Stackars Clinton

Idag när jag kliver upp ser jag att Clinton har en jättestor kal fläck vid svansroten och ner på svansen. Ungefär 15cm i diameter. Det ser ut som pälsen ryckts bort, för det är knappt ett enda hårstrå kvar, och han är lite sårig och varig på hela ytan, säkert har han fastnat nånstans igår kväll eller i morse när dom fick springa lös i skogen så har pälsen ryckts bort. Fy vad ont det måste ha gjort! Och nu har han legat och slickat det där ända sen det hände till jag upptäckte det, och det gör ju inte saken bättre direkt. Måste be Björn köpa jodapax på vägen hem så jag kan rengöra ordentligt, sen måste jag borsta igenom hela pälsen och tvätta hela honom. Nu har jag knytit en tröja runt hans mage som hänger ner över rygg och svans så han inte kan vara där och slicka. Min lilla älsklings gubbe...

Shopping..

Har varit på stan med mamma idag och shoppat. Köpte en bamsehandduk och gardiner på hemtex, och några t-shirtar till Björn på intersport, dessutom hade dom halva priset på allt på barn och tonårshopen, för att den ska stänga, så jag hittade en vindjacka och byxa till Edvin, köpte även en mössa och vantar till, som jag tänkt han ska ha till hösten. Ville egentligen ha en overall för det är mycket bättre men det var slut i hans storlek. Måste fixa fram en vinteroverall till honom med, men det är ju ingen panik, det är ju inte ens sommar ännu.

Edvin var så super trött nu, trodde han skulle kunna vara vaken till 20, men han blev så ledsen så jag hann inte ens ta på honom pyjamasen, han somnade så fort jag la honom i vagnen. Får ta på pyjamasen sen när han vaknar och vill äta. Hoppas han sover för natten nu och inte bara sover en timma och sen vaknar och är superpigg.

Är så fruktansvärt sugen på choklad! Nu har det snart gått 4 veckor utan jag ätit nåt onyttigt överhuvudtaget, och fortfarande har inte sötsuget försvunnit. Visst är det ju inte så farligt som innan, men det är ändå störande. Speciellt sugen på choklad har jag varit de senaste dagarna, men jag brukar oftast inte vara sugen på just choklad.

Nå nu ska jag kika lite tv.

Nöjd och glad kexchoklad



Edvin trivs bra i den nya bumbo stolen. Har äntligen fört över alla nya bilder från kameran till datorn. Vi har varit hos mommo och hälsat på, för jag orkade inte gå ut med vagnen i regn vädret. Så Edvin fick leka med din mommo medan jag var ute med hundarna. Sen åt vi lite lunch, och nu är vi hemma och busungen sover i vagnen. Jag och mamma planerade lite vad vi måste ha med oss till skellefteå. Det är mycket att tänka på när man har en liten bebis. Snart är det dags för edvins 3 månaders läkarbesök och vaccination. Ska passa på och fråga vad jag ska göra när Edvin är så hungrig på nätterna. Förut åt han vid 19-20 tiden och vaknade först 4 och ville äta och sen igen vid 7-8. Nu äter han kl 20 och sen varannan timma fram till kl 8 på morgonen. Och jag känner mig helt död. Vi har prövat nu över en vecka att ge ersättning på kvällen (eftersom dom ska hålla sig mätt längre på det) men det har inte hjälpt nämnvärt. Han sover på sin höjd 3 timmar istället för två då. På dagarna är han inte speciellt hungrig, utan äter som vanligt var 3:e timma. Ska fråga BM vad hon tycker vi ska hitta på, för jag behöver sova aningens mer än jag får nu. Det har ju varit såhär i 3 veckor nu.

Hade två missade samtal från röda korsets sjukhus i stockholm, vad vill dom mig?

Bumbo.

Har fått sova ganska bra i natt, så idag känner jag mig inte som en zombie. Vi har varit ute och prommat, det var fint väder och regn. Idag ska vi köpa en bumbo stol till Edvin så han kan sitta med på matbordet så han slipper sitta i babysitter på golvet. Han vill ju vara med. Han har blivit så duktig på att sitta, och när man drar upp honom från liggande till sittande så har han börjat ställa sig upp. Han vill inte alls ligga ner, vill bara sitta eller stå. Och det blir jag väldigt trött i armarna på. Vill inte heller att han ska överanstränga sin rygg eller sina ben. Björn skulle åka efter jobbet och köpa en bumbo. En lila. Med brick bord. Nu ska jag fortsätta dricka min smoothie. Hej hej.

Åka bort..

Jag vill åka bort, en liten mini semester kanske, mest shoppingresa, kanske till luleå eller happis.. Men det lär det väl inte bli mycket av. Jag åker ju med mamma och pappa till skellefteå till midsommar får väl vänta med shoppandet tills dess.

I fredags var jag till mamma och pappa och grillade i Laukku, och igår var vi hemma hos dom och grillade, idag har vi knappt gjort nånting. Hittade GI hamburgerbröd på ICA, jätte gott var det!

Ikväll ska vi titta på Wallander Hämnden, sen är det sovdags. Har sövt Edvin i vagnen så bär jag upp honom sen, så slipper man allt bök. Han har så svårt att somna i sängen, det är så ljust i sovrummet.

Han är så söt och fin min lilla gosse. Han har ätit så dåligt nu i flera dagar.

Men good morning..

Är inte riktigt lika trött idag, Edvin har bara vaknat med 3 timmars mellanrum i natt istället för 1,5. När ska han börja sova bättre på natten igen? Har precis ätit frukost, om en stund ska lilla Edvin äta med, sen kanske vi åker och hälsar på mamma och pappa i husvagnen. Sen jag började med GI så känns det som jag fått mindre mjölk, och Edvin är inte alls speciellt nöjd efter han ätit, vi har t.o.m. varit tvungen att ge ersättning några dagar nu. Jag tror ju inte att just det här med GI påverkar så mycket av det, men däremot tror jag att det kan vara så att jag äter för lite. Men det känns jobbigt att äta när man inte är hungrig. Måste försöka få i mig lite mer mat så kanske det löser sig.

Läste igår på nätet lite om bebisars utveckling och ungefär vid vilken ålder dom ska börja göra vissa saker.

Vad händer? När händer det troligen?

Känner igen dig: Någon av de första dagarna
Vänder huvudet: 1:a månaden
Håller huvudet stadigt ett par sekunder: 2 månader
Öppnar händerna: 2 månader
Ler: 2 månader
Jollrar: 2 månader
Upptäcker sina händer: 2 månader
Lyfter huvudet när barnet ligger på mage: 3 månader
Leker med fingrarna: 3 månader
Fokuserar med båda ögonen: 3 månader
Slår mot föremål: 3 månader
Känner igen andra än familjen: 3 månader
Skrattar: 3-4 månader
Håller i en skallra: 4 månader
Sparkar avsiktligt: 4 månader
Följer föremål med blicken: 4 månader
Sträcker sig mot mamma/pappa: 4 månader
Vänder sig mage/rygg från: 4½ månad
Förstår välbekanta händelser: 4-5 månader
Håller huvudet stadigt: 5 månader
Imiterar andra bebisar: 5-9 månader
Sitter utan stöd kort stund: 6 månader
Griper: 6 månader
Säger enstaviga "ord": 6 månader
Lystrar till sitt namn från: 6 månader
Visar rädsla för främlingar: 6-8 månader
Kryper: 7-9 månader
Förstår att saker finns, fast de inte syns: 7-9 månader
Sätter sig upp själv: 8-9 månader
Sitter stadigt i 10 minuter: 8-9 månader
Säger tvåstaviga "ord": 8-9 månader
Använder pincettgrepp: 9 månader
Pekar: 9 månader
Kan säga flera "ord": 9 månader
Förstår en del ord: 9 månader
Ställer sig upp med stöd: 9-10 månader
Går med stöd av två händer: 9-10 månader
Tycker om och känner igen böcker: 9-10 månader
Vinkar adjö: 9-10 månader
Förstår ordet "nej": 9-10 månader
Uppskattar skoj och skämt: 9-10 månader
Undersöker föremål: 9-10 månader
Klappar händer: 9-10 månader
Gör två saker på samma gång: 10 månader
Sätter sig ner från stående: 10-11 månader
Kryper uppför trappor: 11 månader
Går med stöd av möbler: 11-12 månader
Går med stöd av en vuxenhand: 12 månader
Står utan stöd: 12 månader
Säger första riktiga ordet: 12 månader
 "Svarar" på begäran: 12 månader
Kan följa med i en historia från: 12 månader
Tar första stegen: 12-13 månader


Lite kul att jämföra med.

Snurrig!

Det var ju inte alls tisdag 20/5 igår, varför säger inget nåt? Det var ju onsdag, och idag är det torsdag och jag har missat en hel dag den här veckan. Men bara en dag kvar innan Björn är hemma med mig helgen, ska bli skönt.

Igår skrattade Edvin för första gången, först var jag lite tveksam om det verkligen var ett skratt, men sen när Björn busade med honom senare på kvällen skrattade han lite längre och då hörde man tydligt att han skrattade.

Har nyss kommit hem från coop, vi ska grilla idag, och Björn ska göra tzatziki. Edvin blev trött av allt shoppande så han somnade, jag la honom i vagnen när vi kom hem. Han har på sina fina stampe fleece kläder han fått av sin faster.

Regn och hagel..

Jaha, idag har det varit en slö morgon, har fått sova så lite i natt igen. När vi väl hade tagit oss ut med vagnen efter mycket protester av mr. E och kommer ut på vägen så hör jag nåt konstigt, och tittar bort mot stora vägen och ser att det ösregnar där. Fort på med vind och regnskyddet på vagnen (som uppenbarligen bara var ett vindskydd, hela vagnen blev jätte blöt). Clinton var sur på mig hela vägen för han trodde det var jag som slängde vatten och hagel på honom. Inga små hagel var det heller, ont som fan gjorde det. Så vi skyndade oss till skogen och jag släppte lös ruffsan några minuter, sen fort hem. När vi var på gården så slutade haglandet och regnandet, och det blev strålande sol, men då var ju redan både jag, hundarna och vagnen genomblöta. Det är ju typiskt att man skulle pricka in just dom 15 minutrarna det var världens oväder. Så gick det med min långpromenad idag.

Tisdag 20/5

Jaha, vad händer här då? Inte så mycket alls.. Dagarna flyter på. Edvin dreglar har sig, och jag har fullt upp med honom och djuren. Björn jobbar förmiddag den här veckan. Edvin har inte varit lika gnällig och grinig senaste dagarna, men ändå mer än vanligt. Idag borde jag få hem den där boken jag beställt. OOO idag har man väl fått barnbidraget också. Ska gå och busa lite med min lilla dregglis.

Min lilla gnällspik..

Björn står och grillar, jag tar igen mig i soffan, Edvin slocknade i vagnen. Han har varit extra gnällig idag, ingenting har varit bra. Har promenerat till ica och tillbaka idag, det var jätte skönt väder. Har varit på lindex och åter igen köpt en pyjamas, strl 74 den här gången. Beställde en bok som handlar om de 7 utvecklingsperioderna som ett barn har det första levnadsåret. Troligtvis är det en sån Edvin är i när han är såhär gnällig, grinig och missnöjd. Det var nån som tipsade mig om den boken som heter växa och upptäcka världen.

"En bok om barnets första år i livet som förklarar varför ditt annars så soliga barn plötsligt blir klängigt, skrikigt och krävande. Det beror inte på kolik, tandsprickning eller på att du "gör fel", utan på att barnet är på väg att ta ett stort steg i sin mentala utveckling. Sju gånger under det första året måste varje barn erövra en ny upplevelsevärld. Sju steg att ta som beror på betydande förändringar i barnets hjärna, som naturligtvis ter sig skrämmande för en liten människa. Denna kloka holländska bok bygger på långvarig och gedigen spädbarnsforskning men vänder sig i första hand till alla småbarnsföräldrar."

Krångel.

Dagen har varit bra, det har varit jätte fint väder och vi har varit ute nästan hela dan. Grillade nu på kvällen och det var supergott! Nu har jag kollat robinson och har precis börjat titta på ESC. Edvin var trött och somnade redan före 20, men som flera gånger den senaste veckan så vaknar han efter 30-40 minuter och är superledsen och otröstlig. Nu försöker Björn få honom att somna igen efter han fått äta lite, men det verkar inte gå så bra. Spolar förbi frankrikes bidrag, fy vilken skit!

Fin dag.




Läggningen gick hyfsat idag, inget skrikande, men det tog tid innan han somnade, två timmar. Han var så övertrött. Idag har vi varit på coop och slösade pengar, Björn köpte en högtryckstvätt och så köpte vi en 3års present till Amanda som fyller år snart. Sen har vi städat lite på gården, tvättat bilen och bytt till sommardäck. I morgon ska vi grilla, lite allt möjligt gott. Tänkte grilla färdigt lite mat som vi kan äta i veckan med. Ska göra grillspett och grilla kyckling som jag ska göra kycklingsallad av och så ska vi göra grekiska färsbiffar och grilla dom med. Mums!!

14 maj.

Äntligen torsdag. Är så trött på att vara ensam hemma. Dessutom har både mamma och pappa jobbat mycket så jag har ju inte kunnat vara där heller. Igår sov Edvin bara två timmar mellan 10 och 12, sen var han vaken till kvällen, då var han förstås trött, så han somnade snabbt redan kl 20. Men 30 minuter senare vaknar han och är jätte ledsen, fick gå runt med honom här nere, så fort jag satte mig ner så började han gråta. Två timmar tog det innan han äntligen somnade i min famn. Efter det har han visserligen sovit jätte bra. Han har inte ont i magen, så det är inte det som är problemet. Han har aldrig förut vaknat och varit såhär ledsen, eller haft så svårt att somna på kvällen. Han brukar vakna efter han somnar 1-2 gånger, så får man gå upp och stoppa in nappen, men då somnar han om direkt. Jag funderar på om det är en tand på gång, men det känns samtidigt aningens tidigt. Har läst att tänderna brukar komma från 3 månader och framåt, men oftast inte så tidigt. Har försökt kolla på tandköttet också men det var inte det lättaste ska jag tala om. Hade han fötts i tid så skulle han ju vara 3 månader nu. Ja, vad ska man göra? Min lilla gubbe.

Tisdag

Visst blev det en jobbig kväll igår med en extremt övertrött Edvin. Hoppas det blir bättre ikväll. Han sov 8 timmar i natt med en matning, sen var han vaken två timmar, jag åt frukost och fixade lite, sen blev han trött och då la jag honom i vagnen och gick ut en timma och prommade. Då sov den lilla tröttisen i 4 timmar. Han måste väl ta igen lite sömn.

Gu så bökigt det är att vara ensam hemma, när jag måste ta alla rastningar själv, själva promenaderna är ju inte så mycket problem, men det är så tjorvigt att klä på Edvin och lägga honom i vagnen för att kissa hundarna som tar typ 5 minuter, och jag kan ju inte direkt lämna honom ensam. Nåja, det är ju bara två dagar kvar. Det är ju inte ofta Björn åker bort, kanske en eller två gånger om året.

Ny vecka.

I morse åkte Björn iväg på sin fiskeresa till norge, och jag är hemma med hundar och barn. Fullt upp alltså.
Har gjort köttfärslimpa och grönsaksmos, super gott. Edvin har varit vaken hela dagen, inte sovit en blund. Det kommer säkert bli jobbigt att få honom att somna för natten.

Nu hörde jag att han bajsade så då var det slut på den här lugna stunden framför datorn.

Regn och regn.

Då var det lördag igen. Har nyss varit ute och prommat med doggar och bäbbä en timma, det var skönt ute fast det var regn i luften. Igår var jag ute och promenerade nästan två timmar med Emma, min gamla bästis från lågstadiet. Vi har gått på samma babymassage. Det var roligt att prata med henne, det var länge sen. På gymnasiet senast, förutom lite hälsande och sådär när man träffas.

Idag när gossen vaknat och ätit ska vi åka och ranta, hälsa på kusin Stina och sen kanske till Marielle, om dom är hemma. Troligvis svänger jag förbi mamma och pappa och tigger till mig lite lunch. Började ju med GI i måndags, det går ganska bra faktiskt. Första dagarna var jag helt sjukt trött men det verkar börja gå över nu. Folk verkar tycka att det här med GI är så komplicerat, men jag tycker det är ganska lätt, man kan äta det mesta så länge det inte är några snabba kolhydrater, som vitt bröd och pasta och sånt, och ska man äta ris och pasta så tar man råris och fullkornspasta, och så ska man ju inte äta så mycket kolhydrater överhuvudtaget. Just nu sitter jag och dricker en smoothie till mellanmål. Det har blivit så mycket småätande senaste två månaderna när man har haft både hundar och barn att ta hand om, man hinner inte äta så mycket mat när man är ensam hemma. Mamma och pappa har hållt på med GI sen januari, och det funkar jätte bra för dom.

Gud vad trist det är när man måste ta på den där overallen var eviga dag. Jag som köpt så fina kläder, dom kommer ju hinna bli för små innan han hinner använda dom. Han växer lite för fort tycker jag.

Lång natt.

Edvin blev trött redan före 20 igår, trodde att han skulle vara vaken längre eftersom han sovit i vagnen på kvällen när jag var ute och promma med hundarna. La honom i sängen och 5 minuter senare sov han. Först kl 4 blev jag väckt av att han ville äta. Då hade han ätit sista gången kl 19. Så han var utan mat i 9 timmar. Jag var i chock när jag vaknade. 5-6 timmar brukar det annars gå mellan sista målet till han vaknar, och sen 3-4 timmar mellan varje mål resten av dygnet. Jag har till och med drömt första gången på 5 månader (drömt så jag kommer ihåg det iallafall), trist bara att det var en sån jobbig dröm. I slutet av graviditeten så sov man inte många timmar i streck, man var ju tvungen att plåga sig upp och kissa hela tiden, och sen fick man en liten bebis, och då blir det inte heller många timmar sammanhängande sömn. För även om han sover 6 timmar i ett streck så går ju inte jag och lägger mig kl 20 direkt. Men nu hann jag sova 5 timmar, sen matade jag honom sen sov vi 3,5 timmar till. Helt fantastiskt underbart!

Idag är det sista gången på babymassagen, lite tråkigt, det är ganska roligt att komma iväg och göra nånting annat. Dagarna blir ganska enformiga annars.

Nya bilder.


Nya brillorna. Ganska fula, men det var dom enda som fanns som inte var knallrosa med blommor på. Förstår inte varför det inte fanns bamseglasögon till killar med. Dessutom fanns det knappt nå killkläder överhuvudtaget, säkert 5 gånger mer tjejkläder.


Mumsar på Mumin.

Det var det.

Idag blev jag väckt av att Edvin låg och pratade. Han vaknade kl 3 och sen redan 5 igen och var hungrig. Men han åt så lite kl 3 för han var så trött. Kvällen gick jätte bra igår, han sov medan jag var ute och prommade med Ruffsan, sen vaknade han 19.30 och åt, efter det satt han i babysittern och lekte med mumin en timma innan vi gick till sängen. Vi låg och pratade en stund men ganska snabbt blev han trött. Kl 21.20 hade han somnat ordentligt. Fick honom tillslut att somna om när han vaknade kl 5, och då sov han till 7.30. Helt ok tid att stiga upp.

Har varit på banken och startat ett sparkonto till Edvin. Vi ska sätta in 500kr i månaden åt honom. 6000tusen per år är ganska bra, det hinner ju bli kring 120 tusen till den dagen det är dags för honom att flytta hemifrån. Men nu sparar vi mest för det kanske är saker han vill ha innan han blir 20 som kostar mycket pengar, cyklar, moppe, körkort och sånna saker, som vi tänkt använda sparpengarna till. Men det borde bli en bra slant över ändå. Själv fick jag inte ett öre när jag flyttade hemifrån, en spark i baken på sin höjd.

Var in en sväng på lindex också och köpte solglasögon till Edvin, bild på det kommer senare. Nu ligger han och sover.

Liten bonde söker fru.


Testar nya kepsen. Björn tyckte han såg ut som en bonde, speciellt när jag vek upp skärmen.
Men jag vet inte, en söt liten bonde i så fall.

BVC besök.

Vilken hemsk kväll det var igår, Edvin var jätte trött från 18.30 redan, men vägrade sova. Han skrek så fort jag la honom ner, det hjälpte inte ens att köra vagnen över tröskeln och det brukar alltid annars hjälpa. Han var gnällig när jag hade honom i famnen men han skrek inte i alla fall. Men sen hjälpte inte det heller. Tillslut somnade han, antagligen av ren utmattning 22.30. Stackars liten. Han var övertrött och hade säkert ont i magen eftersom han inte bajsat på en vecka. Han vaknade kl. 5 också och var helt otröstlig. Och han brukar annars inte skrika eller gnälla om han inte är trött eller hungrig. Men precis innan vi skulle åka på BVC så bajsade han äntligen. Efter det var han så lugn och nöjd och glad. Byxorna blev nästan för stora i midjan. Han har ju sett ut som en ballong i 3 dagar.

Han har fått utslag på kinderna, samma ställe på båda sidorna. Frågade om det med, trodde först att det var värmeutslag, hon sa att det kan vara det, men hon rekomenderade två salvor som vi ska smörja in med och se om det blir bättre. Skräcken är ju att det ska vara eksem pga djuren, men det ska inte komma redan, inte så länge man hel ammar. Men jag tror inte det är det. Fick nya D vitamin droppar också.

Annars så följde han kurvorna och allt verkade bra, ska tillbaka om en månad för 3 månaders vaccination och läkarbesök.

Två månader.

Igår blev Edvin två månader gammal. Imorgon ska vi till BVC och se om han vuxit nånting sen vi var där sist för en månad sen. Men det tror jag nog, alla hans bodysar har ju blivit för små. Nu ligger han och sover i vagnen. Vi tog en promenad med Klinteklanten från ICA, det var skönt väder. Björn jobbar eftermiddag, och jag känner mig lite stressad, jag ska hinna mata Edvin, bada honom, laga mat, gå två promenader med hundarna (eftersom Ruffsan löper) innan det är läggdags för Edvin.

Det är lite besvärligt med dom där kvälls rutinerna. Han blir trött ganska tidigt typ vid 19, då brukar jag försöka amma honom sista gången och sen lägga honom, men han blir snabbt övertrött, och han somnar aldrig vid bröstet när jag ammar, eller överhuvudtaget i famnen. Men är han övertrött så börjar han skrika när jag lägger honom i sängen, och så brukar jag få stå och vyssa honom till han blir lugn och göra ett nytt försök. Han har så svårt att somna också när det är ljust, helst ska det vara kolsvart. Annars ligger han bara och tittar på allt. Speciellt när han är övertrött. Har hängt ett svart lakan för fönstrena för det hjälper inte så mycket med persiennerna, men inte ens då blir det tillräckligt mörkt. På nätterna sover han jätte bra, och det är aldrig nå problem för honom att somna om efter han ätit på natten. Jaja, det löser sig nog tillslut.

Nu har han sovit i vagnen i 3 timmar, han borde vakna snart. Jag har mixat äpple, päron och kiwi som jag ska ha till gröten ikväll. Nästan barnmat, men det är gott och det är nyttigare än sylt. Gillar inte att ha bara rivet äpple till, mycket godare att mixa, det blir nästan som äppelmos. Får se om jag hinner laga den där lasagnen idag..

Plötsligt händer det!

Idag på förmiddagen försökte jag få Edvin att ta tag i sitt mumintroll som vi köpt åt honom förra veckan. Han var inte minsta intresserad, han kollade bara storögt på mumin och sög vidare på sina händer. Tillslut gav jag upp och la mumin på hans mage. En minut senare när jag kollar dit så ser jag att han håller i mumin. I panik söker jag efter kameran, hittar den och tar ungefär 200 bilder, och 90% av dom blev suddiga bara för jag var så ivrig. Han satt ganska länge där och höll mumin krampaktigt i svansen och sög lite på hans nos och kände lite med andra handen på blomman. Fantastiskt!


På väg till coop för att handla blöjor.

Katten Clinton

Idag när vi var ute på promenad kom en liten pojke fram till oss och sa (om Clinton), "Vilken stor hund ni har, den ser ut som en katt." Björn frågade hur stora hans katter var egentligen, men dom var inte så stora tydligen. Det är jätte varmt ute i solen, nästan lite jobbigt varmt. All snö på baksidan har smält bort. Har sövt Edvin i vagnen, så nu har vi operation städning på gång.

Trött fredag

Då har jag lagt Edvin, och mig själv. Han var trött som vanligt här vid 20 tiden, så jag gick upp och la honom, han somnade ganska fort och jag med. Vaknade nyss. Har sovit nästan en timma. Det var skönt, har varit så trött idag. Det har varit jätte fint väder. Skulle ta fram min vårjacka, men jag kunde inte dra upp dragkedjan över brösten, gu så irri! Jaja, får väl kanske köpa en ny jacka, till nästa år borde jag inte ha en hel mjölkfabrik i brösten, så då borde jackan passa lite bättre.

Väntar på att Björn ska komma hem, han har haft väldigt bråttom iväg varje kväll strax innan 20, han är livrädd att jag ska be honom att lägga Edvin, det har ju inte gått så bra förra veckan. Men han får stiga upp tidigt imorgon istället så jag får lite sovmorgon. Jag tycker det är ganska mysigt att lägga honom. Längtar tills jag kan börja läsa godnattsaga till honom. Jag älskar att läsa, jag brukar vara hos Magdalena och Samuel, och då läser vi alltid böcker. En bok är dessutom den ultimata presenten tycker jag, den har man glädje av länge.

Har varit hos mamma och pappa hela förmiddagen, där fick jag tacotårta till lunch, ganska gott faktiskt.

Första Maj.

Igår var det sommar och sol här, eller så mycket sommar och sol man kan förvänta sig sista april i Kiruna. Men i alla fall så tänkte jag ta en svalare mössa på Edvin, för den stickade med fleecefoder är så varm och han har fått lite värme utslag på kinderna. Fick ju en vit hjälmmössa av tant Össe när hon var här, men har inte haft användning för den förrän nu, så den har hängt i tvättstugan sen jag tvättade den. Men nu när jag behövde den så var den minsann spårlöst borta, hittade den ingenstans. Men idag hittade jag den tillslut längst ner i en tvättsäck med massa rena handdukar. Typiskt Björn att sätta den där.

Har köpt den nya lila listerine, mest för att den är lila. Har provat dom två andra nån gång, och dom var ju rätt starka. Men den här var så fruktansvärd så jag trodde jag skulle spy. Visst var den stark, det kändes som jag hade ren sprit i munnen. Men smaken var hemsk! Om man tänker sig typ nå mint tuggummi smak, det smakar ju mint och sött, och det här kändes som jag druckit koncentratet som dom smaksätter dom tuggummina med, och den söta smaken, det var som jag kan tänka mig att det är att dricka flytande sötningsmedel med mintsmak. FY!

Nu ligger Edvin i sin nya delux babysitter och jag ska äta frukost, sen ska jag åka till mamma och pappa, mamma ska göra tacotårta till lunch, och det låter precis som nåt jag kommer gilla. Sen har jag lovat göra smörgåstårta i helg, jag sa igår till mamma "hur svårt kan det vara?!" när hon sa att hon var sugen, och jag tyckte hon skulle göra en. Och eftersom jag tyckte att det inte verkade vara nå svårt så tyckte hon att jag skulle göra en. Så nu måste jag göra en bara för att bevisa att det faktiskt inte är svårt alls. Att man alltid ska öppna sin stora käft..