Josef och jag.

Josef ringde idag, han bad så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte fått mina pengar ännu. Han var så himla trevlig. Josef är tydligen min handläggare. Men inte längre, nu är det slut. Aldrig förr har dom ringt från försäkringskassan och bett om ursäkt, även om pengarna varit två veckor försenade. Men jag antar att dom helt enkelt inte hade någon dålig bortförklaring den här gången. Josef lovade mig att pengarna skulle finnas på mitt konto imorgon, tack så himla mycket sa jag.

Dängi dängi digi digi dängi dängi dängi

Inga pengar idag heller, FK kärringen var sur som fan när jag frågade varför.
Kebab-skalle!

I morse vaknade jag med världens magkatarr, det var länge sen jag hade det. Självklart hade jag inga tabletter hemma heller, så efter en snabbrastning av hundarna åkte jag till apotek-mamma, men hon hade slut i lager. Typiskt. Annars har hon minsann alla möjliga mediciner, men just nu hade hon inga omeprazol hemma. Så jag fick suga i mig ett par glas samarin, sen var jag as good as new.

Clinton har inte mått bra idag heller, men förhoppningsvis är det bättre imorgon. Han verkar inte må dåligt i övrigt, men idag har han faktiskt varit hängig. Eller, han var varit helt normal för en gångs skull och inte helt vild och tokig. Men han har ändå fått busa två gånger med Qendra.

Såg nyss ett nytt avsnitt av One Tree Hill, den är så himla bra.
Nu har jag inte så mycket att göra. Trist.

Sjuk hund och strul med FK

Otrevliga jävlar på försäkringskassan! Har inte fått mina pengar, IGEN. Som vanligt. Under de 12 månader jag har fått pengar därifrån när jag gått skola har kanske pengarna kommit i tid 2-3 gånger. Skönt att det är sista gången nu. Måste ringa dit och klaga. Eller jag har redan försökt, det enda jag fick lyssna på var en sur jävla gubbe i telefonsvararen. Och sen sa han bara "just nu är det hög belastning, försök igen senare" och så kopplades man bort. Fel att ha nåt slags kösystem! Har dom ingen tanke på att folk kanske behöver betala räkningar?! Man blir bara förbannad!

Var ute med hundarna nyss. Clinton är dålig i magen. Han har även varit rosslig och hostat, nästan som om han försökt kräkas några dagar. Jag är orolig för att det har fastnat nåt ben eller nåt annat han ätit nånstans i strupen eller i tarmarna. Men jag läste i min hundsjukdomsbok så står det att dom brukar tappa matlusten men på det sättet är det ingen skillnad på Clinton. Han är pigg och glad som vanligt. Jag drar mig verkligen för att gå till dom där inkompetenta jävla veterinärerna i kiruna. Deras ENDA lösning på allt är avlivning. Hur många djur har inte fått avlivas helt i onödan tack vare dom?! Att han är dålig i magen kan ju bero på nåt annat, men jag vet att det också kan bero på att det fastnat nåt i tarmarna. Man får ju inte vara annat än orolig för dom där hundarna.

Snowface!

image100
Min lilla Ruffsan.

Mitt hjärta

I dessa trötta dagar känner jag mig enormt tacksam för att jag har min älskade sambo, som trots 50 timmar övertid förra veckan, och att han börjar kl 05.00 hela den här veckan orkar vara ute mycket med hundarna, och laga mat, och städa undan disken, och fixa tvättmaskinen. Det är inte bara idag, det var så hela förra veckan också. Jag vet ärligt talat hur jag hade klarat mig utan honom. Jag förstår inte varför jag är så trött nu. Jag hade kunnat sova i ett år känns det som. Bara sätta i öronpropparna och snarka på, vakna sådär januari 2009. Jag känner mig så hemsk som inte gör allt det där, jag är hemma hela dagarna, men det enda jag är, är trött. Allt suger musten ur mig. Efter morgonpromenaden med hundarna, som jag inte kan påstå varit särskilt länge de senaste dagarna, så känner jag mig så trött i huvudet och hela kroppen så jag kunnat sova ett par timmar. I vanliga fall brukar jag piggna till efter en härlig morgonpromenad i dagsljuset. Kanske håller på att bli sjuk. Imorgon kanske det är bättre.

Snöfestival

Söndag, och jag slapp gå på morgonpromenaden med hundarna. Skönt. Igår var vi på snöfestivalen med doggarna. Clinton fick träffa några samojed polare. Som kom från samma kennel som honom och allt. Inte illa. Lite tråkigt att man inte känner någon här i Kiruna som har en samojed i hans ålder ungefär. Han hade nog tyckt det varit roligt med en kompis. Det är ingen som vill leka med honom, han är så vild. Eller Ginza leker han ju med ganska bra, men det är väl för att det är väl ungefär den enda hunden som är lika galen som han själv. Visst kan Clinton leka med Gangster också men Gagge har en tendens att bara mosa ner Clinton under snön hela tiden.

Efter stan igår så städade jag lite i köket, och sen kom min mamma, 2 mostrar och min morbrors fru hit, jag hade lovat att bjuda på vin och tacos efter hjälpen med flyttstädningen och sånt. Jag drack inget vin. Jag hade köpt 3 flaskor vin, och då trodde jag att det aldrig skulle gå åt så mycket, men dom surplade i sig 6 flaskor vin.
Alkohol är inte min grej, jag hade lätt kunnat bli nykterist utan att sakna alkohol det minsta.

Idag ska jag försöka övertala en väldigt trött sambo som jobbat 12 skift i rad att vi ska börja städa upp i garaget. Men det är tveksamt om han går med på det. Jag är inte heller så sugen, men det vore ju bra om man kunde få in bilen där snart. Vi (läs: han) måste även fixa tvättmaskinen som av nån anledning har slutat funka. Tror det har nåt med nåt filter att göra som jag inte vet var det sitter. Man är så teknisk.


Vilde Bill har äntligen somnat..

Clinton har inte hunnit ta sin dagliga förmiddagsvila, så först nu ligger han och sover. Skönt för mig! Båda hundarna sover. Jag har tid att göra en god fruktdryck till mellanmål. Har mycket frukt hemma så mixar jag banan, äpple, blodapelsin, vindruvor, hallon, blåbär(eller i det här fallet lite proviva blåbärsoppa) och om man vill kan man sätta i vaniljyoghurt så blir det lite mer mättande, men det gjorde inte jag den här gången. Riktigt gott blir det. Smakar lite som sorbetglass. Nu ska jag leta upp nån film eller nåt avsnitt av nån serie att kolla, dricka min fruktdryck och ta det lungt.

image98image99

Lite projekt på gång..

Här har man fått mycket gjort de senaste dagarna. Jag har lagat massa mat, varit ute mycket med hundarna, plogat gården, åkt skidor, handlat, städat, tvättat. Nyss började jag olja in en grej i hallen, som jag tänkt göra i minst ett år, men det har inte blivit av, men nu gjorde jag det. Får se om det blev nå bra. Trots att jag fått massor gjort känns det som att jag inte gjort nånting, behöver städa köket, dammsuga och skura hela nedervåningen. Men jag orkar fan inte släpa den där jävla tunga dammsugaren upp och ner för trapporna varje dag. Läste igår om en ny dammsugare för folk med husdjur som är extra bra på att suga upp hår och sånt. En sån skulle man ha. Måste gå och spana på elektrolux sida. Snart ska jag kila ner och göra kvällsfika till mig och B som slutar jobbet här vid 23.30, sen blir det väl två avsnitt CSI som vanligt och sen sängen. Råkade somna där mellan 20 och 22 så jag vet inte om jag kommer vara sådär jätte trött. Men förstås, på senare tid har jag varit svintrött oavsett vilken tid på dygnet det är och hur mycket jag har sovit innan, så nog somnar jag.
Sing a long (som mamma skulle säga).


Väntar på att telefonen ska ringa..

Mötet på AF gick bra, känns lite surt att behöva gå tillbaka dit igen efter 1 år, men förhoppningsvis blir det inte så mycket mer än det här besöket. Skickade iväg ett mail också till rekryteraren. Jag känner mig så stressad, men det kanske inte är någon idé att få panik än, vi slutade ju faktiskt utbildningen i fredags. Men jag mår så dåligt av att inte veta vad som kommer hända, men det brukar ju ordna sig i slutändan ändå.

Sur som en citron..

Trött och less är jag på det här redan. Snart ska jag till AF. Jätte kul! Jag är lite lite orolig för en annan sak också och det gör ju inte hela situationen bättre direkt. Måste äta lite innan jag åker, kanske en apelsin.


Precis som jag trodde..

Då har jag ringt det där samtalet jag inte ville ringa, och visst blev det som jag trodde. Ringde även ett samtal nr. 2 som inte var planerat men det gick väl ungefär likadant. Det verkar som om jag får stanna hemma ett tag ändå. Inte mig emot på det sättet, bara det att jag vill ha pengar, och jag vill inte börja strula med akassan igen, och jag vill definitivt inte gå tillbaka till AF. Hade jag fått börja jobba nu direkt så hade jag hunnit få en lön i februari. Men jag får väl vänta, som många andra. Jag är faktiskt jävligt förbannad!


Varning- denna blogg finns inte på bloggtoppen!

Hemskt vad det verkar vara inne med modebloggar och designbloggar. Själv tycker jag det är mest skit. Det finns en design blogg jag brukar vara inne på, inte mer. Förstår som inte vitsen med det riktigt. Visst kan jag också kopiera bilder och klistra in i min blogg från olika sidor på nätet. Men det är liksom inte min stil. Ser som ingen mening med det. Men då kommer väl min blogg aldrig vara inne heller. Men jag tror faktiskt jag struntar fullständigt i det. Japp. Det gör jag.

Vänner för livet

Har en film jag velat se länge, men det har inte blivit av. Kanske man ska passa på nu när man ändå inte kan sova. Bara den inte är seg.


6 timmar kvar av natten..

Då var det färdig sovet! Gick och la mig 21.30 trött som tusan och vaknade 00.02 pigg och alert. Då kändes det som om jag hade sovit jätte länge, men två timmar är väl inget att skryta med. Lite trött är jag ändå, men när jag ligger vaken i sängen tänker jag bara på det där samtalet jag inte vill ringa. Så länge jag inte ringt ännu så finns det ännu en möjlighet att det går bra. Innerst inne vet jag hur det slutar.


Det är väl mig det är fel på..

Nu känns det deppigt igen. Måste verkligen ringa M.H. imorgon, men det är aldrig nåt svar där. Är less på det där, och imorgon är det avslutnings lunch. Glad för att P fick jobb, det är han värd. 2,5 månad är bättre än inget just nu i alla fall. Egentligen vill jag bara ge upp, men det går ju inte det heller.

Frisörskräck..

Snart ska jag klippa mig. Jag hatar det verkligen, efteråt känns det oftast skönt men innan är det jobbigt. Det är världens ångest att gå till frissan för mig. Tänk så bara råkar dom raka bort allt hår? Och om dom färgar håret kanske det blir grönt eller ramlar bort. Jag skulle aldrig någonsin våga klippa en kort frisyr, för då finns det liksom ingen återvändo. Inte för att jag tror jag skulle passa i det heller. Men nu när jag har långt hår så är det ju ingen katastrof om dom klipper lite fel, eftersom man har ganska mycket att ta av. Bara det inte blir för kort. Nä, nu kan jag inte tänka på det här mer, jag stressar bara upp mig själv..

CAD program sökes!

Har pysslat lite med AutoCAD förut, det var ganska lätt och roligt. Gillade inte solidworks. Men nu tänkte jag mest ett program som jag kan göra 2D ritningar i, istället för att hålla på med penna och papper och sånt där omodernt. Man måste ju vara lite Hi Tech.


Össe Pösse Päron Pung!

image97
Vill bara säga grattis till min bästavän Össe för att hon äntligen kommit in på SKK utbildningen. Det var ta mig fan på tiden! I hennes ära postar jag nu den här bilden som jag fick av henne för några dagar sen.. Jag visste väl att du skulle lyckas nångång. Össe- en helig ko!

Ännu ett stolpskott..

En sömnlös natt till har passerat. Eller jag somnade väl där runt 3 snåret, vaknade först 11 och gick ut med hundarna. Vi var ute länge, det var jätte skönt väder och inte en människa i sikte. Mötte en skoter bara. Clinton lyssnade faktiskt relativt bra på mig idag. Nu ligger dom och snarkar där nere och jag sitter här och väntar på posten och läser aftonbladet. Läste nyss om en Bodil Mårtensson som hade blivit bestulen på sin dator som innehöll hennes halvfärdiga bok nexus. Men är människan dum i huvudet som inte gör en enda backup?! Men hon kanske lär sig nu. Man kan ju om inte annat bara ha några usb minnen som man sparar på. Eller bränna ut på en skiva. Jag säger då bara: SKYLL DIG SJÄLV!


Trollet och Trassel

image95
Katterna sitter i trappen och filurar..

Jag har nog blivit tokig ändå.

Ibland är man bara för störd. Satt nyss och tittade på nybloggat.se, tänkte klicka på en blogg, men sen tänkte jag "varför ska jag gå in på den bloggen när ägaren till den bloggen inte går in på min blogg?!" Så jag gick inte in på nån blogg, som nåt slags straff till dom som inte går in på min blogg. Sen insåg jag hur stört det var att tänka så, men ändå går jag inte in på nån blogg, för jag är sur. Mest sur för att det är sant. Och sen om jag nu plötsligt skulle få massor av nya besökare hade jag väl blivit paranoid istället. Nu är det verkligen dags att sova, imorgon kanske jag har lite vett i skallen igen. Men det är väl mindre troligt.

Jag ger upp!

Nu har jag fixat och trixat med bloggen i två timmar utan att komma nånstans. Så nu ger jag upp för i kväll och går och lägger mig. Kanske orkar jag imorgon.

Stora problem.

Idag har jag fått mycket inspiration hur jag vill göra om sovrummet och hallen. Får se när det blir. Jag söker fortfarande med ljus och lykta efter väggdekoration i form av tassavtryck som jag tänkt ha i doggarnas hörna. Tänkte även beställa en ny bädd som heter bean-bag super tough 2006 XL, men tyvärr fanns den inte i XL för tillfället utan den storleken skulle komma in först i maj. Då i sandfärgad beige, nu finns den i mörkblå. Jag föredrar ju beige förstås, men då passar den ju inte ihop med bia-bädden som är grå. Men Ruffsan kanske inte tycker att det gör så mycket?!

Är trött idag, min kompis ringde igår kl 23, och kl 01 sa jag åt henne att nu måste jag faktiskt sova, och då sa hon att jag inte löst hennes problem ännu, så vi pratade till 3.45. Då gick jag ner och gjorde frukost åt B som skulle upp kl 4, rastade hundarna och gick och la mig. Sov till 10 då Clinton väckte mig och hade ont i magen.
Annars har jag väl inte gjort så överdrivet mycket idag, fick besök av min kusin och hennes familj, och så har jag städat lite. Nu ska jag se om jag har nåt på datorn jag kan kolla på annars är det väl bara att gå och lägga sig.

En fd datanörd

Sitter och ska precis börja installera paintshop pro, jag har hört att det är ett lättare program än photoshop. Det känns svårt att för stunden känna sig besegrad. Det känns som en lika stor föremjukelse som att man skulle behöva byta från röd bok till grön bok i matten på högstadiet. Som tur var behövde jag aldrig byta till grön bok. Men om det nu ska bli någon förändring inom närmsta tiden här i bloggen så måste jag hitta ett annat program, jag blir tokig av att hålla på med photoshop. För några år sen hade nog inte photoshop varit nåt problem, men nu förtiden så verkar jag gå in med inställningen att jag inte kan, det är för svårt, det tar för lång tid. Inget tålamod. Nå jå, nu ska jag sätta igång.

Förbud

Idag efter en veckas hundledighet så insåg jag att jag måste ha massor med förbudsövningar med Clinton. Han har kommit in i världens trotsålder och lyssnar inte på ett skit jag säger/skriker. Som idag när vi går efter skoterspåret så ser han och Ruffsan en hund LÅNGT borta, jag säger åt dom att stanna, och det gör dom. Men innan jag hinner komma fram för att koppla så sticker Clinton ändå. Ibland undrar man ju om han har alla hästar i hagen, för den där hunden ville verkligen inte leka och försökte sätta honom på plats men Clinton bara studsade och hoppade på den där stackars hunden. Jag skrek och skrek men han lyssnade inte, ägaren till den andra hunden fick jaga bort honom. Jag var alldeles för långt bort för att hinna dit. Sen kom han till slut. Och jag var arg så in i helvete, men man får ju inte vara arg när dom väl kommer, så jag svor inombords. Vi gick hem, jag kände att jag var 2mm från ett raseriutbrott för allt jag sa till Clinton trotsade han. Men det var då jag kom och tänka på det, dom där förbudsövningarna vi hade på valpkursen. Så jag tog en pinne (Clinton älskar pinnar), satte den på marken en bit framför oss, och sen bad jag Clinton gå bredvid mig, och vi gick förbi pinnen, fram och tillbaka några gånger. Och jag sa nej åt honom varje gång han försökte ta den. En gång lyckades han ta den ändå och jag fick jaga honom i halva skogen. Men precis innan vi skulle gå hem sa jag sitt-stanna kvar åt Clinton, placerade pinnen några meter framför honom, och ställde mig själv på andra sidan pinnen med några meters mellanrum, så ropade jag hit, och han kom, men sen när han väl var vid mig så tvärvände han och stack och tog pinnen. Då förstod jag ju att om han inte ens kan låta bli en pinne, hur ska jag då få honom att låta bli att sticka till en annan hund som är ungefär en miljard gånger roligare än pinnen? Så nu är det verkligen dags att ta i med hårdhandskarna med det här att ha förbudsövningar. Vilken tur att jag nyss köpt en ny hundaktivitets bok, det räckte ju inte med de andra 1495 hundböcker jag redan har. I skrivande stund känner jag att jag är på gränsen till ett mentalt sammanbrott. Men det här ska nog gå bra. Kanske.

46 veckor senare..

Då har man avslutat sista skiftet av sista praktiken. Nu är skolan slut. Förutom en lunch på fredag. Var en tuff sista dag, hela verket stannade så vi hade fullt upp hela eftermiddagen. Nu sitter jag och väntar på att vi ska äta, och kl 22 börjar en bra film.

Har hållt på lite med photoshop i veckan, och trots att jag är nära vansinnets och sammanbrottetsgräns hela tiden när jag gör det, så är jag relativt nöjd med vad jag gjort hittills. Snart ska jag alltså ändra lite här i bloggen. Är lite less på lila och svart.