Nya hyss..

I morse satt jag och gick igenom papprena vi ska skicka in till försäkringsbolaget, om Ruffsan. Edvin var på golvet. Och plötsligt blir han väldigt tyst. Så jag går ut i hallen, och där sitter han, supernöjd och plaskar med händerna i hundarnas vattenskål och sätter hundmat i vattenskålen och på golvet.


Mammas charmtroll

 

Lillsnorisen har blivit frisk, men fortsatt varit jätte gnällig och sovit svin dåligt. Så man är lite trött faktiskt. Men snart är det nog som vanligt igen. Han har haft tredagarfeber, 39,6 graders feber i 3,5 dagar, sen fick han utslag på magen, men dom försvann snabbt. I lördags skrev vi på försäljningspapprena på huset. Och om ca 2 veckor får vi börja flytta. På lördag ska jag och Clinton vara på en aktivitetsdag, det ska bli roligt!


Lura den som luras kan..

Man ska mygla så mycket som möjligt, det har alltid varit mitt motto. Hittills har det funkat ganska bra. Jag är närmast en expert på att ljuga. Eller manipulera folk om man vill se det så. Men egentligen kan jag väl inte själv kalla det för att lura eller manipulera. T.ex. idag sa jag till Björn att om han tar ut barn+hundar på en långis så kan jag städa upp här hemma. Och självklart gick han ju med på det för nedervåningen såg ut som en katastrof och han hatar att städa. Ut gick han, och jag plockade upp alla leksaker från golvet, dammsög och plockade in lite disk, det tog ca 15 minuter, resten av tiden satt jag framför datorn, och Björn var ute och promenerade en timma. Ett annat knep är att ha två saker som måste göras, t.ex skura, eller plocka upp alla grejer i sovrummet, datarummet och vardagsrummet. Då väljer han alltid det som låter som minst jobb, vilket i själva verket är det som är jobbigast, bara det att jag säger det på ett sånt sätt så det andra låter jobbigare. Han får skylla sig själv tycker jag. Det här med ärlighet tycker jag är överskattat. Vissa saker behöver man ju inte ljuga om, typ vem som är far till ens barn eller viktiga saker. Men lite små lögner här och där är ju bara smart.

För nån vecka sen fick jag ett paket, wooohooo tänkte jag, jag har säkert vunnit en tävling. Men icke, stället jag köpte Edvins vinteroverall från har råkat skicka fel en skötväska (värd 650kr). Dom har klistrat på fel lapp eller nåt antar jag. Ett annat motto jag har är FINDERS- KEEPERS, det är inte Björns motto. Jag tyckte från början att vi skulle bara behålla väskan och korkskallarna får skylla sig själv att dom skickade fel. Det tyckte inte Björn, så han ringde dit, och sa att vi fått ett paket vi inte skulle ha, hon svarade att hon bara är sommarjobbare, och att vi skulle ringa om en vecka. IRRI! Vi ska väl inte behöva jaga dom när dom gjort fel? Vad får vi för det? Då kunde ju hon tagit vårat nummer och bett dom ringa upp oss, men icke. Veckorna gick och Björn glömde bort att ringa, fast jag påminde honom några gånger. Idag bestämde jag att väskan är min! Nu behåller jag den. En liknande händelse var att dom vi köpte det här huset av lurade oss totalt, dom lämnade det så jävla grisigt och äckligt här så vi var tvungen att städa ur innan vi kunde flytta in. Och vi får ännu (2 år senare) post som ska till dom. Och hela första året åkte vi och satte deras post i deras brevlåda, nu slänger jag bara skiten, en dag fick vi paket med sockar i, dom behöll jag. Björn vägrade använda stöldgods, men sådär efter ett halvår så var det som okej.

Jaja, så är det. Har inte så mycket att skriva idag annars..

Feber..

I tisdags kväll fick Edvin över 39 graders feber. Inte sådär överdrivet roligt. Men han är inte förkyld eller nåt sånt bara hög feber. Igår hade han 39,6 nästan hela dagen. Idag på förmiddagen har det legat lite lägre. Jobbigt. Jag som trodde han skulle sova mycket när han var sjuk, men icke. I natt har han sovit 30 min och sen vaknat och så har det tagit mellan 30-60 min att få honom och somna igen. Snacka om att jag var död idag. Natten innan fick jag ju inte sova heller. Hemmet ser ut som en katastrof, Björn har varit ute med hundar och allt annat sånt när han kommit från jobbet, och varit på apoteket. Jag har inte kunnat göra nånting när jag varit hemma själv på förmiddagarna för Edvin har inte tillåtit mig att sätta ner honom en enda sekund. Så det är disk överallt, och massa hundhår. Får ta tag i det där när han blir bättre. Björn är ju ledig i helg.

Sötungen som krypit fram och satt sig för att gosa med Clinton..

Envisa unge..

Det har gått ganska lungt till vid läggningarna här förut, inte så mycket protester, varken på dagen eller kvällen. Men senaste dagarna har helvetet brakat lös. Mr. Edvin har inte den minsta lust att sova, och är förbannad som fan när vi sätter honom i sängen. Han är ganska tyst så länge han inte ser mig, om jag visar mig så börjar han skrika ännu mer. Så jag har börjat lämna honom, och när han blir allt för arg/ledsen går jag in till honom och lägger honom ner och sätter nappen i munnen. Han har börjat ge upp lite snabbare nu iallafall. Lilla älsklingen.. Självklart vill man ju inte att han ska behöva ligga och skrika, men det hjälper ju inte direkt att jag tar upp honom i famnen heller, då är han bara nöjd en liten stund. Så efter gröt och kvällsrutiner sjunger jag lite och sen lägger jag honom i sängen. Då börjar han böka och klättra och greja. Men tillslut somnar han ju. Jag vägrar att ha det som min moster som måste ligga i sängen med hennes barn tills dom somnat för annars kan dom inte somna. Hela kvällarna förstörs ju. Mysa och så kan man ju göra en stund innan i sängen, och sen går man ut, så ska dom kunna somna själv. Sanna (björns systers barn) var jätte duktig på det, när man var barnvakt också så läste man en saga och kramade och sa godnatt, och att jag är här utanför om du vill nånting, sen gick jag ut och hon somnade. Det är jätte jobbigt att vara barnvakt till magdalena och samuel när man måste ligga där i deras säng, helt knäpptyst i flera timmar.

Förresten har han börjat krypa på riktigt nu, ibland är det riktigt kryp och ibland kör han nån ap variant och drar sig fram halvt på rumpan. Jag märkte det för nån dag sen när jag satt honom på golvet i köket och leka medan jag fixade med maten, stod ungefär 3 meter bort, och plötsligt känner jag nån som drar mig i byxbenet.. Roligt när man märker stora framsteg nästan varje dag..

Sötis..


Här sitter vi och snackar allvar...
På den här bilden är Edvin väldigt lik sin moffa..

Mr. Bus!

Jag har senaste veckan befunnit mig i chocktillstånd. Edvin har börjat härja som bara den. Visst var han busig innan, men det var som att han vaknade upp en morgon och var helt vild. Jag kan inte vända mig bort två sekunder utan att han hittar på massa hyss. Han är omöjlig att få att somna, han bara sätter och ställer sig upp hela tiden, och försöker hitta saker att dra genom spjälorna. Han drar ner alla mina cdskivor stup i kvarten om jag glömt att sätta nåt hinder. Så det är ett himla vaktande så han inte får tag i nåt han inte ska få tag i. Och även om vi tror vi satt allt utom räckhåll så har vi oftast inte det. Han öppnar diskmaskinen om man inte stänger den så den klickar i låset, och öppnar lådor. Totalt sjövild har han blivit. Han har i princip slutat äta på natten, han vaknar mellan kl. 23-00 nångång och vill äta, och sen vid 5. Och det hade ju varit helt ok, om han inte vaknat en eller två gånger mellan där och bara inte kunnat somna om. Tror att han vaknar nu trots att han inte är hungrig bara för han sover oroligt när han verkar vara i ett sånt utvecklingssprång. Han har haft så himla svårt att somna också senaste veckan. Och så fort han vaknar så sätter han sig upp, tror inte ens att det är medvetet, sen kan han inte riktigt lägga sig ner igen, så ibland hjälper det om jag bara lägger honom ner så somnar han om.

Igår har jag lagat mat till honom också så vi har ett tag, ska göra en rätt till idag, ost och skinksås. Han tycker verkligen mycket mer om min mat än brukmat, så jag ger honom bara egen mat, har nån burk köttfärssås hemma för säkerhetsskull. Igår åt han korvstroganoff och ris, det var smaskens. Korv är väl annars inte sådär super bra att ge, innehåller både salt och socker, men jag köpte en korv som hade högkötthalt. Det är ju inte som man ger korv ändå 7 dagar i veckan. Har försökt leta nå enkla recept på nätet med lite mer grönsaker i, har inte hittat så mycket. Lagar nu mest sånt som vi också äter i vanliga fall, och det blir ju inte så mycket grönsaker i maten, utan det är väl mer om man wokar eller har sallad.

Nu ska jag sätta in några bilder, tömde kameran igår äntligen..
Ligger och slappar framför tvn..

Såhär trodde han man fick göra tydligen..

Smart mamma..
Smartare unge..

Min älskade unge..

Har nyss gett lunch till min lilla bebis.. Grönsaker med kyckling och lite banan,blåbär och hallon efteråt. Trodde inte att det skulle gå så bra som det gick med potatisen, men det verkar som det går ner lite lättare nu när han vant sig vid andra smaker och maträtter.

Nu går han runt här i gåstolen och snackar med katterna. Han sov för en gångsskulle 1,5h nu på förmiddagen, så han verkar vara på riktigt bra humör. Han har annars svårt att sova på förmiddan och sover mellan 20 och 40 minuter, då är han ännu inte riktigt pigg när han vaknar så är han lite gnällig då.

I helg är det marknad. Ska gå och spana på en turkos mössa åt Edvin. Björns arbetskompis syr mössor med tryck, och hon skulle tydligen vara där på marknaden. Vi har ju redan en hel mösskollektion, men det är så roligt med fina mössor. Han har ju en fin reima mössa, men den är ju grå, och overallen är grå med turkosa sömmar. Frågade min moster som hade likadana reima mössor till hennes barn förra året om dom var varma, och hon sa att dom nästan var lite för varma. Men å andra sidan kommer ju inte Edvin röra sig så mycket när han är ute så då är det ju bara bra om det är lite varmare. Hade velat ha nåt slags underställ till honom också i ull eller nåt sånt så han inte blir kall. Babyoveraller är ju oftast lite tunnare än vanliga overaller.

Har suttit och läst min kusins blogg och gråtit.. Hon har varit tvungen att ta bort hennes hund nyss, pga höftledsfel.. Bara 1,5år gammal. Fy vad hemskt!

Idag ska jag ladda in bilder från kameran till datorn, sen sätter jag väl in nån bild här..

Edvin 6 månader! 090903

Idag blir min lilla gosse ett halvår redan. Tiden har gått så fort. Och snart måste jag börja jobba igen. Jag vill inte! Jag vill vara hemma med honom för alltid!

För några dagar sen tog han sina första krypsteg, så han är på gång med krypandet/ålandet, igår hade vi träning i soffan. Stackars hundarna då, nu när han springer efter dom i gåstolen kan dom gå undan, han kommer ju inte överallt med den. Tog en jätte fin bild på Edvin och Clinton med mobilen i morse, trodde jag.. Den hade varit fin om den inte var jätte suddig. Hela kameran har blivit bajs för att någon har sugit på min mobil.

Idag ska vi prova nya overallen, den var jätte fin. Skulle vilja ha en turkos mössa till bara. Får se om jag hittar nån.

Snart dags för morgon promenaden med hundarna. Först ska väl dom också få lite käk.

Lite matlagning..

Fick mail om att jag kan hämta ut paketet med Edvins nya vinteroverall från OKQ8 i eftermiddag. Ska bli spännande och se hur den är i storleken. Tog strl 80. Tänkte försöka hinna laga köttfärssås till honom idag. Så man slipper köpa burkar. För det vet jag att han verkligen gillar. Igår åt han kyckling, cousous med tomatsalsa (burk) och det var också helt okej. I morse fick han smaka två skedar fil, med lingonsylt i av mig, det tyckte han också var jätte gott. Han verkar gilla det mesta, men inte potatis.

Min stackars lilla älskling var så hård i magen igår så han spydde när han försökte bajsa. Det är inge roligt när han är hård i magen, försöker ge katrinplommon och päron och sånt, men det hjälper inte så mycket.

Nu tänkte jag försöka mig på att koka risgrynsgröt till Edvin, det är ganska så dyrt med grötpaketen. Gröten han äter nu är en blandning av ris och havre med smak av päron/äpple. Så läser jag på paketet det är ju mest juice av päron och juice av äpple. Bättre jag gör egen gröt då, havregryn kostar ju typ ingenting och risgryn är ganska billigt det med. Risgrynsgröt kan man ju kanske inte koka varje dag, det tar sån tid, men det går ju hur bra som helst att frysa in. Så jag har lite små matlagningprojekt på gång. Ska göra ost och skinksås till oss också idag.