Uh!

Det första kärringen gör när hon kom innanför dörren igår var att slita Edvin ur armarna på mig. Hon är så fruktansvärt jobbig. Jag försöker hålla mig undan så mycket som möjligt. Är så less på hennes tjat om hur varmt det är i södra sverige, och dom har minsann vitsippor redan. Vitsippor i arslet! Varför ens komma hit om det är så fruktansvärt?! Jag gillar inte att hon tar honom hela tiden, hann inte ens hålla honom igår mer än när jag matade honom. Massa skräp hade hon med sig också. Edvin fick en tomtedräkt i storlek 62, som uppenbarligen inte kommer passa nästa jul, men hon tyckte han kan ha den som pyjamas. Vem sätter filtkläder på en bebis som pyjamas? Det är som alltid när man får grejer av henne, det är bara ta fram stora sopsäcken och slänga hälften av det minst. Dom hade med en hel resväska med grejer, och det mesta kommer vi överhuvudtaget inte använda. Tycker det är mycket bättre att köpa en sak eller två som är bra och fina, istället för att köpa allt skrot man hittar på loppis.

Gårdagen spenderades uppe i sovrummet, och när jag var tvungen att vara där nere så försökte jag vara så tyst som möjligt, för jag kan knappt öppna munnen utan att få massa kommentarer. Idag ska jag inte släppa taget om Edvin för en sekund. Han och jag som brukar ha så mysigt på dagarna, vara ute och promenera, ha honom i famnen när jag ligger i soffan och tittar tv, och försöka leka lite med honom. Min lilla gosse, man blir så glad när man ser honom le sitt stora leende som lyser upp hela ansiktet på honom.

Det är inte lätt.

Nu har dom kommit, och jag kan inte komma undan på något sätt. Måste hitta på nåt imorgon. Står inte ut att vara hemma. Jag får panik. Och speciellt när jag blir lämnad ensam med den där. Nu är dom och handlar iallafall. 4 dagar kvar.


Det är ingen vanlig dag..

När jag vaknade i morse hade jag glömt bort att jag fyller år idag. Helt ovetandes gick jag runt hela förmiddagen. När jag fick ett grattis sms kom jag på vilken dag det var. Antar att det är så att ha barn, man har liksom annat att tänka på. Jag som tappat minnet under graviditeten, men det har nu förvärrats, jag får minnesluckor, jag kommer inte alls ihåg vad jag sagt eller gjort, och kan lika gärna säga samma sak 4 gånger efter varandra.

Dagen har varit lite jobbig, Edvins mage har varit som en ballong hela dagen, han har knappt rapat och inte pruttat alls, så han har haft ont i magen hela dagen. Mormor mamma var här med massa fina kläder till honom och lite födelsedagspresenter till mig. Hon sövde honom i vagnen, drog den över vardagsrumströskeln. Det tyckte han säkert var skönt för magen när han somnade som en stock. Han har sovit mest hela dagen. Nu på kvällen var jag så less på att hans mage såg ut som en ballong och han så fort han är vaken har ont och ligger och gnyr och sparkar med benen, det är så synd om honom, så jag överdoserade med minifomen rätt rejält, gav säkert 40-50 droppar. En liten stund senare så kom det två rejäla brakare, och efter det var han så lugn. Så då fick han bada och nu har jag lagt honom i våran säng. Ska snart gå och lägga mig själv. Imorgon kommer ju besöket från helvetet. Godnatt världen.

Tidig morgon.



Lill killen hade ont i magen igår kväll igen. Men det lättade relativt fort iallafall så han kunde somna. Han var så trött. Han somnade nästan varje gång det blev uppehåll, sen kom det ett magknip och han började sparka och dra upp benen mot magen och gråta. Min lilla älskling. I morse hade han också ont i magen men då fick han prutta lite. Det är så skönt när jag hör att han pruttar för då vet jag att det gör lite mindre ont i magen.

Idag är mormor mamma i Luleå, jag bad henne köpa lite kläder till Edvin. Pyjamasarna i storlek 62 han fick av tant Össe var nästan som en 56a i storleken, bara aningens större, så dom kan han väl ha ett tag till men kommer snart behöva större, så jag bad henne köpa 68. Det är konstigt för bodysarna hon köpte i storlek 56 var snarare lite större i storleken, iallafall på längden. Har HM konstiga storlekar eller vadå? Bad mamma även köpa nån slags fleece overall för björnoverallen vi har börjar bli för liten, den som var så stor för tre veckor sen när vi åkte från BB. Och den fina vinteroverall jag köpt verkar det inte som jag kommer få använda alls, den är alldeles för stor fast det är storlek 62. Egentligen hade det ju inte spelat nån roll att den är för stor, men den är så hård, eller vad man ska säga, så när jag drar upp dragkedjan så får han kanten av overallen över och i ansiktet, och det hjälpte som inte ens att inte dra upp helt eftersom den inte gick att vika ner eller nåt utan fortfarande bara var över ansiktet.

Nu har vi varit ute på en tidig morgon promenad, men Edvin somnade inte i vagnen, jag som tänkte att jag skulle få sova en stund nu på morgonen. Är så trött. Har minnesluckor från i natt. Helt plötsligt satt jag bara och ammade honom, vet inte varför, kan inte komma ihåg att han väckt mig och velat ha mat, det sista jag kommer ihåg var att han låg och hade ont i magen och jag försökte massera magen, vet inte om han slutade ha ont i magen eller nånting.

Tjingeling.

Fryser.

Har nyss varit ute och promenerat i en timma efter skoterspåren med vagn och vovvar. Det såg ut att vara så fint väder, men så fort jag klev utanför dörren så gick solen i moln, det var kall blåst, och solen kom inte fram förrän vi var 50 meter hemifrån. Jag gick dessutom nästan vilse. Det är skönt att man kan gå efter skoterspåren, det är jätte hårt eftersom det är så kallt på nätterna, och på vägarna kan man inte gå, det är svinhalt.

Edvin sover ännu i vagnen, när han vaknar ska han få mat sen ska vi åka och hälsa på lite. Man blir ju knäpp av att bara gå hemma hela dagarna, det är skönt att jag kan vara ute och promenera nu iallafall. Men det är ju inte så överflödigt mycket folk hemma på dagarna så det blir mest att man är hemma.


Fick leveransbekräftelsen på datorn, den är redan skickad, så jag har den väl i början på nästa vecka. Det ska bli otroligt skönt att slippa den här sega jävla datorn. Men förutom att den är så seg så gillar jag den ganska mycket faktiskt. Den är så röd och fin.

Natten gick ganska bra, när Edvin tillslut fick lite mindre ont i magen, då somnade han direkt, och vaknade först 4 och ville äta, sen sov han till 8 igen. Stackars liten, han blir så trött av att ha haft sådär ont i magen. Jag hoppas han slipper det ikväll. Ger minifom till varje mål, men jag vet inte riktigt hur mycket det hjälper.

Ont i magen.

Sitter här med min lilla gosse i famnen som haft så ont i magen i två timmar, nu verkar det släppt, men istället fick han hicka. Ska försöka göra ett nytt sov försök om en stund.

Beställde den där datorn idag.

Kan visst.

För några dagar sen när vi låg och sov i sängen så la jag Edvin lite halvt på sida, och när jag vaknade låg han på mage, med huvudet vänt ifrån mig. Så jag ringde och berättade den fantastiska nyheten att han vänt sig från sida till mage själv till mamma. Som inte trodde på mig eftersom han inte ens var tre veckor gammal då. Men nyss när jag lagt honom på en filt på golvet under babygymmet på rygg, så ligger han en stund senare på sida, och efter ett tag ligger han på rygg igen. Och nu när jag la honom på mage i sängen så vände han sig själv till rygg. Så han kan visst, även om han bara är 3 veckor och två dagar gammal. Vet faktiskt inte riktigt när det är meningen att dom ska kunna börja vända sig, men enligt mamma så är det för tidigt, men det kan man ju inte lita till 100% på.

Har hittat en dator jag ska köpa, den verkar riktigt bra, och inte så farligt dyr heller. Vi ska beställa den när Björn kommer från jobbet. Idag måste vi börja städa upp, inte många dagar kvar innan svärisarna kommer. Usch vilken ångest!

You'll be in my heart.



Come stop your crying,
it will be alright.
Just take my hand,
hold it tight.
I will protect you,
from all around you.
I will be here,
don't you cry.

For one so small
you seem so strong.
My arms will hold you,
keep you safe and warm.
This bond between us
can't be broken.
I will be here don't you cry.

Cause you'll be in my heart.
Yes, you'll be in my heart.
From this day on,
now and forever more.
You'll be in my heart,
no matter what they say,
you'll be here in my heart.
Always.

I'll be with you,
you'll be here in my heart.
I'll be there always.

Onsdag 25/3

Har varit och tagit en promenad, det tog bara 35 minuter, igår tog samma promenad nästan 50 minuter. Det kändes inte alls lite tungt och segt i benen. Edvin har sovit jätte bra hela natten, förutom att han vaknat och ätit. På morgonen har han haft ont i magen däremot. Vet inte om det beror på dropparna, men han har börjat äta mycket lugnare sen vi börjat med dom också. Det beror säkert på att han inte har ont i magen, dvs tror att han är jätte hungrig. Jag hoppas det håller i sig. Trots ganska bra sömn i natt känner jag mig trött och har ont i huvudet, men det är väl så när man inte sovit på två dygn. Måste börja städa också, för på måndag kommer Björns mamma from hell och pappa. Det är jag ju inte så överdrivet lycklig över. Och på söndag fyller jag år, jag önskar mig en bärbar dator, en självgående dammsugare och en stegräknare.


Somnade i soffan igår kväll, helt slut efter att ha varit vaken nästan hela dagen.

Deppad!

Kollade mitt skattebesked i natt, WOHOO- får tillbaka 7000kr! Men den lyckan var inte långvarig för jag kollade nyss Björns skattebesked och han måste betala tillbaka 16000. Det betyder alltså att vi måste slänga fram 9tusen spänn!

Nä nu går jag och lägger mig igen, den här dagen hade kunnat börja bättre!

Trött.



Han verkar ha lite mindre ont i magen idag. Kanske får vi sova en liten blund i natt.

Stackars liten..

Jag börjar bli orolig för att min lilla gosse har fått kolik. Han har nu två kvällar i rad skrikit i princip oavbrutet från 8 på kvällen till 2 på natten, och det har inte spelat någon roll vad jag försökt med, ingenting har hjälpt. Det gör så ont i hjärtat att höra honom skrika. Har köpt minifomdroppar, får se om det hjälper lite mot hans magont. Jag hoppas verkligen inte han fått kolik, men det känns nästan som det. Innan när han haft ont i magen har han bara legat och gnällt och skrikit lite ibland, men då gick det att trösta honom. Jag hoppas det blir bättre snart..

Tant Össe

Idag har jag och Edvin varit och hälsat på tant Össe med familj. Edvin som varit vaken från 7 på morgonen slocknade i bilen när vi åkte vid 14 tiden. Sen sov han nästan hela tiden när vi var på besök, förutom när han bajsade. Jag tvingade Össe att byta blöjan eftersom hon så stort sagt att jag inte skulle behöva göra nånting när jag är där. Bebis bajs är väldigt geggigt. Han var vaken en liten stund där iallafall, sen somnade han i bilstolen igen, och sover ännu- 3 timmar senare. Han är helt slut. Han har ätit så dåligt idag med pga att han var orolig och haft ont i magen hela förmiddagen och sovit hela eftermiddagen. Nu tycker jag han ska vakna så jag kan mysa lite med min lilla gosse. Man hinner börja sakna honom när han sover för länge.

BVC

Idag har vi varit på BVC för första gången, förra onsdagen var dom på hembesök. Edvin hade gått upp nästan 500gr på en vecka och väger nu 4870 gram. Jag som har varit orolig för att han skulle ha gått ner i vikt senaste veckan eftersom vi nästan helt slutat med ersättningen, bara en liten slurk på kvällen har vi gett eftersom han då inte varit nöjd efter amningen. Det är oerhört skönt att slippa värma den där ersättningen och vänta på att den ska svalna och allt sånt som tar tid. Dessutom har han de senaste dagarna varit lite mer på hugget under matstunderna, innan kunde det ta en timma för honom att äta, han bara somnade hela tiden. Nu äter han konstant tills det är slut, och det går mycket fortare, och det är speciellt skönt på nätterna.

Imorgon ska vi åka till mamma och pappa, för att Össepösse ska komma dit. Sen på lördag är det släktträff hemma hos Össes päron, eller ja inte riktigt hela hennes släkt eftersom den består av ungefär 2 miljoner människor, men några stycken ska väl vara där iallafall. Imorgon fyller Björn år också, har inte köpt nån present, man har som inte tid att gå på stan. Ska göra tacos till middag, han får nöja sig med det. Han fick ju faktiskt en julklapp.

Nu ska jag gå och lägga mig, är stentrött.

Två veckor.

Lill gossen har sovit som en stock i natt, tror det var för att han fick äta precis innan vi gick och la oss, han vaknade kl 3 och 5 och ville ha mat bara. Skönt att få sova lite bättre. Febern försvann. Han har sovit i princip hela dagen idag så vi får se hur natten blir. Idag har han fått träffa sin gammelmormor för första gången. Eller han vet inte om att han har träffat henne eftersom han sov hela tiden, det är väl mer hon som har träffat honom. Vi var där och åt lunch.

Terro har varit här och hälsat på, hon flyttar ju till Turkiet nu i slutet av veckan. Hon hade med sig fina saker hon stickat, sparkbyxor, en kofta och en filt, och även ett par vanliga byxor och en body.

Mamma sa igår att hon skulle komma och hälsa på men dök aldrig upp, hon sa att det var för att vi var borta hela förmiddagen och hon ville bara följa med ut och promenera så hon får köra vagnen. Så hon skulle komma på fredag istället när hon är ledig.

Igår blev Edvin två veckor gammal. Det är konstigt, det känns som en evighet sen jag låg där på operationsbordet och dom visade upp honom, och allt jag såg var en bebis med massa hår på huvudet och en snopp. Björn sa när dom ännu höll på att ta ut honom "det blev vad du trodde", och visserligen hade jag från början trott på att det skulle bli en pojke, men under sista två månaderna hade jag hunnit ändra mig sådär 3 gånger om dan, så jag han ju bli ganska förvirrad innan dom visade upp honom. Jag kommer nog aldrig glömma den där snoppen, det var det första jag såg när dom höll upp honom, sen han jag bara snabbt titta upp och ser hans kalufs sen går dom iväg med honom. Jag ville verkligen föda vanligt, när jag läser om förlossningar så blir jag lite sorgsen när jag har missat den där känslan alla pratar om att få upp sitt barn på bröstet. Jag fick se Edvin i 3 sekunder, sen försvann han och jag blev ihopsydd sen fick jag ligga ensam på IVA (där hela personalen kallade mig Mona) över en timma innan dom kom dit med honom. Och då kunde jag ändå knappt se honom eftersom han låg så inbäddad där i plastbaljan och jag kunde inte röra mig pga ryggbedövningen. Vistelsen på IVA är lite luddig, fick ganska mycket morfin då.

Jag tänker aldrig mer inte ta reda på könet. Det har varit så plågsamt att inte veta. Jag hatar att inte veta! Inte ens nu i efterhand har det varit värt det.


Sjuk.

Redan igår kände jag mig inte helt 100, hade ont i kroppen med trodde det berodde på min promenad och dåligt med sömn. Idag var det rent ut sagt en plåga att röra sig, ont i varenda kroppsdel. Var ute och gick 45 minuter iallafall. När jag kom in hämtade jag täcket och la mig i soffan, hade världens frossa. Nu när jag matat lillgrisen och jag fortfarande frös och hade ont i kroppen så kollade jag tempen, det visade sig att jag har feber. Inte så konstigt att man inte mår så bra då. Har börjat få lite ont i halsen med, och i natt har jag haft magkatarr. Jag har inte varit sjuk sen april förra året, så jag antar att det är dags nu. Och magkatarr har jag inte haft under hela gravitidteten, vilket har varit jätte skönt att slippa. Jag som inte ens har ätit nåt dåligt igår, bara fil och sen köttfärssås. Väntar på att Björn ska komma hem så han kan ta över här så jag kan få sova.


16 mars

Passar på att sitta vid datorn en stund nu medan Edvin sover i vagnen. Vi har varit ute och prommat i 40 minuter på morgonen, sen har jag ätit frukost och läst aftonbladet, men han sover ännu. Kommer väl vakna här om en halvtimma och vilja ha mat. Han har krånglat hela natten, bara legat och gnällt. Han har nog haft ont i magen, mycket luft. Ibland när han ligger på rygg så låter det som att han ligger och sväljer luft. Hans mage har sett ut som en ballong iallafall. Stackars liten. Det känns så hemst när han har ont och man inte kan göra nånting åt det.

Till helgen fyller Björn år, hade nästan glömt bort det. Det är inte länge till jag fyller år heller. Inte för att man är speciellt brydd om det.

Klantigt!

Björn tvättade igår sina nya jeans med massa babykläder. Alla kläder är nu gråblå, kul! Man undrar ju om han överhuvudtaget någonsin kan tänka efter lite före, det verkar inte så. Alla fina kläder! Suck..

Nu har jag äntligen fått en liten paus efter att ha burit runt på Edvin hela dan, så fort jag försökt lägga ner honom har han börjat gnälla. Nu fick Björn ta över lite. Han har ju varit borta nästan hela dan. Ingen promenad blev det heller, vi somnade istället, det var väl också ganska välbehövligt. Imorgon blir det promenad däremot, för Björn jobbar förmiddag, så hundarna måste ut på morgonen.

TV tajm.

Söndag


Lite övertrött kanske..

Våran lilla gubbe hade ingen lust att sova igår, han var vaken hela eftermiddagen och kvällen, somnade först vid 23 tiden när vi gick och la oss. När han började gnälla på natten så kollade jag på klockan, 3.30. Han brukar alltid vilja äta vid 1-2 tiden, men han var väl trött. Sen sov han till 7.30. Så även i natt har det blivit rätt mycket sömn.

Tittade melodifestivalen igår, var inte så brydd om vem som skulle vinna eftersom det inte fanns nån låt jag gillade överdrivet mycket. Skönt att inte Ugglas vann iallafall.

Hade behövt städa här, massa hund och katthår överallt. Men jag tror jag tar tag i det senare, ska nog ta en liten promenad först, om jag orkar. Känner mig inte alls på gång idag. Hade helst velat ligga kvar i sängen hela dagen. Men det går inte när Björn är ute och kör skoter.

Nu skulle Edvin varit en månad gammal om han hade kommit när han skulle, men på tisdag blir han två veckor gammal.

En vecka.


Edvin har varit vaken hela eftermiddagen, han är väl pigg när han har legat och sovit ute i vagnen nästan hela förmiddagen. Hoppas vi får sova i natt i alla fall. Nu har vi varit hemma med honom i en vecka, hittills har inga större katastrofer inträffat.

Inte så trött längre.

Äntligen en natt med sömn! Edvin har bara vaknat två gånger kl 1.30 och 6.00 och velat äta, men ingen av gångerna har han behövt nån ersättning. Så jag känner mig ganska utvilad idag faktiskt. Sen snoozade ju han och jag på ända till 9. Han sover ännu. Väntar på att han ska vakna och vilja äta för sen ska vi åka över dan till Laukku och hälsa på mamma och pappa.

Ingen sömn.

Inatt igen har min lilla gubbe varit så hungrig på natten så han ätit i princip konstant mellan 2 och 6 på morgonen, och sen igen kl 8. Så det blir inte mycket sömn. BVC var här kl 11 och snackade och vägde. Han väger nu 4400gr, snart lika mycket som när han föddes. Medan BVC tanten var här passade Edvin på att bajsa ner hela mig, och badrumsgolvet. Har sovit 1,5 timma nyss så jag orkar med kvällen. Har haft ont i huvudet hela dagen, trots att det känns som jag inte gör annat än dricker vatten. Snart är det dags för middag. Imorgon är Björn ledig så då ska jag passa på att åka och ta bort stygnen hos distriktssköterskan. Ska bli skönt att slippa ha det där plåster grejset för det kliar så jag håller på att bli tokig.

Ska lägga in några bilder sen, eller imorgon.

Promenad

Var och lämnade hundarna hos mamma och pappa igår kväll. Idag tog vi första barnvagnspromenaden och jag måste säga att det märks att jag knappt gått ett steg på flera månader, orkade knappt ta mig runt den lilla rundan på två kilometer, det gick jävligt trögt. Tur att konditionen brukar återställa sig relativt snabbt när man börjar röra på sig igen. Nu är jag trött så jag ska passa på att vila om nu Edvin också känner för det. Han verkar ovanligt pigg. Måste hämta babygymmet från Marielle idag också.

Så kan det vara.

Usch vilken hemsk natt det har varit! Edvin har velat äta konstant från 01.30 till kl 05.00. Och sen igen klockan 7. Jag hoppas verkligen att jag kommer få lite mer sömn nu i natt.

Vi har varit på en liten shoppingtur, sprang in på lindex och köpte två pyjamasar utan fot eftersom dom med fot är helt värdelösa.

Nu är Björn ute med vovvarna, sen ska han på kurs. I eftermiddag ska vi åka med vovvarna till mamma och pappa i Laukku, eftersom jag är ensam hemma hela veckan när Björn har utbildning.

I morse vaknade jag och hade ont i höfter och bäcken igen, jag som varit så lycklig över att foglossningen försvunnit direkt efter förlossningen, men så bra hade jag det tydligen inte.

Pling plong.

Nattmatning.

Passar på att sitta här en stund nu efter jag matat Edvin. Han är en hungrig typ. Känns som han äter flera liter. Måste även ge honom tillägg på nätterna, han verkar vara extra hungrig då.

Tycker det är jobbigt med det här snittet, man kan inte riktigt vända sig i sängen, eller sova så bra på sida. Känner mig trött i rygg och mage hela tiden. Dessutom måste jag väcka Björn varje gång det är dags för mat för Edvin för jag kan inte själv lyfta och böka med honom i sängen. Men förhoppningsvis är det bättre så fort såret är läkt. Ska väl ta bort stygnen i slutet av veckan.

Nu ska jag också gå och sova nån timma till.

090303

I tisdags kl 18.29 kom våran lilla Edvin till världen. Inte riktigt som vi planerat, men ut kom han tillslut iallafall, 17 dagar försent och inte alls den väg vi tänkt att han skulle titta ut. 4465gr och 52cm lång. Det är så himla skönt att slippa vara på BB. Visserligen är det bra med den där lilla röda knappen man kan trycka på så får man hjälp med vad det nu kan vara, men det är jobbigt att inte vara hemma bland sina egna saker, och det kändes jobbigt när han var vaken och skrek halva nätterna, för han var så hungrig. Hemma är ju ändå hemma.

Hundarna och katterna har varit väldigt intresserade vad det är för liten krabat vi tagit hem. Katterna verkar aningen rädda. Edvin har sovit mestadelen av dagen men där han väl var vaken hann han uträtta en hel del. Jag skulle byta blöja för han hade bajsat, så hann jag bara ta av blöjan så bajsade han ner hela skötbordet också, och jag försökte få bort kläderna så inte allt skulle bli nerkladdat av bajset, ja då passar han på att kissa också. Det slutade med att alla kläder blev både kissiga och bajsiga, men han verkade lika nöjd för det.


I kuvösen, någon minut gammal.


Trötta efter en hård dag.


Hemma i vagnen.


Nu ska jag gå ner och fortsätta kolla melodifestivalen. Sen är det väl sovdags.

Äntligen hemma från BB!

Vilken lång vecka det har varit! Men idag vid 12.30 kom vi äntligen hem från BB. Katterna blev glada, Ruffsan blev helt överlycklig, och Clinton brydde sig inte nämnvärt. Jag som har oroat mig för djuren hela veckan. Underbart fint väder är det ute också.

Det har varit många långa dagar och knappt någon sömn alls. Så nu ska jag och min lilla gosse gå och sova en stund medans Björn städar sovrummet.

Ska uppdatera mer sen och lägga in några bilder. Tänkte gjort det nu men min sladd till datorn har spårlöst försvunnit i vanlig ordning. Det är konstigt att det kan hända trots att jag alltid har den inkopplad på samma ställe.