Sista dagen i september

Fick nyss för mig att det var slutet av oktober. 31 dagar kvar tills vi flyttar. Ungefär lika länge till nästa praktik börjar. Så den närmaste månaden kommer jag ha lite blandade känslor, jag längtar så till vi får flytta att jag vill att tiden ska gå jätte snabbt, men samtidigt så vill jag verkligen inte ha praktik och därför vill jag att tiden ska gå långsamt. 11 veckor praktik. JAG VILL INTE. Jag hade gärnat varit på samma ställe igen, där trivdes jag. Jag är orolig för att jag ska vantrivas så som jag gjorde på första praktiken. Men efter de 11 veckorna är skolan slut, då ska man ut i arbetslivet igen, förhoppningsvis med fast jobb. Om man bara kunde se in i framtiden och se hur allt det här kommer gå, jag hade varit så mycket lugnare då. Jag tror jag är sjuk imorgon. Jag har varit borta två dagar på de här 8 månaderna, och vi har hur mycket som helst att göra nu innan nästa vecka. Är så less på att svetsa, har svetsat i en vecka och jag tycker det räcker. Sen ons, tors, fre kan jag inte vara borta, eller resten av teorin heller för den delen, då har vi många viktiga kurser.

Ja just det..

Fick just lite lätt panik. Vi har hur mycket grejer som helst. Det ska flyttstädas och besiktigas, lämnas in nycklar och så vidare innan den 1 nov. Vi får huset från 1 nov. Det hela kan gå väldigt fel om inte vi får nycklarna några dagar innan till huset, och det är ju inte alls säkert. Får hoppas på det bästa helt enkelt. Men saker och ting har en tendens att lösa sig, så det är väl egentligen inget att oroa sig för. Drömde att våra blivande grannar hade 14 norbottensspetsar som dom hade i en bur på våran gård. Nog är man lite nervös ändå.


Så kan det vara

Vaknade 8 i morse- på en lördag! Den dagen man vill sova länge så vaknar man och är pigg. Så det var bara att kliva upp och gå ut med hundarna. Vi gick en promenad i skogen, Clinton lyssnade ingenting. Jag gömde mig och dom letade. Vi gömde lite godis och kastade pinne. Men när jag ropade på honom så var allt annat så mycket mer intressant. Ruffsan tyckte det var superkul att vi gick inne i skogen istället för att gå efter elljusspåret. Idag fortsätter packningen. Det gick ganska bra igår i datarummet, men jag måste skaffa fram mer säckar, och så ska vi sälja ett av datorborden.
Igår ringde B's mamma, hon sa att dom ville komma hit v41, och det är väl jätte roligt för honom. Men jävligt dålig timing. Det är på hans sista ledigvecka innan vi flyttar, det betyder att vi måste ägna den veckan åt att packa, dessutom kommer det säkert springa folk här för då har lägenheten kommit ut. Dessutom kommer det säkert vara katastrofområde här, jag vet ju hur det brukar vara innan man flyttar, kartonger och saker överallt. Men men, dom kanske ändrar sig och kommer när vi flyttat och det hade varit mycket bättre. Eller så kommer dom inte alls som brukar göra, fast dom sagt att dom ska göra det.

I helg är jag ensam, B jobbar extra. Det var som bra att göra det så vi har lite extra pengar nästa månad. Det kommer nog behövas. Det är tråkigt att vara själv.

33 långa dagar

Är det kvar tills vi får flytta in i vårat lilla hus. Idag skrev vi på papprena och sa upp lägenheten. Det blev ju lite hastigt och lustigt det här, men det känns bra. Jag hatar ju att vänta. Så nu måste vi börja packa, vi har ju mycket skrot som ska packas ner. Ska försöka slänga nåt, men det brukar inte gå så bra.

Det är mycket nu..

Idag har vi varit på valpkursen för första gången, nästa gång får även Clinton följa med. Imorgon har vi mycket att stå i, ringa alla möjliga ställen, skriva på lite papper, börja packa lite lätt. Jag har fortfarande inte riktigt förstått att det här kommer hända, och nu när jag tänker på det så kan man ju inte hjälpa att man blir nervös. Det finns ju så mycket som kan gå fel. Men det ska inte! Allt ska gå bra, och vi kommer trivas!! Hoppas jag.. Synd att B's mamma alltid ska förstöra för oss. Man får aldrig vara glad. Hon kan aldrig vara glad för hans skull. Det är tråkigt att hon gör så, det är ju som att ta avstånd från hans liv när hon hade kunnat vara mycket mer delaktig.


Spännande.

Är det min tur nu? Dagen började åt helvete men slutade över allt förväntan. Bara det nu går vägen imorgon. Det här är perfekt för oss. Imorgon kanske jag har något att fira. Det vore underbart att få slippa det här stället, speciellt grannarna som röker så det kommer röklukt in i våran lägenhet hela tiden. Kanske kanske. Vi har en bil på G också. Mycket på gång nu.

8 minusgrader ute

Sitter och äter frukost, ska snart gå ut med hundarna innan jag åker till skolan. Det är kallt ute så jag har ingen vidare lust. Det är så skönt att stanna i sängen. Men jag får passa på att gå den här veckan iallafall, på måndag börjar dom ju dra av akassa dagarna. Jävla regering-helvete!

Inte så mycket energi

Helgerna går alldeles för fort. Imorgon är det skola igen, svetsning hela veckan. Känner mig inte vidare motiverad. Idag blev det inte mycket gjort, hela morgonen var seg, sen när vi äntligen skulle göra något så ringde nån och ville kolla på skotern. Men vi tog en liten tur med sparkcykeln nu på eftermiddagen. Clinton var jätte duktig på att dra, han har blivit så mycket starkare bara på några veckor. Snart ska jag väl börja laga mat till veckan. Skönt att få det bortgjort på helgen, så man inte behöver tänka på det sen. Kanske orkar vi städa sovrummet idag.

Lördag

Äntligen helg. Igår kväll låg jag mest i soffan och kollade tv. Var fri från matlagning och hundrastning. Idag har vi lite planer på att försöka dra med Clinton igen. Imorse blev jag väckt av att Clinton kom och pussade mig i örat. Sen kom Ruffsan och sen kom katterna. Dom verkar ha gjort det till någon slags morgon rutin, först skickar dom in en, sen typ två minuter senare kommer alla andra och hoppar upp i sängen. Ganska smart plan. Igår ringde dom och sa att vi får börja valpkursen, det ska bli riktigt roligt! Dags för frukost.

Mr President

image83
Clinton på morgon promenad

Fint väder är det åtminstone

Vilken jobbig dag det har varit. Klockan ringde kl 06.00, var ute med hundarna i 40 minuter eftersom dom skulle vara ensamma hela dagen. Första gången för baby Clinton. I skolan hade vi styrteknik- trodde jag. Det var snarare smörjteknik, hela dagen har vi haft föreläsning om olika sorters smörjoljor och fetter. Jag trodde aldrig dagen skulle ta slut. Och när filmerna från sent 70 tal kom fram med porrfilmsmusik och alla människor hade gigantiska glasögon, ja då var det inte lätt att hålla sig vaken. Hur kan man göra en film på nästan en timma om kugghjulssmörjning? På lunchen var det bara att stressa hem, slänga i sig nån macka och rasta hundarna. Efter jobbet åkte jag och handlade, sen rastade jag hundarna och äntligen får jag sitta här en liten stund. Jag har lovat mig själv att jag ska städa idag. Jag vill inte, men jag brukar vara ganska snabb på att klaga på B om inte han har städat när han varit ensam hemma. Så nu får jag helt enkelt bita i det sura äpplet. Det är inte så jätte mycket att städa egentligen. Mest massa kläder överallt och disk. Jag hatar disk. Jag ska nog börja med papperstallrikar och plast bestick.

Snöstorm

Ja, här sitter man ensam och övergiven i snöstormen. Jag är ensam med djuren till på tordag då min oäkta hälft kommer hem från sin fiske resa i norge. Vi träffades inte på hela förra veckan när vi gick helt olika skift, så det här känns inte sådär jätte kul. Vi bytte till vinterdäck igår, vilket var tur, för idag är det snöoväder utan dess like. Jag hatar slask snö, nu kan lika gärna vintern komma så man slipper bli sjöblöt varje gång man går ut. Idag var det premiär för vinterskorna. Nu ska jag leta upp nåt att titta på, sen är det väl bara bege sig ut i äckelvädret igen med hundarna.

Tillbaka till skolan

Då var praktiken slut för den här gången och imorgon ska jag till skolan igen. JAG VILL INTE! Det så många roliga och lärorika veckor och jag trivdes verkligen. Jag ville stanna kvar. Kändes så deppigt i fredags när det var sista dagen. Men det kanske kommer ljusare dagar igen.

Skogsbärsfil och havrekuddar

Två dagar kvar av praktiken. På ett sätt ska det bli skönt att sluta, men mest för att jag är så satans trött och har ingen lust med nattvecka. Vill inte tillbaka till skolan, jag trivs på anrikningen. Jag trivs i det skiftlaget. Det enda jag ser lite fram emot är att få vara ledig varje helg i några veckor. I helg har jag bara Clinton hemma, Ruffsan ska åka bort. Igår anmälde jag mig och Clinton till en valpkurs, det ska bli roligt, hoppas vi får börja.

Ovisshet

Jag försöker acceptera att det här nog inte kommer gå som jag vill. Det är inte så lätt. Men jag kommer över det. Minst flera gånger varje dag så är det något nytt jag vill, en ny bil, en stuga, ett hus, en hund, en tv, en dator, ett nytt soffbord, listan kan göras lång. Men man kan ju inte få allt. Så jag får väl nöja mig, för tillfället.
Tittade på bilder av JS igår, jag blev sorgsen i varenda del av mig. Jag borde inte gjort det. Hoppas han har det bra. Ska gå ut med hundarna nu. Det är så fint höst väder.
image82

En dålig dag

Det här känns inte som en bra dag. Har nog sovit dåligt i natt för jag är jätte trött. I morse klädde jag på mig och var på väg ut på en lång promenad, men när jag knappt gått några hundra meter så sticker Ruffsan till nån hund och börjar bråka, och så var den promenaden förstörd. SUR RUFFSAN! Så jag gick hem och tänkte att jag ska åka till Matarakka och gå med dom istället, där möter man aldrig nån nästan. Men så blev jag fast här, ingen energi har jag heller. Får försöka ta mig i kragen snart, innan Clinton river hela lägenheten. Ska till banken idag också, känns minst lika jobbigt att gå dit som att gå till läkaren eller nåt sånt. Bli bedömd för vad man har på kontot. Eller det kanske man inte blir, men det känns som det. Det kommer säkert ändå inte gå bra, men det kanske är lika bra det?

Tyst! Jag försöker sova..

Varför är det så svårt att ta beslut? Varför kan jag inte bara veta exakt vad jag vill? Vill jag det här, är det här rätt väg att gå, kommer jag ångra mig? Jag vill så gärna, men jag vet inte exakt om jag vill det för att jag verkligen vill just det eller om jag vill det bara för att jag vill det. Nu blev det kanske lite invecklat. Det är det som är problemet med att inte veta vad man vill, eller vad som kommer hända härnäst. Tänk om jag nu bestämmer mig för att det är det här jag verkligen vill, och sen blir det inget av det, hur besviken kommer jag inte vara då? Jag känner mig ju redan besviken trots att jag egentligen inte vet ännu vad som kommer hända, men jag vet ju att saker och ting inte brukar gå min väg så det är väl kanske därför. Jag försökte sova, men jag kan inte sluta tänka. Tänka är inte bra för mig, det har det aldrig varit, jag har en tendens att tänka för mycket. Det är aldrig bra, inte för mig iallafall. Det hade varit så skönt om rösterna inom mig, mina tankar bara hade tystnat. Om jag bara hade fått vara, leva utan att oroa mig för allt. Tänk vad tyst och skönt det hade varit. Någon gång kanske jag lär mig att bara ta dagen som den kommer, och inte över analysera varje liten detalj. Men det är väl så jag håller hyfsad kontroll på mitt liv, eller det är väl det jag försöker intala mig själv iallafall. Godnatt.

My dog

"He is my other eyes that can see above the clouds; my other ears that hear above the winds. He is the part of me that can reach out into the sea. He has told me a thousand times over that I am his reason for being; by the way he rests against my leg; by the way he thumps his tail at my smallest smile; by the way he shows his hurt when I leave without taking him. (I think it makes him sick with worry when he is not along to care for me.) When I am wrong, he is delighted to forgive. When I am angry, he clowns to make me smile. When I am happy, he is joy unbounded. When I am a fool, he ignores it. When I succeed, he brags. Without him, I am only another woman. With him, I am all-powerful. He is loyalty itself. He has taught me the meaning of devotion. With him, I know a secret comfort and a private peace. He has brought me understanding where before I was ignorant. His head on my knee can heal my human hurts. His presence by my side is protection against my fears of dark and unknown things. He has promised to wait for me... whenever... wherever - in case I need him. And I expect I will - as I always have. He is just my dog."

Premiär tur.

Igår hämtade vi äntligen en trehjuling som vi har velat ha. Vi fick den gratis, snacka om fynd. Vi var och pumpade däcken, sen var den redo för en provtur. Jag var lite skeptisk till om Clinton skulle dra, men vi satte på honom sele och sen tog det ett tag innan han förstod vad han skulle göra, men när han väl kommit på det så drog han som bara den. Det var jätte roligt att åka där bak, vi tränade bara lite på parkeringen, han är ännu för ung för att dra mer än bara några hundra meter. Men det gick hur bra som helst, han var så duktig! Det ska bli kul sen att sätta han och dra ihop med Gangster, då kommer det nog gå undan. Det kanske kan bli en draghund av Clinton ändå.


President Clinton

Jag är nog en ganska negativ människa. Förra veckan var jag så arg och irriterad på att en viss sak inte blev som jag ville, som så många gånger förr, och sen visade det sig att det var bäst så, för nu löste det sig på ett mycket bättre sätt. Och trots att det gång på gång blir så, är jag ändå arg och besviken när saker och ting inte blir exakt som jag vill det. Som senast, det där med JS, jag ville VERKLIGEN, men så blev det inte så. Men så kom Clinton, min lilla ängel. Han är solstrålen i mitt liv. Visst tänker jag på JS ibland, hela hans öde känns så sorgligt, men vad ska man göra? Jag försökte ju. Så även om det känns tungt just nu så måste jag försöka tänka att allt har en mening, mitt liv har en mening. Men kanske inte den som jag tror.

image81

Årosjokk

image79

Idag har hundarna och vi varit på en promenad upp till Årosjokk, det var jätte fint och skönt väder trots att det kom lite hagel. Hundarna badade i lera och hade så kul. Sen har dom varit trötta hela dagen, nu börjar dom komma igång igen.