinteklanten, men det går ju inte, det får bli till hösten istället. Och så hade jag velat köpa lite kola och sånt, men det får jag vara utan. Kan inte skicka Björn heller, för han jobbar ju. Nåja, det är ju inte hela världen. Men jag tycker det är så himla bra träning för Clinton att gå med honom där det är mycket folk, trött skulle han bli också.

Har sovit dåligt i natt och drömt om mördare, så jag är redan nu jätte trött, så jag ska vila en stund sen dammsuga. Bara 47:e gången jag gör det den här veckan. Kanske skulle satsa på att dammsuga hårkällorna direkt. Clinton gillar ju när man dammsuger honom, det blir säkert svalt. Dom andra 3 odjuren är ju däremot livrädda för dammsugaren.

Kärringen

Snart sovdags igen. Känns som om jag inte gör så mycket annat nu. Idag åkte jag och vovvarna till mamma och pappa för morgonrastning, sen fick Clinton stanna där medan jag och Ruffsan åkte hem och vilade. Han kom hem sen när Björn kom från jobbet.

Björns morsa hade ringt mig på mobilen också på förmiddagen, som tur var hade jag glömt mobilen på ljudlös sen igår kväll. Hon hade ringt hem också, och till Björns telefon. Hon hade väl fått lite panik när Björns mobil var avstängd, och provat ringa hem, utan svar. Jag var ju hos mamma och pappa. Men när hon börjar ringa MIN mobil- då har det definitivt gått för långt! Det är ungefär 3:e gången det händer under mitt och Björns snart 6 åriga förhållande, varav en gång för att Björn bett henne ringa min mobil istället för hans var sönder, och en gång för några veckor sen när hon skulle köpa en grej Björn skrivit i ett sms, men hon hittade inte rätt och hon kunde inte få tag på honom för han var på jobbet. Och en gång fick jag då ett sms också när jag fyllde år, för 3 år sen tror jag. Men i övrigt så har hon inte visat något som helst intresse för mig överhuvdtaget. Då behöver hon fan inte börja trackasera mig nu! Räcker det inte med att hon ringer till B varje dag?! Han sa dessutom igår att han jobbar förmiddag den här veckan, vilket innebär att man inte kan få tag på honom på mobilen när han är underjord. Trögskalle! Den här bebisen verkar inte vilja komma ut än på ett bra tag, så jag orkar inte med att ha henne ringandes hela jävla tiden. Och vilken vettig person/bebis vill komma ut när det är 26 minus ute? Jag hade också stannat kvar ett tag till.

Ska försöak sova nu, och inte ligga och vara förbannad hela natten. :)

Kusinbesök.

Vaknade 9, så kom pappa och hämtade mig för vi skulle ut med hundarna. Kom hem sådär 10.30 då plockade jag undan lite i köket och dammsög, sen kom Stina och efter en stund även Agnetha. Dom var här några timmar, det var trevligt. Senaste gångerna jag träffat dom har inte varit under så roliga omständigheter, som deras mammas begravning i fredags, och innan jul när jag och mamma var och hälsade på Lena hos Stina. Dom verkade båda två må lite bättre nu, kanske blir en liten lättnad att ha begravningen bakom sig. Vi pratade lite om bebisar och jobb och sånt. Nu är jag jätte trött, brukar ju annars ta min middagslur vid 13 tiden. Så nu ska jag gå och lägga mig och sova ett par timmar. Björn kommer hem om en timma, då ska han gå ut med hundarna. Det är jätte fint väder, hade också velat vara ute. Men snart kanske..

Underbara sol!

Det är så fint väder ute, klart och soligt. Önskar jag kunde vara ute med hundarna. Det som är mindre roligt när solen lyser in är att man så tydligt ser att det är dammigt. Känns som om jag inte får göra annat än dammsuga hela tiden. Idag känns det bättre i höfterna och det efter viloläge från igår kl 12.30 till idag 9.30. Tänkte nu köra igång den där maskinen jag skulle kört igång igår. Sen måste jag nog ändå sova en stund för jag är jätte trött nu.

Har fått en serie av pappa på 12 dvds som handlar om andra världskriget och förintelsen som jag tänkte börja kolla idag, den verkar riktigt bra, så då kommer jag ju vara sysselsatt ett tag.

Man blir som glad av att se solen, det får en att längta till våren.

Jävla helvetes bajs fan!

Det kunde man ju tänka sig! Är så jävla less på den här helvetes foglossning så det inte är sant. Gick ju och vilade innan för att jag hade ont, men inte blev det bättre av det! Har inte kunnat ta mig upp ur sängen på över 5 timmar, har gjort några försök men det har gjort alldeles för ont. Nyss fick Björn dra mig upp ur sängen, gjorde ju ändå helvetes ont, men jag kom i alla fall upp och kunde gå på toaletten. Nu tog jag en paus i min sköna datorstol innan jag ska försöka ta mig ner för trappan. Det här är ta mig fan det värsta jag varit med om!

Powernap

Har varit på sista besöket hos barnmorskan i morse förhoppningsvis, men jag antar att jag kommer behöva gå dit nästa onsdag med. Var ut med hundarna 8 i morse, och kl 10 ringde pappa och frågade om han skulle komma hämta mig så kunde vi åka och släppa hundarna vid flyget. Och det var bra för Clinton behövde få springa av sig lite tydligen, han var helt sjövild. Nu har jag ont som bara den och varje rörelse är en plåga så jag måste gå och lägga mig och vila nån timma. Får hoppas att ingen ringer och stör i vanlig ordning. Hundarna har somnat i soffan. Måste köra en maskin med tvätt senare idag, har varit sysselsatt hela veckan med att tvätta, hade ju 3 fulla tvättkorgar, men nu är dom slut äntligen! Har bara en maskin som måste köras nu med lite av mina mjukisbyxor och andra nödvändigheter, som jag använder i princip varje dag. Det är ju mest sånna kläder jag luddar runt i hemma nu för tiden. Jag ser fram emot att även kunna ha mina andra kläder- kanske inom en snar framtid. Speciellt längtar jag efter att kunna ha min jacka utan att det känns som den ska spricka vilken sekund som helst.


Kyligt värre..

Höll på att dö av andnöd nyss när jag gått upp för trappan- inte bra. Men förhoppningsvis så är det bara tillfälligt.
Har tittat en film och Björn gjorde plättar, det var länge sen och jätte gott.
Nu sitter jag här och fryser i mitt annars så varma datarum. Har fått höja elementet, det är ju ändå 24 minus ute.
Vovvarna har fått vara ute och springa med skotern så dom borde vara nöjda för idag.
Ska surfa in på bokus och kika om jag hittar någon present till Magdalena som har sitt 5års kalas på lördag.

Tålamodet börjar ta slut

Lite drygt en vecka kvar till BF, och jag vet att det kan bli så länge som 3 veckor, men jag är less nu!
Och ännu mer less blir jag på alla jävlar som ringer till mig hela tiden och frågar om jag känner att det är på gång, eller om jag har haft några förvärkar och allt annat skit dom nu kan komma på att fråga. Jag är trött och känner nästan att jag hade kunnat sova dygnet runt. Jag har tillochmed nästan packat väskan klart, så jag är redo att åka snart, och helst nu så jag inte behöver ta dom där morgonpromenaderna med hundarna nästa vecka. Måste säga att det åtminstone är lite tur för Björn byter skift och kommer ha förmiddag-ledigvecka-förmiddag, nu dom kommande veckorna, istället för förmiddag-eftermiddag-ledigvecka. Förmiddagarna är 1000gånger lättare att gå ut med hundarna än på eftermiddagarna. För när jag har sovit har jag oftast inte så ont i höfterna. Nu ska jag gå och lägga mig under täcket och svära lite inombords.

Det var det..

Japp, igår var vi då på FK och pratade med en tant där om föräldrapenningen lite. Pratade även om mitt SGI, och det kom då fram att hon tyckte dom tagit rätt beslut, och att jag faktiskt har grundlurat mig själv när jag skickade in papprena från PF. Hade jag inte gjort det så hade jag fått SGI:t baserat på LKAB lönen. Det är vid sånna tillfällen som man har lust att springa in med skallen före i en betongvägg. Visserligen så skulle ju det vara att undanhålla sanningen, men å andra sidan så frågade dom ju egentligen bara efter det senaste jobbets arbetsgivarintyg. Men men, gjort är gjort. Det är ju inte utan att man känner sig en aning bitter faktiskt. Har inga förhoppningar alls om den här överklagan nu. Deppigt värre!

Men kommer dom lura oss på det här sättet så luras vi tillbaka. Eller lura och lura är det väl egentligen inte heller, Björn får ta ut föräldrapenning på hans ledigveckor, eftersom hans dagar är värd, som det ser ut nu, dubbelt så mycket som mina. Ja, ja, nu orkar jag inte tänka på det där mer. Får vänta på beslutet några veckor och sen orka vara förbannad igen.

Bekymrad..

Imorse så ropade Björn på mig, han lät allvarligt bekymrad över något, så jag frågade vad det var; han sa att vi inte har någon tallrik till bebisen. Jag skrattade åt honom och frågade om han trodde att spädbarn äter bröstmjölk från tallrik.. Ja, just det, det tänkte jag inte på- sa han.

Tror han börjar bli nervös nu, han har börjat fråga så mycket konstiga frågor, och dubbelkolla allting, typ att visst gör man så och visst kan det vara så, och hur gör man det. Tur att han har sin pappa bok, den har faktiskt varit väldigt bra för honom att läsa. Idag kokade han napparna också. Fortsätter det såhär kommer han snart vilja börja ta tid på hur fort vi kan packa ihop sakerna vi ska ha med, och ta oss ut i bilen. Nästan som en brandövning.

Nu ska jag sova, det har varit en lång dag.

Lilla solstrålen.


Begravning..

Den här var riktigt tung. Men det var verkligen en vacker begravning med jätte fin musik och sång.
Man känner sig helt tom på något sätt. Hade ganska kraftiga sammandragningar under nästan hela begravningen också, men det beror antagligen på att man satt och spände sig och var så ledsen, för så fort jag satte mig i bilen så släppte det.

Jag kan inte ens tänka mig hur ont det måste göra att begrava sin mamma, hon var ju inte direkt gammal. Jag vet inte hur jag hade klarat mig, om jag aldrig mer fått träffa min mamma, aldrig mer prata med henne. Jag vill inte ens försöka föreställa mig hur det måste kännas.

Godnatt igen.

Då var man vaken igen. Det är så varmt! Har lust att gå och lägga mig i snöhögen på balkongen. Och Trassel ska bestämt ligga vid mina ben var eviga natt vilket gör allt så mycket varmare, och det som redan är besvärligt att vända sig- det blir inte lättare med en katt alldeles vid benen.

Drömde massa kryptiska drömmar om att jag ska föda vilken sekund som helst, så när jag vaknade så var jag nervös att jag inte kommer hinna packa någon väska alls. Vet inte riktigt varför jag drar ut på det så mycket, jag brukar ju annars vilja ha saker klara flera månader i förväg bara ifall att och för att undvika katastrofer.

Pappa säger att jag inte får föda den 14:e för han har då inte tid att ta hand om hundarna då, det är skid(skytte?!)VM, och mamma jobbar 3 helger på raken nu. Det börjar bli en himla massa åsikter nu om när jag inte får föda, jag har inte många dagar att pricka in det på. Får hoppas det blir nästa vecka då eftersom det är då flest folk har en liten öppning i sitt schema, men inte på helgen förstås.

Nu ska jag göra ett nytt försök att sova.


Tråkiga tider.

Har inte packat väskan ännu, men däremot har jag letat fram en väska jag ska packa i. Och bara det är ju ett framsteg. Har även skrivit en lista på vad jag borde packa ner, så om det skulle vara så att jag inte kan packa själv så får Björn göra det, då har han nåt att gå efter. Får packa den imorgon. Måste göra det.

Vi ska på nåt info möte om föräldrapenningen imorgon kl 11. Är inte direkt sugen på att gå, men Björn tvingar mig så jag måste väl. Vet inte riktigt vad dom skulle kunna säga som jag inte redan vet. Skickade in papprena om överklagan igår också, så vi får se när dom beslutat om det, men antagligen tar det minst lika länge som det första beslutet, vilket tog nästan 1,5 månad. Och efter det ska ju ordnas med föräldrapenningen och det var det också en handläggningstid på 4 veckor. Så jag kommer nog inte se röken av några pengar på ett bra tag. Verkligen tur att jag har pengar på sparkontot!

Begravning imorgon också, det känns så himla tungt, har försökt förtränga det hela veckan. Och nu när det börjar närma sig så blir det jobbigt att tänka på att det faktiskt är någon i kistan, och vem det är. På farfars begravning gick det ganska bra att fokusera på andra saker än att det faktiskt var min farfar som låg där i kistan helt död. Jag hoppas det dröjer länge innan nästa begravning, nu blir det ju två stycken på mindre än 1,5månad.

Spyless

Känns som hela jag ska spricka, eller mest magen då. Är så fruktansvärt less på det här, att vara gravid är nog det tråkigaste jag varit med om. Och dessutom det enda som upptagit mina tankar i 9 månader nu. Jag kommer inte ens ihåg vad jag tänkte på innan. Nu känns det bara som ett enda långt väntande. Visst väntar jag och längtar efter att få träffa min lilla bebis, men mest av allt längtar jag till jag slipper den här magen. Kunna vara ute med hundarna, och kunna gå och handla utan bli trött i kroppen. Jag förstår nu varför dom satt ut vilobänkar på väl valda ställen på coop, tack för det.

Har inte vilat idag heller, får se om jag kan sova bättre i natt då, men det är tveksamt.
I natt föddes min bebis, det var än en gång en tjej, men den här gången tappade jag inte henne i badkaret hela tiden, men däremot hade hon bockskägg, jag vet inte hur jag ska tyda det rikigt.

Imorgon måste jag packa väskan, har haft så mycket sammandragningar i kväll. Vilket inte alls behöver betyda att nåt är på gång, men jag skulle fått panik om nåt är på gång så vet jag inte ens vad jag ska ha med mig. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH VAD JOBBIGT!!!

Fy vad gnällig jag känner mig nu, men jag kan inte rå för det, hela dagen har bara känts så jävla jobbig!

Tjat..

Mycket blev gjort idag, imorgon ska jag fortsätta greja på övervåningen och Björn har lovat göra kladdkaka, det är han expert på. Gott!

Måste köpa lite nya datordelar till min dator för den har blivit så fruktansvärt seg, behöver mer minne och en större hårddisk. Mina hårddiskar är smockfulla.

Björns morsa ringer varje dag och frågar om det inte är på gång snart, jag blir jävla förbannad. Hon är den enda som tjatar om det, alla andra verkar räkna med att bebisen kommer senare än 14 februari, vilket jag tycker är skönt. Det är ju inte som jag går runt hela dagarna och letar tecken på att förlossningen är på gång, eller försöker alla möjliga tricks för att det ska starta. Ungen kommer när den kommer, men självklart vill jag ju inte behöva vänta 4 veckor till.
Jag sa till Björn att fortsätter hon såhär så får han inte ringa och säga när barnet väl kommit utan måste vänta en vecka, och då ringa och säga "sa jag förresten att vi fick barn förra veckan?" Det hade varit kul, snacka om att hon hade blivit arg. I'm evil.

Nu ska jag kolla tv.


Överklagan

Då har jag skrivit min överklagan till FK, ska skicka in alla papper idag. Jag hoppas verkligen dom ändrar beslutet!
Räknade även ut att min genomsnittliga timlön på LKAB var 192kr i timmen, vilket är nästan dubbelt så mycket som den på PF. Det kommer alltså bli stor skillnad på föräldrapenningen om dom baserar mitt SGI på LKAB lönen istället.

Nu ska jag ta tag i städningen på övervåningen och Björn ska städa nedervåningen, men först ska han montera in basen till babyskyddet, får se hur länge det tar.

Känner att det börjar bli lite dåligt med kommentarer här i bloggen..

Tisdag 3 feb.

Hade beställt en bebis till idag, men jag insåg nu att jag ångrar mig. Bebisen får gärna stanna kvar en dag till eller två, har lite stuff att göra först. Tänkte igår på att det faktiskt är nästa vecka som det är beräknat till, och det är skrämmande nära. Magdalena har sitt kalas den 14:e och jag har lovat att komma.

På fredag är det begravning, och det känns jätte jobbigt, har inte den minsta lust att gå. Men man kan inte undvika allt som känns jobbigt. Jag kommer ångra mig om jag inte går.

Dags för frukost och sen sätta igång med lite saker här hemma. Måste dammsuga också.. Jag borde ha skaffat naken hundar och naken katter. Gud vad skönt det hade varit att slippa allt hund och katthår som sätter sig överallt. Vita hår, gråa hår, svarta hår.

En liten ljusglimt.

Idag pratade Björn med tanten som fattat beslutet angående mitt SGI, och han förklarade, och tillslut så höll hon faktiskt med att det borde vara inkomsten på LKAB som räknades, men att hon inte kan bestämma det utan vi måste skicka en överklagan, så får vi se om dom tycker likadant. Även om det inte alls är säkert att dom kommer tycka samma sak så känns det som ett litet ljus i mörkret, för innan så har dom ju sagt att det är helt meningslöst att skicka in överklagan. Men nu ska vi skicka in papper på min utbildning, där det klart och tydligt står att det är LKAB som beställt den, att det är meningen att jag ska jobba där. Enligt handläggaren så tar dom första jobbet eftersom det ska betraktas som början på ens karriär. Så imorgon ska vi fixa i ordning alla papper och skicka in dom till försäkringskassan. Känns skönt när det känns som att någon äntligen lyssnar, och om vi får igenom det här så är det bara en jävligt stor bonus.

Idag har vi varit på stan och gjort lite ärenden, nu är det mesta klart, Björn får gå på apoteket nu i veckan, det är några saker därifrån vi behöver, orkade inte ta det idag för det fanns ingen parkering i närheten och jag har haft för jävla ont hela dagen. Imorgon ska vi sätta in babyskyddet i bilen, eller åtminstone basen till den, så är det bara att klicka dit stolen sen när det börjar bli dags att åka till BB.

Det känns så fruktansvärt overkligt och skumt att vi inom loppet av några veckor kommer ha en egen liten dotter eller son. Jag tror jag inte kommer förstå det förrän jag ser att det är sant. I natt drömde jag att när jag bytte blöja (har ett skötbord som sitter över badkaret) så tappade jag varje gång ner bebisen i badkaret. Jag hoppas inte det är en sanndröm.

Godnatt då!


Fast i ödemarken.

Igår efter vi varit och åkt runt lite på stan så bestämde vi oss för att åka till Luossatoppen för att kvällsrasta hundarna, kl 21. Så vi åker upp vid slalombacken och ser att dom plogat vägen som går dit bak. Super bra; tänkte vi som börjar åka efter den, men halvvägs tar den plogade vägen slut och det övergår till bara skoterspår. Då frågar jag Björn om han verkligen ska köra där. Jag ser att det kört bilar där innan men det såg hemskt spårigt ut. Och han svarar att det är minsann inga problem för det är så hårt packat. Så han tar sats och kör och kommer ca 3 meter sen sitter vi fast som berget. Gissa om jag var glad då. Typiskt honom att aldrig kunna lyssna, att alltid vara sån besserwisser och veta bäst själv. Det där fick han sen höra hela kvällen. Så där står vi i kolsvart mörker, som tur är hade vi ficklampa. Björn står där en halvtimma och försöker sparka bort lite snö och sen backa med bilen vilket gör att det bara gräver ner sig ännu mer. Jag står där med magen i vädret och fryser eftersom jag inte längre kan stänga jackan. Vid 21.40 så säger jag åt herr "jag kan själv" att det börjar bli dags att ringa om hjälp nu om han ska ha hjälp för folk går ju och lägger sig. Motvilligt försöker han få tag på någon.

Under tiden kommer den en joggare förbi, och han tror att han kan köra loss bilen, han bara gasar på och bilen kommer såklart ingenstans. Sen kommer det en till joggare som försöker med samma sak, till och med när Björn säger att det inte går. Men dom försökte ju iallafall hjälpa. Men det där är väl ett typsikt man-syndrom att tro att dom alltid kan bäst.

Björns försök att få tag på någon gick inge vidare eftersom fr flesta börjar kl 5 på morgonen, och han inte vill ringa så sent till dom, han ringer en arbetskompis som tyvärr hade magsjuka. Men tillslut där efter 22 får han tag på en annan jobbarkompis som kunde komma och hjälpa.

Då kommer två turister som står längre in efter vägen, dom hade lyckats att komma ända dit bort, men nu kom dom inte därifrån för vi blockerade hela vägen. Så killen stannade och hjälpte till och skotta och greja när äntligen Björns arbetskompis kom med spade och andra praktiska saker att ha när man kört fast.

En joggare till dyker upp och försöker hjälpa till. Men han ger också upp. Snön är hård som berg eftersom det varit så varmt idag och det var så hårt packat och under bilen har det nästan blivit helt till is eftersom vi stått med bilen på i 2 timmar. Ett gäng med 8 fransmän dyker upp och jag går och gömmer mig i bilen. En stund efter dom gått förbi så hör vi dom skrika, vi trodde det hade hänt nåt, och det hade det ju visserligen också- det hade blivit norrsken.

Strax efter 23 var vi lös, och den där killen och tjejen med andra bilen fastnade inte heller för dom såg nu vilken sida dom skulle göra på, men dom fick gasa som fan. Det kändes himla skönt att få komma hem sen. Vi hade nog suttit där än om det inte varit för att jag tjatat på Björn att ringa om hjälp, och vi hade inte suttit fast från första början om han för en gångs skull lyssnat på mig.

Creep

I wish I was special,
but I'm a creep,
I'm a weirdo.
What the hell am I doing here?
I don't belong here.

Dags för en lutare.

Vaknade kl 5.17 i morse och kunde inte somna om. Steg upp och satt vid datorn lite, sen gick jag och la mig igen, tillslut kl 7.45 kände jag att jag började slumra till, då steg jag upp bara för att jag visste om jag somnar då kommer det bli jävligt jobbigt att stiga upp när Clinton väcker mig kl 9. Så jag gick ut med hundarna, sen åt jag lite frukost och nu ska jag gå och sova några timmar. Ska bli väldigt skönt! Det är nästan det bästa som finns att sova när det är ljust ute. Har inga problem att sova med persiennerna uppdragna hela sommaren heller. Tycker det är skönt att somna och vakna när det är ljust (dock inte ljust av lampor), man känner sig så mycket piggare då.