Inte mycket begärt.

Det här är inte en bra dag. Snö, ont i magen, trött och fattig. Jag VILL ha ett hus, och jag VILL ha det NU. Så är det bara, och samma sak när det gäller en RIKTIG lön. 4 månader kvar lite drygt av min utbildning, då kanske. Eller inte kanske, då SKA jag ha det. Jag behöver bara ett litet hus. Bara det har stor gård. Jag kräver inte mycket. Idag har jag varit duktig på jobbet, som alla andra dagar. Idag har jag suttit i kontrollrummet och kört verket. Grönt är skönt- svårare än så var det inte.

4 år idag, trist att vi knappt hann träffas. Men det kommer andra dagar.

Första snön

Idag när man vaknade hade ett vitt täcke lagt sig över kiruna. Snö, snö, snö överallt. Just när äntligen hösten, som jag längtat så efter, har börjat så kommer det snö. Jag hoppas den försvinner fort, för än vill jag ha höst ett tag till. Jag kände det på lukten i morse, snö luktar faktiskt visst. Och nu känner man den som bäst när det inte varit nysnö på länge. Luften känns så klar och ren.

Den eviga tröttheten.

Jag är så less på att känna mig trött hela tiden. Jag tycker ju jag sover mycket, men det kanske beror på att jag vaknar 100 gånger per natt. Jag känner mig så trött i kroppen också, hela kroppen bara värker vid minsta rörelse. Orkar knappt hålla i kopplet när jag är ute med hundarna, armarna känns som om dom väger två ton. Inte nog med det så är man ju rätt lättretlig och irriterad när man är trött, har ingen stubin alls. Det enda jag vill är att sova.

Snart löning

På måndag får jag pengar, det är alltid trevligt, dessutom får jag 2000kr mer än vad jag trodde jag skulle få, ännu trevligare! Har lite nya inköp på G, har beställt två dvd boxar som var på rea, CSI säsong 1 och Ally McBeal säsong 1, och imorgon ska vi och kolla på en cykel vi kan träna drag med Clinton med, när han blir lite större, eller förhoppningsvis inte större, bara äldre. Var och köpte ett dragsele och ett midjebälte igår. Här rullar pengarna kan man säga. Om man bara hade varit lite mer sparsam. Jag var det förut men den egenskapen hos mig verkar vara puts väck. Godnatt allihopa!

Min hund lider av svår allergi!

Ja, jag har alltså börjat misstänka att min hund lider av svår hund-allergi, så fort han kommer i närheten av andra hundar så verkar det som att hans hörselgångar svullnar upp och han inte längre kan höra ett ord jag säger. Väldigt märkligt det där, Undra om det finns något botemedel?! Det kanske går över när han blir äldre, får hoppas på det.

Nattlig ångest

Ledigveckan är här. Nattveckan var lite jobbig men det blev lättare på slutet.

Idag insåg jag att det gått för långt igen, jag måste försöka se framåt nu och lägga allt det där andra bakom mig, det enda som räknas är här och nu och framåt. Men det är en så lång väg dit, orkar jag verkligen? Borde sova nu men är inte trött.

God morgon

Dagarna vänds ut och in när man jobbar på natten, man vet inte vilken dag det är, eller vilken tid, eller om det är morgon eller kväll. Om man ska säga igår, trots att det var idag men innan man somnade. Man är som inne i en dvala. Heter det frukost även om man äter den vid 16 tiden? Eller ska man äta middag direkt? Egentligen mår inte jag nå vidare av att jobba natt, från ungefär 4 på morgonen till 22 på kvällen mår jag illa, och har halsbränna nästan hela dagarna. Nåja, det är inte magkatarr som jag hade förut när jag skulle jobba natt i alla fall. Jag är nog ingen natt människa, visserligen är jag alltid morgontrött, men det är mycket skönare att lägga sig 21 och vakna vid 4 än att vara vaken hela natten.

I dag har jag sovit lite bättre, bara vaknat en gång vid 11.30. När jag kom hem där vid 6.30 igår luktade det ve och fan i hela lägenheten, hundarna, som sover i köket, hade spytt ner hela köket. Det måste varit älgbenen dom fick tugga på en stund igår på dan. Men konstigt att det inte visade sig nåt tidigare på kvällen. Så dom har behövt springa ut stup i kvarten hela morgonen. Skönt att jag inte var ensam hemma. Dessutom hade käre Trassel-katt kissat lite här och var i hela datarummet, och kattkiss är inte den lättaste lukten att få bort. Dags att kastrera honom, det sista jag behöver är en könsmogen katt som skvättar överallt. 

Skam den som ger sig

Om det stämmer så är nog jag skam i egen hög person. Jag kan aldrig bestämma mig för något, eller jag bestämmer mig alltid, men jag genomför det aldrig, jag ger alltid upp. Jag känner att jag måste försöka nu, men det är så lätt att leva i förnekelse. Jag önskar att jag kunde smälla näven i bordet och säga NU RÄCKER DET, och så gör det det. Men jag kan inte. Jag skjuter upp det, för det är aldrig riktigt rätt tillfälle. Ja, får se hur det blir. Kanske den här veckan.

Det vilar en förbannelse över mig!

Vilken frutansvärd eftermiddag och kväll det har varit. Allt som har kunnat gå fel har gått fel!

28 grader varmt!

När kommer hösten? Längtar..
Dagen har gått fort, har varit sysselsatt hela dagen. Skönt att komma hem förutom att det som skulle varit gjort igår, fortfarande inte blivit gjort idag.

Ännu en hård dag i den bistra verkligheten

Jaha, då var första arbetsdagen efter ledigveckan avklarad. Endast 4 kvar. Har ont i hela kroppen, vilket verkar vara ett återkommande symptom efter jobbet. Det känns ganska skönt faktiskt, då vet man att man varit flitig. Trivs jätte bra, speciellt med en viss polare där. Vissa människor man jobbar med får en på något sätt att jobba bättre. Men det har väl med att man trivs och tycker det är roligt att jobba med den personen att göra. Sov knappt nåt i natt så jag är lite trött nu, men ändå inte så farligt. Klockan ringde 5 i morse. Imorgon måste jag hinna äta frukost hemma så jag ska ställa klockan på 4.30. Jag har alltid trott att det skulle vara hemskt och fruktansvärt att behöva börja jobba 6 på morgonen, men faktum är att det är ganska skönt, man kommer hem tidigt dessutom. Nu ska jag äta lite så man har energi att ta en promenad om en timma.

Framsteg

Idag- för första gången- lyssnade Clinton på mig, trots att han såg en annan hund. Den var visserligen ganska långt bort, och han blev visserligen lite tokig sen, men han lyssnade på mig när jag sa stanna och kom hit. Fantastiskt! Men jag vet ju hur det är, man tränar och tränar, och tycker ens lilla vovve är jätte duktig och sen kommer trotsåldern och då är allt som bortblåst. Han är alldeles för glad i alla andra hundar för sitt eget bästa, snart kommer han nog åka på en smäll av någon som inte är lika förtjust i honom. Jag hoppas det börjar en hundkurs snart, han behöver det. Speciellt träningen på att inte springa fram och hoppa på varenda människa och huind man möter.


Rufus bactilus

Min lilla ängel Ruffsan fick en fiskekrok i tassen igår. Hon är med mamma och pappa i husvagnen. Hon och Gangster hade varit och badat och då hade den fastnat. Mamma var tvungen att dra ut den med en tång. Ruffsan hade inte sagt ett pip. Hon är så duktig. Lilla lilla Ruffsan.

En förvirrad själ på vandring

Jag har aldrig rymt hemifrån, förutom engång när jag var kring 6 år och tog med mitt pippitält och ställde det 20 meter från våran gård och hade med mig några bananer och mamma och pappa kom och hämtade mig efter nån timma. Vet inte riktigt var jag vill komma med det här, känner mig lite tom på ord idag. Jag och Clinton tog vårat pick och pack och gick hemifrån, utan att säga var eller varför, och det känns ganska skönt. Jag behöver lite distans till allt det här. Speciellt till mina tankar jag haft den senaste tiden. Jag är trött och less och har ingen lust att försöka mer. Det har gått fyra år snart, det känns som en evighet. Det har varit så mycket motgångar, det känns som om allt har varit en enda lång uppförsbacke och nu har jag mjölksyra i benen. Jag är så trött så det dunkar i hela kroppen. Ska det vara såhär svårt? Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro om vad du vill och vad jag vill och våran framtid. Under den senaste tiden har mina planer börjat suddas ut. Kanske är det inte meningen att vi ska vara. Jag vet inte.

Jag tänker alldeles för mycket på J för mitt eget bästa. Jag vet inte om jag saknar J eller om det bara är så att jag återigen flytt in i min lilla fantasi värld. Jag trivs där, där allt är rosa och fluffigt. Var tog värmen vägen, eller var det bara ölen som talade? Eller blev du lika rädd som jag? Jag borde sluta träffa folk i min fantasi värld, jag blir bara besviken.

Jag borde sova nu, kanske ser jag klart imorgon.

Använd toaletten tack!

Igår kväll spydde Trassel hårbollar i hela datarummet, i natt har Clinton haft diarré och bajsade två gånger inne, i morse när jag var ute med hundarna rullade sig Ruffsan i bajs i skogen, och inte vilket bajs som helst, utan MÄNNISKOBAJS! Jag fattar verkligen inte hur fan man kan få för sig att gå och skita alldeles vid elljusspåret, det är så fruktansvärt äckligt!! Och det värsta är ändå att hundar verkar älska att rulla sig i det. Det stinker nåt så fruktansvärt! Kan inte folk försöka gå på toaletten före eller efter dom går ut, och låta bli att skita där var andra går med sina hundar lösa?! ÄCKEL! Hur kul är det att dra med henne hem när hon har människobajs inkletat över hela sig, och sen behöva lyfta i henne i badkaret, och stå och tvätta bort det? USCH! Om hon nu måste rulla sig i nåt så föredrar jag hästbajs, det luktar inte lika äckligt, och det är i allmänhet inte lika äckligt.


Kossor på grönbete

image75

Väldigt intressant för alla att veta

Snart helg, ledigveckan är snart över. Går verkligen jobbveckorna också såhär fort? Mindre troligt. Idag har mamma varit här på lunch, jag gjorde lasagne igår. Vi har varit och handlat till helgen, enda problemet var att när vi kom hem insåg vi att vi inte köpt någon mat alls vi kan laga i helg. Imorgon ska vi på jukkasjärvi marknad med Clinton, det är bra för honom med lite social träning. Snart ska jag lägga mig i soffan och kolla förhäxad. Ännu en dag till spillo. Kanske blir det nåt vettigt gjort i helg, men om jag känner mig själv så förmodligen inte.

Ständigt denna trötthet

Varför är jag så trött hela tiden? I två veckor har jag varit stentrött från morgon till kväll, och det spelar ingen roll hur länge jag sover eller nånting. Vill få massa saker gjort men det är svårt när man känner sig helt tung i huvudet och som att man skulle kunna somna så fort man stänger ögonen. Har varit ute och gått med hundarna i morse, Clinton väcker mig varje morgon 8.30. Efter det har jag strukit gardiner och en duk. Planen är att jag ska göra lasagne idag. Men det får bli senare. Tror jag måste vila. Kan inte hålla ögonen öppna knappt.