Främling

Ikväll när jag skulle försöka vyssa Edvin till sömns tänkte jag att det kunde vara mysigt att sjunga nån vaggsång, jag började på fyra stycken, jag insåg snabbt att jag inte kunde knappt ett ord på en enda sån sång. Så jag fick helt enkelt sjunga främling, den enda hela låt jag kan. Så jag sjöng främling sådär 10 gånger, men inte somnade han för det. Tillslut kändes det som min rygg skulle gå av, så då la jag ner honom i sängen, han har inte sovit på eftermiddagen så han var väldigt övertrött, men nu kom Björn och tog över nappintryckandet så jag fick kolla rent hus. Ska snart gå och avlösa honom, för han ska gå och lägga sig.

Kvällsångest.

Dagarna går så fort när man är hemma med lill gossen, jag är rädd att jag ska vakna upp en dag och så är mammaledigheten slut, trots att den ganska nyligt börjat. Men det är ju redan två månader sen. Man borde få vara hemma längre, eller man får ju egentligen vara hemma länge om man inte måste ta ut så många fp dagar, men man måste ju ha råd att leva också. Jag vill inte behöva lämna in honom på dagis redan när han är lite över ett år. Jag vill vara hemma och leka och hitta på roliga saker. Sen är det säkert bara roligt att få vara på dagis några timmar i veckan och leka. Jag hatade dagis, men då var jag också där jämt. Pappa körde flytt och var bara hem och vände i princip och mamma hade långa dagar. Mitt barn ska aldrig behöva vara på dagis 7-16 fem dagar i veckan, varje vecka, jag tycker det är hemskt. Jag kan förstå att vissa inte har något val. Men dom som har det, dom som har tillräcklig med pengar för att kunna gå ner i tid så sina barn slipper bo på dagis men ändå inte gör det, det gillar jag inte. Dagis är ingen förvaringsplats för barn. Jag ville inget hellre än att vara hemma med mamma, och dom barn jag känner som inte är så mycket på dagis, längtar till dom får vara på dagis igen. Och det är så det ska vara, dagis ska vara nånting roligt. Nu ska jag försöka att inte tänka på att min mammaledighet har ett slut, för då blir jag ännu mer deppad än vad jag redan är idag. Jag är lyckligt lottad som har en underbar liten son som lyser upp alla mina dagar.

Deppad!

Fick brev från försäkringskassan idag, som väntat så ändrar dom inte beslutet. Så jag får den väldigt mycket lägre föräldrapenningen än vad jag skulle fått om dom baserade den på LKAB lönen. Känns väldigt deppigt, men jag hade ju inte direkt förväntat mig att dom skulle ändra på beslutet. Och förra veckan fick jag veta att om jag hade stannat kvar och jobbat på PF som dom ville (men jag ville ju självklart jobba på lkab) så hade jag haft fast jobb nu. För hon som började på jobbet istället för mig blev fast anställd från 1 april. Inte för att jag tycker att det där jobbet är överdrivet roligt men ett fast jobb är ändå ett fast jobb. Jaja, aldrig ska man ha tur här i livet. Bajs!

Utvilad.

Igår kväll började i vanlig ordning med en orolig gosse som inte ville somna, fick ligga bredvid honom och trycka in nappen i 3 timmar innan han äntligen somnade kl 23. Men efter det så sov han till kl 7, förutom en matning vid 3.30. Så både han och jag var pigg i morse. Han tog en liten powernap när vi var ute och prommade med hundarna. Ganska skönt väder, lite kall blåst bara. Edvin sitter i sin nya babysitter och tittar och suger på sina händer. Jag ska kika om jag hittar nåt att äta, men det är lite tomt i kylen. Björn skulle handla på vägen hem.

En jobbig kväll.

Våra nattningsrutiner har gått åt skogen. Edvin brukar äta sista gången kl 20.00, och efter det brukar vi lägga honom i sängen, och ligger där bredvid honom till han somnat ordentligt. Men nu senaste kvällarna när Björn skulle lägga honom för jag har velat kolla mina program, så ska det låta och robinson, så har det inte alls gått bra. Han har varit trött efter han ätit men när Björn tagit upp honom så har han börjat gnälla och han har försökt vyssa honom och allt möjligt, men tillslut har han börjat skrika. Jag har plågat väntat på att han ska bli lugn och somna, tänkt att han säkert har ont i magen, men efter 30 minuters skrikande så har jag gått upp och stått och vyssat honom, 10 minuter senare så har han somnat. Jag hoppas verkligen inte att det beror på att det var just för att han fick vara i min famn som han somnade. Visserligen är det jätte mysigt att söva honom, men man vill ju nån gång kunna se lite tv på kvällen, och speciellt idag när jag har burit på honom hela dagen, så är jag trött i ryggen och vill koppla av en liten stund. Men det är väl slut med det nu då. Men jag tror mest att han inte somnar beror på att han känner av att Björn blir så stressad av hans gnäll och skrik. Man måste som lära sig att stänga ute skriket. Nu är jag trött så jag ska väl gå och lägga mig.

Det gamla vanliga.



Det har varit några jobbiga nätter, Edvin har haft lite små ont i magen och inte kunnat sova ordentligt, vaknat jätte ofta och legat och gnällt och pruttat. Igår var det inte en glad min på hela dan, idag har han sovit bättre på dan än igår så idag har han varit ganska så glad när han varit vaken. Nu ligger han ute och sover igen, det blåser ganska mycket så vagnen står och gungar lite, han verkar trivas. Hoppas det här tjorvet på nätterna inte fortsätter för då kommer jag vara helt död nästa vecka. Nu när Björn varit ledig så har ju han tagit honom på morgonen så jag fått sova 2-3 timmar till, men nästa vecka jobbar han förmiddag. Igår var jag på lindex och fyndade lite kläder till Edvin, ett par fodrade byxor och en lite tjockare tröja. Björn var medans och köpte en ny babysitter till Edvin, en Segr BOZZ delux. Vilket jag tyckte var helt onödigt, vi har ju redan en babysitter, och han verkar trivas i den. Men men..


En lugn dag.

Det har varit en bra dag idag, Edvin sov flera timmar ute i vagnen på förmiddagen sen åkte vi på babymassage, efter det åkte vi till mormor och hälsade på, så hon slapp vara ensam när hon var ledsen, mamma är ju i laukku och mostrar och morbröder är borta, så jag sa att jag kunde åka dit och vara med henne. Edvin fick träffa sin gammelmormor för första gången, han har ju varit där förut några gånger men alltid sovit, men nu var han pigg och vaken och fick sitta i hennes famn. Han var så glad och nöjd. Moster Sandra var där, och han fick sitta i hennes famn med. Hon tycker han är lik ett penntroll (om någon minns dom). Taskigt värre! Sen när vi kom hem tog vi en promenad i det fina vädret, och Edvin som i vagnen två timmar. Alla djuren fick vara ute på baksidan en stund. Sen gjorde vi det stora misstaget att bada honom innan sista matningen, han slocknade direkt han kom i famnen efter badet, men vaknade när hundarna stormade in efter kvällsprommisen. Så han åt sen gick Björn och la honom och han somnade som en stock direkt.


Bajs mitt i natten.

Den här natten har jag inte fått sova många minuter. Edvin har hela dagen pruttat nästan oavbrutet och jag har gått och väntat på att han ska bajsa när som helst, han har ju inte gjort det på en vecka sen bajskatastrofen. Hela natten har han sovit dåligt, varit gnällig och haft ont i magen och bara legat och pruttat. Nu vid 4.30 blev jag less och gick ner till skötbordet och masserade magen länge och höll på, tillslut bajsade han, jätte mycket. Men bajset var inte alls sådär löst som det brukar vara. Hans bajs brukar ju bara spruta ut och vara väldigt löst och åka igenom blöjor och kläder och bara rinna, men det här var mycket segare, lite slemaktigt. Så forhoppningsvis kommer han somna nu, och jag får sova lite med. Björn har lovat promenera med vovvar och vagn till mamma och pappa idag på morgonen, så jag får sova. Väldigt intressant blogginlägg.  Nu ska jag göra ett nytt försök att sova. Godnatt.

Trött.

Har varit i husvagen med mamma, Edvin och doggarna hela helgen. Det gick ganska bra, men jag har sovit dåligt. Skönt att vara hemma och sova i sin egen säng. Idag var vi och fixade det där med faderskapet, det tog inte många sekunder. Var och shoppade lite på ÖB också, hittade såpbubblor som jag köpte till Clinton, han tyckte det var roligt att jaga dom. Nu ska hundarna få ett oxöra, så vi får lite lugn och ro.

Som en brev på posten.


Igår fick Edvin en påskpresent av tant Össe i brevlådan. Tack så mycket för den!
Hatten var lite stor, men den kommer nog passa till den behövs, och skorna funkar ju redan nu fast dom var lite stora.

Snart åker vi till husvagnen, jag måste bara packa lite först och handla.

Babymassage och bajskatastrof.

Babymassagen gick bra och det var ganska roligt och Edvin verkade tycka det var mysigt. Han låg och spanade hela tiden på tjejen som låg bredvid honom.

Nyss när han hade ätit var han så gnällig, sen kom det en riktig brakare, så jag väntade för när han väl bajsar så brukar det komma 2-3 gånger, bruka precis hinna sätta på en ny blöja så bajsar han igen. Så idag var jag så smart att jag väntade en stund, och mycket riktigt bajsade han två gånger till strax efteråt. När jag då skulle gå och byta blöja så rann det bara bajs ner för hans ben, på soffan (tur att man har skinnsoffa) och på mina kläder. När jag sen tar bort hans kläder så ser jag att det inte bara tryckts ut bajs efter benen utan även upp på magen och på ryggen. Jag har aldrig sett så mycket bajs i hela mitt liv! Det var bajs överallt. Så när jag väl torkat bort allt och badat honom i handfatet och lägger honom på skötbordet så kräks han. Då tar jag upp honom för att torka upp det, då kräks han rakt ner i min BH. Jag hade tagit av tröja och byxor för att dom var så bajsiga och jag ville inte kladda ner hela huset. Jahapp, det var det det. Nu la jag honom i soffan och han slocknade direkt. Tur det för jag hade lite tvätt att ta itu med. Nu kan han gärna sova några timmar.

16/4

Idag ska vi på babymassage. Jag tycker det är lite jobbigt att ha något att göra, speciellt när det måste göras en viss tid, det blir så stressigt då. Hade behövt städa hela huset, det är dammigt och mycket grejer som ligger överallt, men jag hinner inte när Björn jobbar, det är svårt att städa och samtidigt bära på Edvin, så det blir inte mycket gjort, hinner knappt äta. Jag och mamma åker till husvagnen i helg, Björn jobbar, ska sätta han på städning i helg när vi ändå är borta. Har nyss duschat lill gossen somnade i soffan. Skönt, då borde han vara pigg och glad när vi ska iväg sen.

Dagens outfit.

Efter ett dygn sömn i princip så är min lilla kille som en ny unge. Nöjd och glad. Och inte ont i magen heller. Nu ska vi lägga oss i soffan och kolla Ghost Whisperer.

Äntligen..

Edvin har sovit hela dagen, bara vaknat för att äta. Kl 5 i morse steg Björn upp med honom och då hade han sovit en timma ungefär till jag matade honom kl 8. Efter det sov han nästan fyra timmar, sen vaknade han och åt och somnade i soffan och sov i 3 timmar, sen vaknade han och åt igen och somnade om och sov i 3 timmar till. När han väl har varit vaken har han varit gnällig, missnöjd och skrikit. Men han har nog varit så trött efter lite sömn i två dygn för nu när han hade ätit var han så var han så glad och nöjd och har bara suttit här och skrattat. Så äntligen är han som han brukar vara, en glad liten skit.

Ekorrjakt.


Bild från i lördags när Trassel och Ruffsan hade upptäckt en ekorre i trädet.

Den där mamma..

Mamma har totalt grundlurat mig. Ända från BB har jag inte klätt på Edvin så mycket, han är alltid så varm, och mamma har hållt på och gnälla om att han förfryser (inomhus) och sätter 3 filtar på honom. Det har låtit på henne som om jag plågar honom när jag inte har på 3 lager kläder och 7 filtar dygnet runt. Så plötsligt var jag hjärntvättad och började springa runt och sätta filtar på honom och det hela tiden för jag var rädd att han skulle frysa och få "drag" (som mamma tjatar om konstant). Och senaste dagarna har han varit lite små gnällig hela tiden och vi har inte alls förstått vad som är fel, men varje gång man tar honom till skötbordet blir han tyst. Så igår eftermiddag så fick han vara i bara blöjan hela kvällen och var så nöjd och glad, inget gnäll alls. Så i framtiden ska jag inte lyssna så mycket på mamma och lita på att jag känner mitt barn bäst själv. Det är ju inte direkt som jag slänger ut honom i närmsta snödriva utan kläder. Ja herre gud.

Ännu en dag.

Lillskrutten har varit lite smågnällig hela kvällen igår och morgonen idag. Det är inte alls likt honom, han brukar bara gnälla om han är hungrig eller vill ha blöjan bytt. Han verkar vara övertrött men har inte riktigt ro att sova. Nu har han fått sova någon timma i vagnen ute, förhoppninsvis så är han lite gladare när han vaknar.

Har badat honom innan läggdags några gånger den här veckan, det gör honom lugn och får honom att somna bra. Igår låg han och gnällde lite en timma innan han somnade ändå, men han skrek iallafall inte hysteriskt som kvällen innan.

Nu väntar jag på att Björn ska komma hem, han skulle iväg och handla lite mat. Lite dålig planering från våran sida, det vi tänkte äta idag glömde vi ta fram och tina från frysen så det får bli imorgon istället.

Fint väder.

Min stackars lilla älskling hade så ont i magen hela natten igen, han var helt otröstlig. Nu sover han ute i vagnen. Hoppas han slipper ha ont idag iallafall.

Har alla djuren ute på baksidan. Trassel och Ruffsan har upptäckt en ekorre som sitter högst upp i trädet, så dom sitter och vaktar den. Clinton är fullt sysselsatt med att gräva massa gropar i snön, och Trollet har inte alls nån lust att vara ute. Vi har borstat katterna med, underpälsen lossnade jätte lätt nu när vi haft dom ute. Jag blev sårad på kuppen, blöder från flera sår på händerna. Trassel var ganska snäll, men Trollet var som vanligt jätte förbannad för att vi borstade henne.

Idag ska vi städa och greja här hemma och ikväll ska vi grilla.

D-vitamin.



Igår igen hade Edvin jätte ont i magen, så jag gjorde en liten utredning på vad jag egentligen ätit, men har som inte ätit nåt speciellt som skulle kunna göra att han fått så ont i magen. Så kom jag på att jag i förrgår började ge D-droppar. Skulle egentligen börja ge det vid 4 veckors ålder, men det hade jag helt glömt bort så jag började ge det en vecka försent. Har gett det i två dagar och dom dagarna har han haft jätte jätte ont i magen. Så jag misstänker det finns något slags samband. Så idag ska jag inte ge några droppar alls, och har han inte ont i magen idag så ska jag börja ge nån droppe d-vitamin och sen successivt öka till 5 droppar om dan, så det inte blir en sån chock för hans lilla mage.

Nu sitter han här bredvid mig i babysittern och verkar ganska så nöjd. Jag ska äta lite frukost sen ska vi ut och gå med vovvarna. Känner mig inte det minsta motiverad att gå ut idag.

Skärtorsdag.



Edvin har haft jätte ont i magen igår kväll och idag. Ingenting har hjälpt. Han som varit bra i en vecka nu, så troligtvis beror det på något jag ätit igår. Idag på dan var han så glad och låg och skrattade jätte länge, men sen efter han ätit fick han ont i magen igen. Nu har han sovit i bilstolen i två timmar så jag hoppas det gått över lite. Kan förstå att han ät trött, han har sovit så dåligt när han haft så ont i magen.

Nu kunde jag äntligen lägga in bilder här, det har strulat hela dan.

Snart påsk..

Då var det onsdag. Snart är det påsk, måste väl handla idag, vet inte om det är öppet under påskhelgen. Det börjar bli tomt i kylen. Måste hitta på nån maträtt att laga också, fy vad tråkigt! Nu har Edvin slumrat till i babysittern, men han lär nog inte sova så länge. De senaste dagarna har han inte sovit alls under dagarna, bara 10 minuter här och där, sammanlagt kanske en timma. Men då har han ju visserligen sovit jätte bra på nätterna.

Idag blev det ingen lång promenad med hundarna, det var iskall blåst och jag kände mig så seg, så jag var väl ute i 20 minuter. Men hundarna fick ju rastas lite och Edvin och jag fick lite frisk luft. Igår fick hundarna vara ute ganska mycket, och dom får ju gå på en längre promenad när husse kommer hem.

Mamma och pappa har redan ringt till mig 400 gånger idag. Pappa vill köpa ett släp så sa jag att dom hade ett till salu på kiruna.cc, sen försöker han få mig att ringa på annonsen, men jag vägrade, så ringde mamma och ville ha numret för hon skulle ringa istället. Sen ringde pappa mig igen och bad Björn åka och hämta det efter jobbet. Han är så töntig!

5 veckor

Idag är Edvin 5 veckor gammal, och vi har varit på BVC för en koll.

Han vägde 5350gr och var 59,5cm lång.

I natt fick Björn sova i gästrummet för jag har sovit så dåligt flera nätter när det varit så trångt och varmt, så idag känner jag mig faktiskt ganska pigg. Gossen har sovit bra också. Men han sover knappt nånting under dagarna så det blir inte mycket gjort här hemma, han gillar inte när jag lägger honom i vagnen när han inte är trött, och i babysittern går bra och sitta i en stund om jag är alldeles i närheten. Helst vill han vara i famnen hela tiden. Nu slumrade han till när vi åkte hem, men så fort jag la honom i vagnen så började han knorra. Björn skulle jobba över lite idag också så jag vet inte när han kommer hem. Behöver iallafall inte laga mat idag, det blev så mycket mat över igår.

Nu ska jag kolla lite tv.

Jahapp.

Har varit helt slut sen Björns föräldrar åkte. Det var minst sagt jobbigt att ha dom här, eller henne speciellt. Sen hjälper det ju inte att man sover dåligt, har inte kunnat vila en sekund idag heller för lilla gossen har varit superpigg hela dagen. Nu somnade han när vi var på coop, så när vi kom hem la jag honom i vagnen ute, han sover så bra där.

Jag börjar undra hur länge det tar egentligen innan jag får svar från försäkringskassan. Det är ju länge sen jag skickade in överklagan. Kan inte påstå att jag har så mycket hopp om att dom ska ändra det där men det är jobbigt att vänta på svar.

Ska snart göra en köttgryta. Hoppas den blir god. Väntar bara på att Björn ska plocka undan lite i köket.

April.

I förrgår blev Edvin en månad gammal. Han har vuxit så mycket på en månad så det nästan är skrämmande. Var på lindex för nån dag sen och köpte kläder i storlek 62, det visade sig att dom var ganska precis i storleken, så dom kläderna kan han nog inte ha länge. Han har börjat le så mycket och ligger och snackar lite när han är vaken, han har blivit jätte stadig i nacken redan. Jag har sovit så dåligt flera nätter, han brukar ju äta med ungefär 3 timmars mellanrum även på nätterna, men som i natt åt han kl 22, och sen sov han ända till kl 3. Men då har jag vaknat minsta lilla ljud han gjort mellan 1 och 3. Så jag känner mig inte sådär överdrivet pigg.

Idag är det pimpeltävling, Björn och Clinton ska vara med. Jag, Edvin och Ruffsan ska nog vara hos mamma undertiden. Trist att vara hemma när det är såhär fint väder, men orkar inte riktigt börja släpa ut oss på isen.

Har laddat över massa bilder till datorn, nu ska jag ta en välbehövlig dusch.


Ett försök att fånga ett leende på bild, det var lättare sagt än gjort.

En dag kvar.

Är så irriterad och less. Igår morse till exempel när jag precis ätit frukost så blev Edvin hungring så jag ställde mig upp  och var på väg att gå och mata honom, då kommer kärringen fram till mig och säger "jag tar honom" och sen drog hon bara bort honom från mig. Jag hann inte ens säga att jag skulle gå och mata honom. Sen då när hon redan hade tagit honom så sa jag att jag precis var på väg att ge honom mat, så lät hon jätte sur, precis som det var nåt jag hittade på bara för att hon inte skulle få hålla honom. Kan man inte FRÅGA om hon kan ta honom, eller vänta på att man själv frågar om hon vill ta honom. Nä, hon bara går fram och drar honom ur armarna på mig varje gång. Så efter den där incidenten igår morse blev jag förbannat så jag var ute nån timma och promenerade, sen höll jag mig på övervåningen, och på kvällen när jag bad Björn sätta honom i babysittern så hade hon tagit honom istället, då bestämde jag mig för att åka och hälsa på mamma och pappa, så Björn fick hämta honom och klä på honom, sen var jag hemma hos dom till 21 nästan.

Idag har jag hittills inte lämnat sovrummet. Edvin har haft ont i magen och varit vaken sen 5 i morse. Han vakar 5 varje morgon, och är jätte pigg till sådär 10. Hade behövt försöka vända lite på dygnet åt honom. Man blir själv så trött av att stiga upp 5 varje morgon. ´Vet inte riktigt hur jag ska lyckas med det. Nu äter han sista målet vid 20 på kvällen, sen kl 02 och sen 05. Hade velat att han åt kvälls målet lite senare, kl 22  tex. Så det blir 22, 04 och 07.