Förändringarnas tider.

Vi har adopterat en hund från spanien, som kommer om 4-8 veckor. Ebba har flyttat, lilla gumman.. Tänker på henne hela tiden.. Idag kom jag in på den där utbildningen jag varit på intervju för, som är i nästan ett år. Det vill säga att jag inte längre kommer jobba som personlig assistent efter fredag kl. 13.00. Jag har varit less ett tag nu, riktigt mycket på senaste tiden. Men idag var det verkligen droppen som fick bägaren att rinna över, så jag tänkte sluta oavsett om jag fick börja kursen eller inte. En timma senare ringde dom och frågade om jag ville börja. Så det är bara att tacka och ta emot. Allt känns så mycket bättre nu när jag vet ungefär vad som kommer hända. Jag hatar att inte veta. Egentligen vill jag veta allt in i minsta detalj, men livet tillåter inte det. Jag är ju en sån som vill planera allt så gott jag kan, och när jag inte riktigt haft en säker framtid har jag fått planera flera olika scenarion, vilket i längden blir lite jobbigt. Jag hoppas allt går bra, men det SKA det göra. En annan trevlig sak är att förra fredagen kom våran 42"plasma tv som vi beställt och idag så ringde dom och sa att även diskmaskinen har kommit. Det ska bli ganska roligt att få använda huvudet igen, det senaste året har det ju knappt behövts, allt går på rutin, ingenting nytt, ingenting man behöver använda hjärnan till alls.


Hej då..

Då har Ebba fått flytta hem till sin orginal matte. Jag mår så dåligt av att se Ebba må dåligt. Visst, hon kanske inte verkar så sjuk i andras ögon, men jag som varit med henne varje dag det senaste året märker att hon inte är frisk. Dessutom har jag spenderat så mycket tid att oroa mig för Ebba och ta hand om henne så mina egna djur kommit i andra hand, och det är ju inte rättvist mot dom heller. Jag hoppas Ebba har det bra nu.

En ny familjemedlem.

juniorstuart

Det har varit mycket diskuterande fram och tillbaka. Men nu har vi bestämt oss för att adoptera honom. Jag tror allt kommer bli hur bra som helst! För någon timma sen reserverade jag honom, så imorgon ska jag betala in reservations avgiften, och sen betala in resterande belopp. Jag tror han kommer trivas här.

En ensam liten hund.

Har nyss pratat med en tjej från julie rescue om hunden jag funderar på att adoptera. Tydligen så är han lite osäker, men det var/är ju ruffsan också, och det har ju gått att träna bort nästan helt. Nu ska jag prata lite med Björn när han kommer hem så kanske vi kan bestämma hur vi ska göra. Tydligen har han varit deprimerad sen november när hans bror, som han bott tillsammans med hela livet, blev adopterad. Stackarn. Jag började nästan gråta när hon sa att man märker att han bara längtar efter kärlek och ett eget hem. Jag kan ge honom det, varför tveka? Det är så hemskt att lever där i sina skjul i flera år utan att ha någon som bryr sig om bara dom. Självklart så bryr ju sig dom på julie rescue, men det finns ju ingen möjlighet att dom kan ge lika mycket tid och uppmärksamhet till alla som jag kan ge till bara honom. Jag vill, jag vill, jag vill. Men samtidigt så innebär det en stor förändring, och som många känner till så är jag lite livrädd för förändringar. Tänk så går han inte alls ihop med katter? Eller så är han ilsken mot barn? Det kan ju egentligen gå hur som helst. Hon sa ju själv att det är faktiskt lite som att köpa grisen i säcken. Men ska man verkligen låta bli, bara för att det KAN gå dåligt? Nej, det här tål att funderas på. Men beslutet är ju inte bara mitt heller. Det kan ju faktiskt också gå jätte bra, han kanske trivs jätte bra och tycker om ruffsan och inte alls bryr sig om katterna. Allt går att träna. Fast det är förstås inte säkert att man får det resultat man vill. Nog om det här för tillfället.

Var på hälsokontroll idag. Hade bra blodtryck, koletrol, blodvärde, syn och hörsel. Jag var dessutom en halv cm kortare än jag trodde. Har jag börjat krympa?

Kanske den här gången..

Har hittat en hund i spanien som jag vill adoptera. Han är jätte fin. Jag har skrivit mail för någon dag sen men inte fått något svar ännu. Men jag antar att det inte blir som jag vill, det blir det aldrig. Fast det har ju förstås visat sig ha en anledning. När jag ville adoptera hund sist men så hade precis nån reserverat honom före mig, då dök ruffsan upp inte långt senare, och i våras när jag ville ta hand om den där hunden som var hemlös, så fick en annan tjej honom för hon hade hört av sig före oss, och kort efter det så flyttade Ebba in hos mig. Så även om det känns lite tungt om jag nu inte får som jag vill den här gången så får jag hoppas att det dyker upp någon annan som jag kan ta hand om och älska. Det finns så många djur därute som är i behov av lite kärlek.

Lite ljus i tillvaron.

soligen


Ganska trevligt nu när man ser solen igen på dagarna. Det är faktiskt ganska jobbigt när det är mörkt nästan dygnet runt. Idag har det varit jätte fint väder, men jag har varit så trött så jag har inte varit ute så mycket iallafall. Imorgon ska jag på intervju för den där processutbildningen, och efter det så ska jag tvätta. Har 4 tvättkorgar fulla av tvätt, så det börjar bli dags nu. Igår var jag till veterinären med Trollet, där sövde dom henne och det var lite traumatiskt för mig. Det är ju bara 2 månader sen jag var där med Dibbe bara för en undersökning, så fick jag avliva honom där och då på plats, med ungefär 2 sekunders betänketid. Veterinären sa då "antingen avlivar du honom nu, eller så får du ta hem honom och låta honom plågas till döds". Så jag mådde illa och allt möjligt när jag var där med Trollet, orolig för att det skulle hända nåt med henne med. Och det hjälpte ju inte att det började rinna saliv ur munnen när dom gett sprutan med lugnande, och sen spydde hon, och efter det la hon sig och började låta, då låg hon där med öppna ögon och tungan utanför. Andades knappt. Men sen kom den där djursjukvårdaren och sa att det är helt normalt och att katter alltid låg med ögonen öppna när dom fått lugnande. Mycket riktigt så hade hon öronskabb, så dom rensade öronen, så fick jag nå droppar som jag ska ge morgon och kväll i 3 veckor, till alla 4 djuren. Suck.


trallan

Idag har vi då ringt Trassels gamla familj och sagt att deras katter smittat Trassel med öronskabb, och att dom måste säga det till dom som köpte den andra kattungen. Stackars mina älskade djur som måste ha klåda i öronen hela tiden, men om några dagar ska det mesta vara borta.

Problem, problem.

Ja, nu skulle vi egentligen varit hos veterinären med ebba, man kan säga att hon lever på övertid nu. Veterinären tyckte det var hemskt, men sa att det är riktigt akut först när hon börjar bli vinglig och så. Men hon tyckte också att det är mest värdigt att göra det innan. Man får se det så att Ebba iallafall haft ett bra år här, och vi har gjort allt vi kunnat för att hon ska vara frisk. Har varit till veterinären 3 gånger, för öroninflammation, livmoderinflammation och noskvalster. Jag förstår inte hur man kan tycka att ens hund inte är värd att gå till veterinären när den är sjuk. Jag skulle aldrig kunna låta mina djur gå med öroninflammation utan att gå till veterinären. Ebba hade ju sin öroninflammation så länge att den blev kronisk. Efter antibiotika kuren när vi var till vet. för livmoderinflammation blev ebba som ny, hur pigg som helst. Men nu i november började hon bli sämre igen. Nåja, inte så mycket att göra åt saken. Men jag har henne hellre här när hon är sjuk än att lämna tillbaka henne dit jag vet att hon inte trivs. Då kommer hon ju både vara sjuk och olycklig.

Här är lite bilder på mina älskade djur.

trassotroll
Trollet och Trassel


myser
Trassel myser med Ruffsan.


lillgrisen
Ebba är ute på promenad.


Busisen
Ruffsan ute på promenad.

Det blir inget..

Ebbas riktiga ägare tycker inte att Ebba plågas tillräckligt mycket ännu för att hon ska behöva avlivas. Så det blir ingenting. Jag vill ju inte heller att Ebba ska dö, men jag vill ju ännu mindre att hon ska må dåligt. Så jag tycker att det är synd. Jag märker ju att hon inte alls mår bra. Och hon har blivit sämre så fort. Men fortsätter det i den här takten så kommer det nog inte dröja länge innan man måste göra det ändå. Tycker bara det är hemskt om man gör det när hon mår som sämst istället för att hon får ha ett någolunda värdigt slut.

Imorgon är det dags.

Kl 9.30 har vi tid hos veterinären. Jag hatar att gå dit, mer än nåt annat. Speciellt när det känns som att dom inte har någon aning om vad dom pysslar med. Dom vet ingenting, dom kan ingenting. Okunskap, okunskap, okunskap. Även om nu Ebba måste dö hursomhelst så skulle det ändå kännas bättre att få träffa en riktig veterinär som är duktig, och verkligen försöker. För nu när man går dit så känns det som att det dom säger lika gärna kan vara påhitt, fel diagnos har dom ställt massor med gånger, och fel behandlingar har dom gett, och deras svar på alla problem verkar vara avlivning. Jag tror tex inte att Dibbe hade behövt dö egentligen, efteråt läste jag på internet om katter som var i mycket sämre skick än honom som blev i stort sett helt friska med dropp och en spruta anabola. Om inte annat så kunde dom iaf försökt. Men dom bara drog ut droppet och sa att jag måste avliva på en gång. Jag hade gärna betalt för att dom åtminstone hade försökt, sen om slutet ändå hade blivit detsamma så får man väl ta det, men då har man ju försökt.

Jag vill inte göra det här imorgon. Det är för svårt. Det gör ont i hela mig när jag tänker på det.
Stackars lilla Ebba.

Ebbas sista dagar..

Lilla Ebba. Vad jag kommer sakna dig när du är borta. Idag hittade jag en jätte stor tumör på Ebbas ben. Den har väl inte synts förut pga all päls. Hon har ju haft lite små här och var, men den här var verkligen stor. Och jag har känt i nästan två månader att hon inte riktigt varit sig själv. Så jag antar att det är dags nu. Jag vill inte, men jag måste. Ebba fyllde 9 år för några dagar sen. Det tycker inte jag är så gammalt, hon ska inte behöva dö redan. Snart har hon bott här i ett år, det lilla matvraket. Det kommer bli tomt i sängen. Hon har sovit med mig i sängen varenda natt ända sen hon flyttade in. Jag visste ju redan då att den här dagen kunde komma när som helst. Och hade det inte varit för den där tumören så hade jag nog inte fattat det här beslutet än på ett tag. Men just nu känns det inte som att jag vill vänta längre. Jag vill inte att det ska behöva gå så långt att hon plågas. Hellre gör jag det nu, så hon får somna in ganska nöjd med tillvaron. Imorgon ska vi ringa vetrinären, och beställa tid, förmodligen till på fredag. Jag behöver iallafall inte göra det ensam den här gången, och dessutom kommer jag veta om det innan. Jag kan inte riktigt förstå att det här verkligen kommer hända. Om bara några dagar kommer Ebba förmodligen inte längre finnas här hos mig. Att behöva se två av sina älskade djur dö inom loppet av två månader är inte lätt. Jag behöver egentligen mycket mer tid.

ebba sover2

Tidig morgon havregrynsgröt.

Jaha, här sitter jag. Har stigit upp kl 7 idag trots att jag är ledig, och trots att jag inte kunde somna förrän efter 3. Allt på grund av att nå typer ska komma och byta tv uttag till ett comhem uttag idag, nångång mellan 8 och 17. Så då måste man ju vara förberedd hela dagen. Det vore ju jobbigt om man låg och sov när dom kommer. Så här sitter jag i datarummet med alla djuren instängda och äter havregrynsgröt och väntar på att nån ska komma. Trassel är galen, han han inte alls nån lust att bara vara här inne och leka. Men Trollet vaktar honom så han inte är allt för vild.

Igår var jag och klippte mig och lämnade in en ansökan till den där process utbildningen. Idag ska jag vara hemma och vänta och kl 11 ska jag till optikern. Var och beställde tid igår. Jag har starka misstankar om att jag har dålig syn åtminstone på höger öga. Snart ska jag ge mat åt hundarna, sen ska jag ta en promenad med dom, men egentligen vill jag lägga mig och sova några timmar, men det har jag inte tid med.

Anledningen till att jag kom i säng så sent var att jag var uppe till 1 och kollade popular. Det var roligt, det är jätte länge sen jag såg den serien. Så jag såg 4 avsnitt. Sen när jag väl la mig i sängen kunde jag inte sova så då låg jag och spelade sexy poker på mobilen. I sexy poker kan man spela vanlig poker (eller klädpoker egentligen) eller blackjack. Det var det enda pokerspelet jag hittade till mobilen. Helt stört egentligen, varje gång mobil tjejens pengar är slut så satsar hon tex 200$ clothes och förlorar hon då så försvinner det ett plagg på henne, och när hon är naken så har jag vunnit. Jag förstår inte riktigt vitsen med det, jag hade nog kanske kunnat ha lite mer förståelse om det var en bild på en riktig tjej, men nu handlar det om en tecknad tjej. Och varför finns det inte nåt sexy poker med killar istället? Diskriminering. Jag vill hitta ett mobil spel som man kan spela texas hold'em. Men jag får väl helt enkelt nöja mig med sexy poker tills vidare.

Ett nytt år, ett nytt liv?

Man kan ju hoppas. Är faktiskt lite less. Samma visa dag ut och dag in. Nu har det varit lite dött på jobbfronten också, så dålig lön får man med. Var på jobb intervju i torsdags, det gick väl rätt hyfsat. Men jag antar att dom ger jobbet åt nån kille. För killar är ju helt fantastiskt duktiga vad gäller datorer, och tjejer, vi kan minsann bara chatta. Suck. Varför kan ingen bara tro på mig för en gångs skull? Nä, jag är ju trots bara 21 år, och är inte kapabel till att ta något ansvar överhuvudtaget, men när jag är 30 då kan ni lägga hela världen på mina axlar, för då är jag gammal nog att vara ansvarsfull. Nä, så jag kan väl kasta in handduken och sätta mig i sandlådan igen i 8 år, tills man blir tagen på allvar.

Har varit med Magdalena lite den här veckan, har inte hunnit träffa henne så mycket de senaste veckorna. Min lilla solstråle. Här är jag och hon när vi klättrade upp och åkte ner för varenda snöhög vi kunde hitta. Det tyckte hon var jätte kul. Det tyckte jag med förstås, förutom all snö jag fick innanför jackan. Man skulle haft en overall. Det är grejer det.
magda


Och här har vi mina två sötnosar Trollet och Trassel. Trollet ser en aning irriterad ut, för hon vill inte alls dela Ruffsans bädd med någon, speciellt inte med Trassel. Men han vill ju bara mysa. Fast rätt vad det är kan myset övergå till bus. Han är en riktig vilding. Han har som två lägen, SUPERmysig och SUPERbusig. Inget mittemellan. Jag älskar mina djur mest av allt!

-Katter är absoluta individer med egna åsikter om allt, även människorna de äger.-

T&T

-Hundar kommer när du ropar. Katter tar ett meddelande och återkommer senare.-