Hundtjänstgöring

Då har jag bara en dag kvar på min hundtjänstgöring. I morse gick vi ut strax före 9 så vi inte skulle möta någon, det gick bra. Hundarna var duktiga och vet att det inte blir en lång promenad utan att dom ska passa på att göra sina behov och springa av sig lite, sen har jag och Clinton sovit till 14, hade kunnat sova flera timmar till känner jag i kroppen, men jag steg upp och gick ut så hundarna fick kissa. Sen städade jag i ordning lite i köket och dammsög nedervåningen, det tog inte många minuter ändå har jag dragit mig för den där dammsugningen i flera dagar.

Björn kommer hem om en timma, då får han gå en lite bättre promenad med hundarna, Clinton sitter ute och väntar på honom. Det är jätte skönt väder så jag önskar jag kunde vara ute med dom. Men nu är det som det är, jag försöker intala mig själv att det bara är två veckor kvar nu, men jag har på känn att det blir längre än så.


Det är lurigt det där..

Ännu ett inlägg om försäkringskassan, JÄTTE INTRESSANT- jag vet! Men just nu är det enda som pågår i mitt huvud. Björn ringde dit idag igen, och då tyckte hon han pratat med att dom tagit fel beslut, att allt jag tjänat ska räknas in, även bonusen. Precis så som jag fått höra att det skulle göra innan jag hade skickat in några papper, men sen när mina papper väl var inne så fanns det tydligen en ny regel att dom tar inkomsten från ens första heltidsjobb, som i mitt fall av en händelse råkade vara ett jobb med 80kr mindre i timlön, och som varat under en kortare tid. Jag undrar om samma regel hade gällt om jag hade jobbat på LKAB först?! Hade jag då fått upp mitt SGI och föräldrapenning till 400tusen? Det har jag väldigt svårt att tro.
Så hon skulle be dom som tagit det här beslutet att ringa upp honom, inte för att jag tror det hjälper, dom har säkert nåt kryphål, men då har vi iallafall försökt. Tycker det är skönt när Björn ringer, det är som om dom inte vågar vara riktigt lika dryg och otrevlig mot killar. Mig känns det som om dom bara kör över med ett tåg varje gång jag pratat med dom.

15 dagar kvar tills det är tänkt att bebisen ska komma, jag orkar fan inte hålla på att tjafsa om pengar, jag är trött, och den här veckan har jag haft hundrastningar varje kväll, och jag har inte ens nästan börjat tänka på vad jag måste ha med mig till bb, babyskyddet står fortfarande i kartongen, vet inte ens om det är krångligt att sätta ihop den. Vi köpte ju en akta graco logico s här i höstas när vi var i Luleå på barnenshus, bara för dom hade kampanj på den då, och jag hade tjatat om just den i över en vecka till Björn. Så lucky me. En mörkgrå/röd. Ja, det är en hel massa saker som måste ordnas innan.

Det är väl bara acceptera..

Pratat med FK idag igen, verkar inte komma någon vart med det där. Känns för jävla deppigt! Det känns jobbigt att behöva tänka på pengar när det finns så mycket annat jag borde koncentrera mig på nu. Jag orkar inte med mer tjorv! Jag HATAR försäkringskassan, allt jag haft någonsin att göra med dom har bara varit strul hela tiden!

Kärringen sa att jag KAN lämna in överklagan, men troligtvis kommer den inte godkännas. Och att det inte är någon idé att jag träffar någon handläggare heller. GUD vad trevligt bemötande, man känner verkligen att dom vill hjälpa till.

Väntar på att Björn ska komma hem från jobbet så jag kan gnälla lite åt honom.

Shit happens..

Även i Kiruna tydligen.. Skolor som brinner ner och folk som blir knivmördade, trist men det är ju sånt som händer.

Björn håller på att ringa till Försäkringskassan, men jag litar inte ett dugg på honom, han kan inte låta minsta arg. Men jag orkar inte hålla på och ringa till dom hela jävla tiden, lite ansvar får han också ta faktiskt. Han skulle försöka få en tid hos en handläggare i Kiruna. Går ju tydligen inte att bara gå dit.

Grundlurad av mig själv..

Fy fan vad deppig dag det här blev!
Ringde FK i morse, och kärringen sa att sgi:t ska baseras på en tjänst som varat i 6 månader, vilket inga av mina vikariat gjort (förtom som personlig assistent men där tjänade jag ju ännu sämre). Jag trodde då att dom skulle räkna ihop min tid på PF 3mån och på LKAB 4 månader. Men nääe då, dom är ju så vänliga att första jobbet kan baseras på kortare än 6 månader, och då tog dom ju lägligt mitt vik på PF och baserade SGI:t på. Alltså: hade JAG aldrig skickat in mitt arbetsgivarintyg därifrån hade mitt SGI baserats på LKAB timlönen (som igenomsnitt är 180kr/h istället för 103kr/h som på PF). Dom skickade ju papper där det stod att jag skulle skicka in arbetsgivarintyg från min senaste anställning, men då passade jag på att skicka in från PF också eftersom jag visste att LK anställningen bara var i 4 månader. ÄR JAG DUM I HUVUDET ELLER?!! Hade jag inte skickat in dom där JÄVLA papprena från PF så hade min föräldrapenning blivit sådär 8000kr mer i månaden efter skatt!!!

Känner mig så fruktansvärt deppad och nere och har lust att spränga nån, lämpligtvis mig!
Det är ju inte det att vi inte klarar oss på dom pengarna jag får, men tar jag ut 5 dagar i veckan så får jag ca 7tusen efter skatt, och det är inte mycket! Det är ju trevligt om man kan göra mer än bara "klara sig". Men självklart ska allt jävlas med mig!!!!! Vet inte vad jag ska göra nu...

Grundlurad av FK!

Mycket riktigt så har försäkringskassan försökt grundlura mig. Jag tyckte väl att det hela med årsinkomsten var väldigt mystiskt. Nu letade jag på nätet och hittade en bra sida om hur dom räknar ut årsinkomsten om man inte har fast månadslön.

Timlönen * 2080timmar. Och då har dom räknat bara timlönen som jag hade på Posten frimärken, vilket var 103kr/h. Och det gör en årsinkomst på 215tusen, vilket jag tyckte kändes väldigt lågt (när jag trodde dom även räknat på inkomsten från LKAB), så jag räknade ut att om dom hade räknat på en genomsnittlig timlön från både PF och LKAB så hade jag fått en årsinkomst på strax över 300tusen. Förstår inte alls varför dom bara räknat på timlönen från PF, eftersom jag jobbade längre på LK och dessutom var ju det mitt senaste jobb, då tycker jag isf att om dom bara ska basera på en timlön så borde det isåfall vara timlönen från LK och då hade jag fått en årsinkomst på nästan 400tusen. Även om man hade blivit glad om SGI:t hade baserats på LKlönen så tycker väl jag egentligen att det är lika fel som att dom baserat den på endast PF lönen. Så att göra en genomsnittlig timlön är väl det mest rättvisa. Om jag får igenom det så kommer min föräldrapenning bli 7000kr mer innan skatt/månad (om jag skulle ta ut 7dagar i veckan, vilket jag inte ska, men det var lättast att jämföra på det sättet), och det är JÄTTE MYCKET pengar!!

Ringa till FK är väl ingen idé, dom är alltid stressade och man får knappt svar på en enda fråga, så jag tänkte ta med alla papper och lönebesked och sånt och gå till FK här i stan, men sen började jag fundera om det verkligen går att göra så eller måste man boka tid eller nåt?! Någon som vet?

Blogghelvete!

Tänkte prova göra om min blogg, och då försvann hela min förra. Irriterande! dessutom gick det inge bra att göra det jag tänkte, det blev bara skit! Så nu får det se ut såhär tills vidare.

Livet efteråt

Då har jag ringt och frågat pappa om han kan komma och rasta hundarna imorgon när Björn har utbildning på förmiddagen och jobb på eftermiddagen. Mina rastningar är inte mycket att hurra för, kommer inte så långt när jag har så ont i höfterna. Känner mig helt värdelös som inte ens kan gå ut med mina egna hundar trots att jag är hemma, sitter bara här och möglar. Ska bli så himla skönt att Björn har ledigvecka nästa vecka, då behöver jag inte ha dåligt samvete för dom där hundarna. När han jobbar förmiddag är det också lättare för då kan jag gå ut när det är ljust, och det är nästan aldrig nån ute på morgonen under vardagarna, sen hittar jag på några aktiviteter under dagen till Björn kommer hem så hundarna inte har allt för tråkigt. Så går han ut på en promenad direkt när han kommer hem och en på kvällen. Nu blir det så att han går ut vid 9-10 tiden och sen igen vid 13-14, och sen blir det inte så mycket mer ordentliga rastningar för dom den dagen. Sandra kanske kommer hit ikväll så kan vi åka ut och släppa hundarna vid flyget, det är bra för då får hundarna springa utan att jag behöver gå.

I mina dagdrömmerier så tänker jag mig ett liv efter den här graviditeten, och i det livet så kommer jag direkt efter förlossningen i princip gå ut på värsta långpromenaderna med vagn och vovvar. Men igår insåg jag att det kommer nog dröja innan jag kan ta powerwalks. Jag kommer ha så fruktansvärt dålig kondis, det är över en månad sen jag gjorde en kraftansträngning och gick på en promenad sist, den promenaden var ca 1km lång och tog 25 minuter att gå, och sen kunde jag inte sova på natten för jag hade så ont i höfterna. Så egentligen så är det över två månader sen jag var ute på riktigt. Så kondisen är nog som bortblåst. Jag som hade en relativt bra kondis efter 4 månader på KK4 när man inte fick göra annat än springa fram och till baka och upp och ner i trappor, det brukade väl bli drygt 12000 steg på ett 8 timmars skift. Och sen kommer väl allt annat inte vara guld och gröna skogar i övrigt heller, jag kanske inte ens hinner mig ut, och jag tror inte det kommer bli helt problemfritt att gå med två hundar och barnvagn, snarare tvärtom. Och dessutom är det ju inte alls säkert att foglossningen försvinner bara för man fött ungen, nä minsann- jag har läst om vissa som har kvar det i flera år och att det tillochmed blev värre efter förlossningen. Om det blir fallet ska jag utbilda Clinton i att dra mig i en kälke eller nån slags rullstol, för jag tänker fan inte sitta inne i flera månader!

Ja, vi får väl se hur det blir, men just nu har jag väldigt svårt att försöka ställa in mig på att allt troligtvis inte kommer gå som smort i en värld av rosa fluff. Jag brukar ju annars mer förvänta mig det värsta, så man istället blir positivt överraskad. Jag får skylla detta tillfälliga hjärnsläpp på hormonerna eller nåt.

Bajsdag!

Nästan allt blev städat igår, så det känns jätte skönt. Jag har två rum kvar att städa och björn ska städa andra badrummet + hans datarum.

Var till BM idag, det var ingen rolig upplevelse. Är så less på att gå dit, är less på hennes tjat och allt det där.

Den här dagen har verkligen börjat bajsdåligt och jag vill egentligen bara gå och lägga mig och inte vakna igen förrän bebisen ska komma!!


Storstädning

Började i morse med städningen äntligen. Jag är nästan klar med badrum 1, ska bara dammsuga och skura. Byta handdukar och tvätta mattan gör jag sen när vi är klar med all annan tvätt så det blir väl till veckan. I köket och hallen är det också bara dammsugning och skurning kvar, och vardagsrummet bara skurning. Har rengjort bakom alla element och dammtorkat överallt. Sen är det bara övervåningen kvar.

Idag SKA jag sy gardinerna till köket och vardagsrummet, det måste bli gjort helt enkelt.

Det är jobbigt att städa när man måste ta paus var 5:e sekund, det går inte så fort framåt då. Sen måste jag mellan varven springa och kolla vad Björn gör så han inte missar nåt. Och det gör han ju naturligvis hela tiden, men nu börjar han bli klar med allt i vardagsrummet.

Har satt i ordning allt på skötbordet i badrummet, ska göra samma sak sen på skötbordet på övervåningen.
Satte lammskinnsfällen i barnvagnen igår, det gick sådär, fällen var så himla stor så jag var nästan tvungen att vika den dubbel. Men det verkar mysigt att ligga där iallafall. Ruffsan försökte äta upp den, helt galen blev hon när jag tog fram den och högg efter den när jag höll upp den.

Back to work!

Ingen bebis i sikte.

Jag har läst en tjejs blogg i någon månad nu, hon är också gravid och hennes bebis är beräknad att komma samma datum som min. Och nu läser jag på hennes blogg att hon har fått värkar och att dom varit in till förlossningen och barnmorskan sagt att det är på gång när som helst. På ett sätt blir jag frustrerad, alla får sina bebisar, men jag får bara gå runt här och vara oduglig, men samtidigt så vill jag inte att bebisen ska komma riktigt ännu, vill hinna få i ordning det sista först, men jag vill inte heller vänta fem veckor till. Idag är det 3 veckor kvar till den 14:e februari.

I natt drömde jag att jag fick min bebis, men jag behövde aldrig åka in till förlossningen, mamma åkte dit istället, jag behövde bara stanna hemma och vänta på att Björn skulle komma hem med den. Det blev en tjej, men grått hår i pottfrisyr. Dom hade tydligen varit tvungen att klippa henne redan på BB för hon hade så långt hår. Ganska söt var hon med, men inte speciellt levande, det var mer som en docka. Jag hoppas det inte blir så.

Idag skulle vi städa men Björn den tönten började bakifrån på min "måste göras" lista, vilket innebar att han stängde av huvudströmbrytaren och drog om elen lite i köket, vilket tog en himla tid för han hade som vanligt inte alla saker hemma som han behövde utan var mitt i allt tvungen att åka och köpa nå kontakter och sladdar. Dessutom kunde jag då inte göra nånting eftersom diskmaskin, tvättmaskin, dammsugare och allt sånt behöver ström, och sen blev det mörkt ute så jag fick gå runt här med pannlampa. Han blev klart tillslut och det blev jävligt bra. Dessvärre är det då ännu lika stökigt och rörigt här hemma som det var i början av städdagen.

Nu ska jag gå och kolla till maten vi har i ugnen och vänta på att Björn kommer in med doggarna.

Försäkringskassan

Idag fick jag brev om att försäkringskassan om att dom räknat ut min sjukdomsgrundandeinkomst. Jag förstår inte alls hur dom fått ihop det. Årsarbetstiden var 200 timmar mer än vad jag fick det till, och årsinkomsten har jag ingen aning om hur dom räknat ut.

Jag antar att arbetstiden räknas så eftersom jag inte jobbat hela året; plussa ihop arbetstiden för de 7 månader jag jobbat och dela på 7 och sen gånger 12. Då är det 200 timmar mer än vad jag fick det till. Och om man gör likadant med inkomsten så är den alldeles för låg, och om dom bara räknar ihop inkomsten för de 7 månader jag jobbat så är den för hög. Jag förstår ingenting!

Sova sova

Har knappt sovit alls i natt, har haft ont i tänderna. Mest i den tanden jag lagat men även i dom andra tänderna både uppe och nere på den sidan. Jag misstänker att jag legat och bitit tänder varje natt för det har bara blivit värre och värre, nu hade jag ont i hela käken också, känns som allt är inflammerat. Och så fort jag verkligen försöker tänka på att slappna av i käken och inte bita ihop tänderna alls så slutar det nästan helt att göra ont. Ska vara försiktig att tugga på sidan jag lagat hålet nu ett tag så kanske det gå över.

Kan inte påstå att jag vänt på dygnet, jag har bara helt tappat bort alla slags sovrutiner. Jag sover när jag är trött, oavsett vilken tid på dygnet det är. Igår vaknade jag kl 6 och var vaken till 9, sen sov jag till 12, efter det var jag vaken ända till 23, så sov jag till 02, var vaken till 05, sen sov jag till Ruffsan väckte mig 8.30. Nu är jag jätte trött igen så jag tänkte sova en stund och sen duscha. Har lovat att åka och hälsa på min moster idag på förmiddagen också. Får se hur det blir med det.


Eftermiddag

Fick sms från elgiganten, min mobil är tillbaka från reparation. Har aldrig varit så missnöjd med en mobil som jag varit med den. Helt värdelös, har inte ens haft den i 6 månader och redan var det hur mycket fel på den som helst. Jag hoppas verkligen att dom fixat den. Har använt min gamla mobil i nån vecka nu, och trots att den bara har 3,2mpix kamera så är den MYCKET bättre än den nya mobilens 5mpix kamera. Det är ju inte som den var billig heller, kostade ju ändå 4500kr.

Har tänk sy gardinerna till köket idag, var så motiverad i morse, det har nu försvnnit men jag borde göra det ändå, måste ändå ta fram maskinen för jag måste sy kardborrebandet på Ruffsans reflexväst. Dom där reflexvästarna var nog det bästa köpet vi gjort till hundarna förra året. Från volvo för 39kr/st. Jätte fina är dom och hundarna syns jätte tydligt när dom har på dom, vilket är extra bra för Clinton eftersom han inte syns alls i snön, speciellt inte om det är lite dimma eller gryning/skymning.

Godmorgon

Vilken jobbig natt det har varit! Har vaknat två tusen gånger, har dessutom ont i min tand, hoppas det går över snart. Tror det beror på att jag biter ihop tänderna så hårt när jag väl somnar. Har haft så jävla ont i höfterna sen jag var ute och plogade igår.

Hundarna mår bättre, men Gangster har också blivit sjuk. Har rensat bort en säck med kläder från min garderob så nu kan jag vika in tvätt igen.

Igår var vi på coop och handlade lite nödvändigheter som tvättlappar och lite sånt. Ska försöka få klart det som jag behöver ha i skötbordet den här veckan. Jag har ju hela tiden gått in med inställningen att bebisen inte kommer innan 14 februari, vilket är troligast, men jag insåg igår att det kan faktiskt hända att den kommer tidigare, och vad gör jag då? Jag måste försöka få klart det viktigaste inom en snar framtid. Men jag är väldigt bra på att skjuta upp saker. Nu är det bara lite drygt 3 veckor kvar till den 14:e.

Igår fick jag en trevlig överraskning med posten; lönebesked från LKAB. Fick bonus för mina 4 månader jag jobbade där och det var faktiskt några tusen mer än vad jag trott. Det är välbehövligt eftersom jag inte får mycket från akassan varje månad.

Ska nog gå ut med hundarna snart på morgonpromenaden så jag kan sova någon timma sen. Det är alltid skönare att gå ut tidigt på morgonen för då möter man ingen, så då kan jag ha lös hundarna hela tiden. Och det är bra nu när jag inte kan gå speciellt långt.

En släng av vinterkräksjukan..

I morse blev jag väckt kl 5 av Ruffsan som hade ont i magen, sen dess har jag sprungit ut med henne varannan timma. Precis när jag kom in med henne första gången började Clinton spy. Så det var bara att börja torka spya, och varva det med att gå ut med Ruffsan som hade världens diarré. Bättre dagar har man haft. Clinton verkar må bättre nu iallafall. Nu längtar jag bara till husse kommer hem så jag får lite avlösning. Jag som hade mycket saker att göra idag, har försökt få lite sömn mellan varven här men jag är helt slut ändå. Nu sover båda hundarna så jag tänkte passa på att rensa min garderob.

Spännande liv man har!

Jag behöver storstäda hela huset också, någon frivillig vänlig själ som vill hjälpa till?
Får gå till moster och beklaga mig lite, hennes favorit sysselsättning är att städa och hon kommer säkert erbjuda sig.
Det är ju inte direkt stökigt, men det behöver dammtorkas och skuras och sånna tråkiga saker. Visst skulle jag kunna få Björn att hjälpa till men han har inte riktigt samma syn på städning som jag och tycker att det som inte syns finns inte. När han städar samlar han ihop så mycket saker som han kan och trycker in det i nåt skåp.


Ruffsan

None

Jag börjar misstänka att Ruffsan förstår att det är nåt på gång. Hon följer varje steg jag tar, hon vill helst inte gå hemifrån utan mig. Igår när jag låg i sängen och vilade mestadels av dagen låg hon hela tiden sig tryckt vid min sida. Hon har till och med sovit i sängen i natt och det hör verkligen till ovanligheterna. Hon kanske tror att det är nåt fel på mig, att jag är sjuk på nåt sätt eller så när jag inte är som jag brukar. Igår lämnade jag henne hemma i max två minuter när jag skulle gå med Clinton till skoterspåret och när jag kom hem ylade hon som om jag varit borta en vecka. Tycker lite synd om henne. Min lilla gumma. Snart kommer hon förstå, och då kommer hon inte bli glad. Ruffdan gillar inte förändring, men hon vänjer sig.

En dyr historia.

Jahapp, då var man hemma från tandläkaren. För en gångs skull en jätte bra tandläkare. Som jag misstänkte var det inte bara det hålet jag såg utan det hade även blivit hål under den gamla lagningen. Så det var ett stort hål. Antagligen så har jag inte känt nåt för att hålet var dolt under den gamla lagningen. Det tog en timma och laga, och sen innan jag skulle gå sa hon att om jag skulle få tandvärk så måste jag höra av mig, för då måste det rotfyllas. Jag svimmade inombords. Har aldrig haft ett sånt här stort hål, mina brukar vara små, eller bara början till hål. En gång hade jag ett stort hål men det var bara på ytan. Måste vara graviditetens fel det här. Ska snart hämta björn från jobbet, måste bara äta nåt först innan jag hungrar ihjäl.

Min handläggare på arbetsförmedlingen är jätte bra, när jag var där när jag blev arbetslös i oktober sa hon att hon tyckte det var onödigt att jag sökte jobb när jag ändå ska få barn snart. Och idag så sa hon att hon inte meddelar till akassan förrän efter jag fått barn att jag är avaktualiserad därifrån, vilket betyder att jag kommer kunna stämpla tills jag börjar ta ut föräldrapenning. Och så sa hon att det kommer säkert ordnat sig med jobb tills jag varit mammaledig klart. Nu till sommaren ska LKAB tydligen knappt ha några vikarier så det är ju inte säkert man hade fått jobba där ändå. Björn sa att han hört att dom inte ska ta in sommarvikarier alls under jord i sommar, men sen vet man ju inte om det stämmer. Och om inte verken körs igång här i maj så kommer det knappast behövas sommarvikarier ovan jord heller. Så hon tyckte att jag skulle ta det lungt och inte fundera på det där med jobb förrän det är aktuellt på riktigt om ett år eller så.

Tandis

Har börjat stressa upp mig över tandläkaren imorgon. Jag är rädd att dom ska behöva dra ut varenda tand eller nåt, men det har ju förstås inte hänt hittills, men man vet ju aldrig. Ska till arbetsförmedlingen också, har ingen vidare lust med det heller, men det är åtminstone gratis. Måste stiga upp tidigt och köra Björn till jobbet eftersom vi bara har en bil för den andra är på service.

Nu ska jag gå och kolla tv och försöka koppla bort det här med tandläkaren. En natt för många många år sen innan jag skulle till tandläkaren låg jag och oroade mig för hål i en hörntand, så där låg jag och vickade på den (den var helt fast från början)  hela natten, och tillslut lossnade den ju (mjölktand), och det visade sig att det inte alls var hål i den tanden utan i en tand bakom den tanden, så då fick jag laga hålet ändå.

Körslaget

Har gjort pizza och fruktsallad idag, smaskens! Sitter och väntar på att körslaget ska börja, men egentligen hade jag behövt sova. Det blir nog en tidig kväll ikväll.

Ska till tandis på måndag och laga ett hål, fy fan! Det är det värsta som finns. Kanske för att jag aldrig tar bedövning när jag ska laga hål. Tycker jag får skylla mig själv för det är ju mitt fel att jag fått hål i tanden, så då kan jag ligga där och lida. Tycker det är så äckligt att vara bedövad också. Brukade fråga om det var ett stort hål förut för att besluta om det var värt bedövning eller inte. Men man blev ju grundlurad av dom där tandläkarna. Ena gången sa tandläkaren att det var ett djupt stort hål, så då tog jag bedövning. 5 minuter senare var hålet lagat. Gången efter så var det ett ganska litet hål, så jag tog ingen bedövning och då fick jag minsann ligga där i 40 minuter och lida. Tur att man inte har hål så ofta.

Tycker det börjar bli hög tid för den här bebisen att komma nu, är nåt så fruktansvärt less på att vara gravid och bara sitta inne och vänta på att tiden ska gå hela dagarna. De två senaste dagarna har jag varit så sjukt trött också, det är inte heller roligt, jag har massor av saker jag vill få gjort men som det är nu så sover jag, och när jag inte sover så vilar jag. Vill kunna vara ute och promenera med mina vovvar också.

Så var det med den saken.

Har inte mått vidare bra idag så jag har mest sovit. Varit vaken nån timma här och där bara. Idag var hundarna ute med husse och åkte skoter, eller husse åkte skoter och hundarna sprang med. Det är bra motion för dom. Clinton sov som en stock i flera timmar sen. Men först fick dom ett oxöra som Ruffsan längtat efter hela veckan. När man frågar henne vad hon vill så springer hon direkt och krafsar på lådan var oxöronen finns.

Har nyss kollat på runaway bride och ska nu gå och lägga mig igen. Det är konstigt att det alltid är mycket skönare att sova på dan än på natten när man ska sova.


Ännu en natt.

Vaknade kl 3, låg kvar i sängen och försökte somna om i 2 timmar, men det gick inge vidare så nu sitter jag här istället. Meningslöst att bara ligga i sängen och försöka somna om. Det är tur jag inte behöver gå ut med hundarna på morgonen. Får se hur det går med dom nästa vecka när Björn börjar tidigt. Tror jag ska försöka gå och lägga mig och sova igen. Jag är egentligen svintrött men när man väl vaknar så är det alltid något man har att grubbla över.

Sorg

I natt dog min faster av cancer. För bara två månader sen satt jag och pratade med min kusin och då hade dom nyss varit till läkaren med henne, och dom hade sagt att det fanns ingenting kvar, dom hade fått bort hela tumören, så allt var bra. Tydligen hade läkarna fel, för bara någon vecka senare så blev hon sjuk och då konstaterade dom att cancern spridit sig till alla möjliga organ. Söndagen innan julafton så var vi hemma hos henne och hälsade på, visst var hon mager och lite blek men verkade annars så pigg. Det är hemskt hur fort det kan gå. Men sånna smärtor som hon tydligen haft nu sen strax efter jul så är det på ett sätt skönt att det gick snabbt. Det är bara lite över en månad sen farfar dog. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, allt känns bara hemskt och sorgligt.

En månad kvar.

Då var det 14:e januari. Om exakt en månad så är det tänkt att våran lilla bebis ska komma, men jag har på känn att jag kommer få vänta längre än så. Vi har det mesta klart, det är lite småsaker som behöver fixas. Och Björn måste få sin mamma att skicka den där lammfällen hon köpt. Behöver också lite saker från ikea som hon kan skicka i samma veva. Man skulle veta nån här i stan som ska till ikea snart, så hade jag även kunnat få ramen och hyllan jag behöver, men det är det ingen panik med. Det är ganska skönt att vi fått så mycket, det är inte många saker vi behövt köpa själva.

Idag är det minus 27 grader här.

Tiden står tydligen inte still.

Tänk att det om en månad är 3 år sen jag flyttade tillbaka till Kiruna. Känns som att det var rätt beslut att göra, för oss båda egentligen. Mycket har hänt sen dess, både bra och dåliga saker. Men det är väl så med livet, allt kan inte bara vara uppåt hela tiden. Saknar lilla Dibbe gubben. Det är över två år sen han dog. Jag kommer ihåg när jag precis varit hos veterinären med honom, när jag hållt honom i min famn för allra sista gången, hur det kändes, hur ont det gjorde. Som att hela mitt inre höll på att slitas i stycken. Det var nog både chocken över att jag kom in med min katt, som jag inte trodde var speciellt sjuk, blir anklagad för att vanvårda honom, och sen säger dom att jag måste avliva honom nu eller så får jag ta hem honom och låta honom plågas till döds för veterinären skulle sluta tidigare den dagen. Jag blir nästan illamående när jag tänker på hur dom där veterinärerna behandlar djur som dom inte är något värda. Och att jag fick vara där ensam, kunde inte få tag på Björn på något sätt eftersom han jobbar underjord, det var ju hans katt från början. Efter det har jag aldrig satt min fot på veterinärstationen ensam. Då när jag satt i bilen och skulle åka hem, med en tom bur, när allt gjorde så fruktansvärt ont så önskade jag att tiden kunde gå, att jag bara kunde vakna upp en dag när det inte gör så ont längre. Och det tog väl någon vecka innan jag kunde sluta tänka på det hela tiden, då blev det genast lättare. Men det gör fortfarande ont, när jag plockar fram minnena då och då. Men det kan vara bra att ibland påminnas om vad man haft och vad man förlorat, för att ta till vara och uppskatta det man har.

Tre år har gått fort, och det har hänt mycket, mycket har förändrats på tre år. Det får en att undra vad som kommer hända de närmsta tre åren.


Måndag igen

Ännu en dag i trötthetens tecken. Var till barnmorskan i morse, det gick bra. Förhoppningsvis bara två gånger kvar nu.
Björn började sitt nya jobb idag, han verkade nöjd, jag tycker det är lite trist att det inte blev den skiftgång jag ville han skulle ha, men man kan ju inte få allt. Väntar nu på att han ska komma hem med hundarna så ska vi äta. Imorgon har han lång dag så då har pappa lovat att komma hit och rasta hundarna. Fast det är dom skyldiga mig så mycket som jag sprungit där och rastat Gagge. När mamma fick ryggskott var jag ju där varje dag i två veckor och gick ut med honom när pappa jobbade. Ska boka biljetterna till Björns föräldrar idag som kommer i slutet av mars. Skönt att dom kommer först då! Idag fick Björn en bok av sin mamma med posten "du ska bli pappa" heter den. Verkade faktiskt väldigt bra, men Björn är ju inte så mycket för det där med böcker så vi får se om han läser den. Nu orkar jag inte skriva mer, känns som jag ska somna.

Hör du mig, Gud?

Jahapp, så var det färdigstädat hela övervåningen nästan. Ska skura och byta sängkläder. Men sängkläderna väntar jag med tills det blir kallare ute för då kan jag hänga ut täcken och kuddar och sånt. Måste sluta låta mina älskade djur sova i sängen, det är så äckligt med håriga sängkläder!! Och alla från ikea drar ju åt sig hår och damm som fan och det försvinner inte i tvätten heller. Har något par bra sängkläder som allt försvinner ifrån så fort man tvättar och som inte alls drar åt sig speciellt mycket. Gäst/babyrummet är i stort sett klart, har lite små prylar kvar på fönsterbänken som jag ska rensa men annars är det klart. Har varit och hämtat mysiga sängkläder, filtar och handdukar med luva från mamma och pappa som vi hade när vi var små. I fredags hämtade vi babyvakten och lite sånt från min moster. Har inga större förhoppningar om att den här bebisen kommer vilja komma ut i första taget. Det kanske inte ens blir en februari bebis?! Mormor skulle be för att den kommer den 12:e februari, jag vet inte riktigt varför hon tycker att just det datumet skulle vara bättre än te.x. 14:e som är BF.. Det kanske har med jesus eller nåt att göra?! Visserligen vet jag att min mormor är troende, men jag har aldrig hört henne säga att hon ska be för något, tycker att det är lite oansvarigt som kristen att slösa en bön på en sån sak när man kan be om världsfred eller nåt. Nå nä, nu ska jag bädda ner mig i sängen så jag hinner sno alla bra kuddar innan Björn går och lägger sig. Vi har 5 kuddar i sängen och jag använder 4 av dom. Godnatt.

Städa

Jahapp, då blev man väckt nyss av ett sms från min kära mamma att hon och moster kommer och hälsar på vid 12 tiden. Då var det bara att stiga upp och börja städa när pedant 1&2 kommer. Nåja, vi hade ändå tänkt städa idag så det är väl bra med lite press, annars är det himla lätt att jag börjar pyssla med andra saker. Frukost först.


Så var det med det.

Min nya leksak kameran är jätte bra! Har fotat flera hundra bilder redan, 99% av dom är på djuren förstås. Ska lägga upp några av bilderna här någon dag när jag orkar ta med mig kameran upp. Oftast glömmer jag den och det börjar bli jobbigt att springa i trapporna hela tiden.

Har varit jätte trött idag, försökte ta en promenad men det blev typ runt kvarteret. Nu försöker jag hjälpa Björn att sätta dit duschväggen, men han är bara sur och grinig, så nu gav han upp. Han får väl fortsätta imorgon. Hela badrummet behöver städas ordentligt så  han får väl göra det i samma veva. Själva duschväggen är ihopbyggd, nu måste det bara sågas ut för vattenrören och sen ska den skruvas fast i väggen.

Ska snart börja laga mat. Känner mig jävligt oinspirerad idag, känner att jag borde stannat i sängen hela dagen. Har ingen lust eller ork med nånting. Blä!

Ingen fara

Veterinären sa att Ruffsan hade en såkallad lipom, alltså en fettknöl som satt under huden. Vet inte hur mycket man kan lita på det, och hon verkade inte tycka att man behöver göra nån biopsi på den heller. Vi får hålla koll på den helt enkelt. Vi fick den bättre av veterinärerna, och det var ju skönt det. Hon sa att det inte är någon idé att operera bort heller eftersom den sitter på ett sånt ställe att det skulle bli så stort snitt. Och Ruffsan verkar ju inte så himla brydd, så det får vara så länge. Nu måste jag gå och sova för jag har knappt sovit alls i natt. Har legat och oroat mig halva natten, och första halvan kunde jag inte sova för min lilla bebis i magen höll på med nån slags discodans/kickboxing i flera timmar.

Idag kanske våran kamera kommer!!

Veterinär from hell.

Ska till veterinären imorgon med Ruffsan. Samma ångest varje gång. Man är rädd att dom ska hitta något allvarligt fel, och om dom nu hittar ett fel så är det inte alls säkert att det är vad dom tror. Dom gillar ju att ge dödsdomar och operera bort saker till höger och vänster helt i onödan. Så på ett sätt känns det totalt meningslöst att gå dit. Men säger dom inget vettigt så får vi helt enkelt packa in oss i bilen och åka till Öjebyn. Jag hoppas det inte är någon fara med Ruffsan. Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne? Kan inte alls tänka mig ett liv utan min lilla Ruffs vid min sida. Hon som varit min trognaste vän de senaste 6 åren och hängt med mig på allt. Vi har nog varit lika beroende av varandra hon och jag. Idag sa jag till henne att hon måste leva till hon är minst 20 år. Jag hoppas på ett under att veterinärerna för en gångs skull är vettiga och inte så jävla sura och dryga och otrevliga som dom alltid är. Jag hatar dom! Och det plågar mig nåt så fruktansvärt att behöva gå dit med min lilla skatt.

39

Lite saker har jag fått gjorda idag. Imorgon ska vi börja städa här. Missade att det var röd dag idag, och stängt överallt, så vi åkte till coop i morse för att köpa de där trådbackarna. Men det var bara att vända och åka hem igen. Ingen post kom det heller, varför kan inte brevbärarna jobba alla dagar, och båda förmiddagar, eftermiddagar och nätter? Det tycker jag hade varit bra. Nu börjar vi få i ordning i baby/gästrummet. Spjälsängen ska stå där, men på nätterna kommer lilla bebisen sova med oss i sängen, åtminstone till att börja med, sen får vi se. 39 dagar kvar till den 14 februari, det är inte speciellt länge. Nu är det dags att sova.


Tvätta babykläder

Äntligen har jag tagit tag i det jag tänkt göra i flera veckor. Igår tvättade jag sängkläderna till spjälsängen och idag har jag börjat tvätta en maskin babykläder. Hade aningen mer babykläder än jag trodde. Tror inte jag behöver ett enda plagg till i storlek 56. Tycker ju inte att jag köpt så mycket, men köper man lite här och där så blir det väl ganska mycket på 6månader. Snart ska vi på coop och köpa lite prylar, sen ska jag hjälpa Björn att städa garaget, det blir inte så mycket gjort för honom annars.

Ny kamera

 

Igår beställde vi en ny kamera, det blev ju ingen billig historia, men vi tycker det är meningslöst att köpa en billigare kamera och behöva byta oftare. Den förra har vi haft i 4 år, och den är fortfarande bättre än de flesta nya kompakt kameror. Då för 4 år sen betalade vi 4500 för våran olympus med 4mpix och 10x optisk-zoom. Den här gick på lite över 4000 med minne och kameraväska. Det roliga är att man även kan fota i vidvinkel, vilket jag velat kunna göra sen vi köpte förra kameran.

Panasonic DMC-FZ28

10,1 megapixlar
18x optisk vidvinkel-zoom
och så kan man filma i HD kvalitet


Trouble trouble

Så var det dom där svärisarna igen. Björn frågade idag sin mamma om dom tror att dom kommer på dopet om/när vi har något. Och nä, dom ville hellre komma i februari. I FEBRUARI?!?!?! Kommer jag ens hinna innanför dörren efter förlossningen innan dom kommer och knackar på dörren?! Jag vill ju att dom ska komma, eller i alla fall för Björns skull, för att han vill, men kanske inte redan i februari. Jag vill åtminstone hinna vara hemma med min nya lilla bebis en månad innan vi får besök. Vi har aldrig haft barn, jag vill hinna anpassa mig lite innan. Det är en sak om dom hade bott här, och bara kommer och hälsar på. Men det känns ganska påfrestande att ha någon boende hos sig precis när man kommer hem från BB. Det kommer ju ta tid att få lite rutin på saker och ting. Björn kommer jobba, jag har både hundar och bebis att ta hand om. Nä, han får helt enkelt säga att dom får komma i mitten/slutet av mars istället. Men jag vet ju hur det blir, hon kommer tro att vi (LÄS: JAG) inte vill att dom ska komma, och massa sånt tjafs. Jag vill faktiskt lära känna min lilla baby först, innan någon annan kommer och tar över. Försökte förklara det för Björn, och han förstår ju till viss del mina argument om att jag vill hinna anpassa mig lite. Men han säger också att hans mamma inte menar att ta över även om hon alltid gör det, att hon vill bara vara snäll. Och Björn vågar inte säga ett knyst till henne. Och jag fattar väl att hon inte försöker ta över för att vara elak, även om man som vuxen människa faktiskt kan försöka ta ett steg tillbaka när man bor i någon annans hem. Sist dom var här jobbade jag ju, och gick och la mig tidigt, och jobbade övertid, så jag inte behövde närvara så mycket. Men nu kommer jag vara fast här hemma. Och dom kommer ju hit för att träffa deras barnbarn så jag kan ju inte bara sticka iväg hela tiden. Men jag ser framför mig många långa promenader med barnvagnen. Nä, får ta ett snack med Björn i morgon, han får helt enkelt säga sen, när han vet sitt nya schema och vet när han har ledigvecka (För jag tänker fan inte vara hemma själv!!) att dom får komma i slutet av mars istället. Gör han inte det får dom inte komma alls, eller så får dom komma, men då bor jag hos mamma hela tiden dom är här.

Som om det inte räcker med att man är helt nervös hur det ska gå med en nyfödd baby, måste det tillkomma mer bekymmer?

Trött och less.

Mår inge bra idag. Har sovit dåligt, och vaknat flera gånger av att jag mår illa. Clinton min lilla solstråle har sovit på Björns plats sen han steg upp för att gå på jobbet kl 4. Var ute kanske 25 minuter med hundarna i morse, känner mig helt värdelös. Jag vill vara ute längre, det var jätte skönt väder. Jag är så less på att inte orka vara ute med hundarna så mycket som jag vill. Jag längtar tills jag kan ta långpromenader igen med dom. Om jag går efter gångbanorna kan jag gå max 2km innan jag börjar få massa sammandragningar som gör ont. Och då går jag jätte sakta dessutom. Tror det tog över 40 min sist att gå dom där två kilometrarna. Får dåligt samvete när jag är hemma hela dagarna men ändå bara är ute så lite med hundarna. Dom älskar ju att vara ute mer än allt annat. Känner mig så trött i kroppen hela tiden, försöker göra saker men det känns så meningslöst när man måste vila var och varannan sekund. Om jag känner mig pigg en dag passar jag på att göra så mycket som möjligt, ja då är jag istället helt däckad dagen efter. Nå, man ska inte gnälla så mycket, det är inte så länge kvar, men det kan förstås dröja ännu två månader. Tiden får gärna gå fort fram tills det är dags.

Ett nytt år.

Tycker det här senaste året har gått otroligt fort. 11 januari är det ett år sen jag slutade skolan. Mars-Maj jobbade jag på PF, i början av juni började jag jobba på LKAB, första veckan var nattvecka, ledigveckan som följde var intressant, först var vi på ikea, jag var helt säker på att jag skulle få min mens som varit borta i några månader, eftersom jag hade sån mensvärk och ont i brösten. Mensen kom inte, gjorde motvilligt ett grav. test och det var visst positivt. Snacka om chock. Sen var kommande veckor bara oro, och allt kändes overkligt. Ett enda långt väntande, veckorna bara kröp fram. Sen slutade jag jobbet på LKAB i början av oktober. Efter det har tiden bara flugit fram och jag har försökt ställa mig på bromsen för jag känner mig inte riktigt redo ännu. Allt går så snabbt. 44 dagar kvar till BF. Troligtvis så kommer inte våran lilla baby förrän senare ändå. Men bara tanken av att den kan komma redan om en månad stressar mig. Självklart vill jag inte vänta, den får gärna komma redan i början av februari om den vill. Men jag har så mycket som behöver göras innan dess, och saker jag behöver köpa, kanske saker som jag inte ens vet om att jag behöver köpa. Hur ska det gå med hundarna? Till råga på allt börjar Björn ett nytt jobb och han har gett mig strikta order att inte behöva föda innan han är klar med sin utbildning. Tänk att jag är höggravid nu, jag känner mig inte speciellt höggravid. Jag känner mig ganska vanlig, lite lagomt gravid. Nog för att magen har vuxit mycket senaste veckorna, nu är det verkligen på gränsen att jag kan stänga min jacka. Vinterjackan kan jag bara stänga på morgonen. Förutom att jag märker att jag inte orkar lika mycket nu som för några veckor sen så är det väl ingen skillnad direkt. Det är jobbigt att vara ute med hundarna med.Jag gör mitt bästa för att underhålla dom inne, så för Björn ta promenaderna. Det är tur att jag har honom. Han får nog oförtjänt mycket klagomål faktiskt.

Nu är det året när vi ska bli föräldrar, nästa månad får vi våran lilla baby. Kan det verkligen stämma?