Är det mig det är fel på?

Idag när vi skulle åka på marknaden så klädde jag på Edvin långärmad body, mjukisbyxor, fleecejacka och mössa . Och alla andra jag såg med små barn hade dom åkandes i vagn utan mössa, och bara kortärmad tröja utan filt eller nånting. Det var 16 + ute. Jag övervägde innan vi åkte att inte ta på fleece jackan, men den är ganska tunn och bra. Det kan ju blåsa kallt. Så den var öppen. Jag tror det är min mamma som spökar i mitt huvud. Fleecejackan var väl kanske lite onödig just idag, men han var ju inte direkt varm när jag tog upp honom. Ja, det är svårt det där..

Ska förresten inte potatis och morötter ta lika länge att koka? Ska göra ett nytt försök med potatisen idag. Igår blev mitt mos som klister, jävla färskpotatis! Jag som frågade morsan om potatisen fortfarande var sådär, och hon sa att den inte var det. Men å andra sidan borde jag veta vid det här laget att jag inte ska lyssna på henne. Vet hon inte så hittar hon på nåt..

Idag kommer syrran hit och bakar med mig. Hon kunde absolut inte vara hemma i denna tid av kris. Hennes nya booooyfrieeeend ska åka bort över helgen och Sandra hade sån fruktansvärd separationsångest.. Jo just det, underbart att vara nykär.. Eller nåt.. Plötsligt blev jag inblandad med henne hela helgen.. Frågade lite försiktigt om vi kunde baka imorgon istället, hade lust att följa mamma över dan till husvagnen. Och på nåt underligt sätt så blev det sen bestämt att vi ska baka idag OCH imorgon..

En liten bild kanske... Mjo...


Marknad och annat stuff..

Sitter här och plågas, äter fil till frukost och det ilar i tänderna så jag håller på att svimma varje gång. Känns nästan som när tandläkaren borrar (brukar inte ta bedövning). Har sovit med bettskenan i natt. Måste försöka få bort själva symptomen efter att jag bitit tänder, så jag kan veta om det är det eller nåt annat som gör att det ilar så förbannat. Nu ilar det inte längre mellan tänderna, mer på tänderna, men jag har ännu ont i hela käken och tandköttet. Det känns ungefär som det brukar göra efter jag bitit tänder mycket, att jag har hål i varenda tand. Nog tjatat om det..

Idag ska vi gå på jukkas marknad. Jag är inte 100 på att den är, kom på  i natt att jag skulle gå på den, så jag vet inte om jag bara drömt om att den är i helg eller om jag verkligen läst det någonstans. Det blir nog inga kola idag iallafall med den här tandstatusen. Tänkte mest kolla om jag hittar nån gullig stickad mössa åt gossen eller nåt annat kul. Fick ju inte köpa förra året för Björn det var ju för tidigt.. Han ska då alltid förstöra.. Men i år har han då ingen anledning att stoppa mig från shopping.

I eftermiddag ska jag antingen baka med Sandra eller åka med mamma till husvagnen, där pappa redan är och grilla. Får se hur det blir.

Edvin har sovit jätte bra i natt, men jag har knappt sovit på hela natten eftersom jag vilade med honom 1,5 timma igår eftermiddag. Lär jag mig aldrig?!

Min lilla indian..



Edvin älskar verkligen sin gåstol, han springer runt i den hela dagarna nästan, och blir inte alls glad när han måste vara någon annanstans än i den. Massa hyss hittar han på också. För nån dag sen hade han tagit skohornet som hände på elementet i hallen, och det tyckte han var super kul. Så nu är det första destination varje gång han hamnar i stolen. Han verkar alltid hitta nåt roligt att pyssla med.

Tandhelvete.

Förra natten bet jag tänder, när jag vaknade hade jag ont på ena sidan av munnen, både uppe och nere i tänder och tandkött. Och det brukar ju oftast försvinna med lite alvedon och avslappning. Men nu har jag kvar ont i tänderna, och det ilar jätte mycket mellan två tänder när jag äter eller dricker nåt varmt eller kallt. Har aldrig varit med om att det ilar på det här sättet. Annars brukar det ju ila i alla tänder efteråt, men det går över ganska snabbt, men nu är det på ett sånt specifikt ställe, och jag kan knappt äta. Säkert har jag fått ett jävla hål i en tand igen. Jag som inte speciellt ofta har hål, och nu fick jag ju nyss, eller för ett halvår sen, laga ett gigantiskt hål som hade blivit under en gammal lagning. Jag hatar att gå till tandläkaren! Och dyrt som fan är det.

Dyra grejer.

Jag tror jag har bestämt mig, jag ska köpa en självgående dammsugare från irobot, en sk roomba. Jag kommer bli knäpp av dammsugande när Edvin börjar vara mer på golvet, dammsuger redan nu ungefär en gång om dan, och egentligen skulle det behövas mer, om golvet ska vara hårfritt. Har läst mycket bra recensioner om den. Vill inte att han ska behöva krypa runt i massa hår, och skit som hundarna drar in.

Sen vill jag också köpa en nordiccab, men en sån kostar nästan 10tusen, om man vill ha alla funktioner, 2000kr mindre om man inte vill ha skaklar och sele till hund, men jag vill ju att Clinton ska kunna dra den. Kanske man investerar i en sån.. Kollade på en fjällpulka till barn, men en sån kostade ju ändå 6-7tusen. Hade först tänkt ha bara en vanlig pulka i vinter, men det är ju inte så kul att ha Edvin i en sån när det blåser/snöar, och är allmänt kallt. Då vore ju en fjällpulka helt perfekt, där sitter dom skyddad. Men den här nordiccaben kan man ju ha som cykelvagn, barn/joggingvagn, dra den själv med sele, eller att hunden gör det, och så kan man ju då byta mellan hjul och skidor.

http://www.nordiccab.se/vis.aspx?MenuID=256

Har nyss lagat baconlindadekycklingfiléer fylld med creme bonjour, och färskpasta till. Gott!!!

Tips?

Mr. E har inte sovit mycket idag på dagen. När han väl sov kom dom och tittade på huset och då vaknade han ju naturligtvis. Så det blir en tidig kväll för honom.

Är det någon som har tips på goda muffins, eller kanske nån tårta? Vi har gjort marängtårta till dopet, men tänkte göra en tårta/kaka/kladdkaka/olika sorters muffins till. Men vet inte riktigt vad. Skriv gärna nåt gott recept. Just nu lutar det åt olika muffins.

BIG NEWS!

Idag tittade Edvins första tand upp. 5 månader blir han om en vecka. Min lilla älskling.. Inte konstigt han sov så dåligt i natt.

Klant nr 1!

HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!
Om ni läst/läser mitt föregående inlägg om att klant Björn lyckats få färg överallt när han skulle blanda färgen och måla, så kommer fortsättningen här. Jag tror jag dör!!! När han fått färg på hela sina kläder slängde han dom i panik i tvättmaskinen (ny t-shirt och nya svin dyra jeans, vem har ens på nya kläder när man målar?!), och nu när han tog ut tvätten och konstaterade att hans vita t-shirt inte blivit ren, så såg han att han även tvättat sin nya mobiltelefon! Han hade tömt ut fickan med nycklar och pengar men hade glömt kvar mobilen i andra fickan. Nu försöker han torka mobilen med min hårfön, men jag tror den har gått en grymt öde till mötes. Nåja.. Fortsättning kanske följer..

Jag har börjat inse att Björn är lite som Rudolf..

Måndag igen.

Det är verkligen dött i min statistik på bloggen. Kanske för att det är sommar?

Klant Björn skulle nyss måla en garderobsdörr, och när han skulle blanda färgen lyckades han få färg både på bänk, golv, sina kläder och sig själv. Hur lyckas han? Är han adopterad? Man börjar ju undra. Och vem fan blandar färg med borrmaskinen?

Har gjort en beställning från HM förra veckan när jag fick katalogen. Gjorde den på en gång för det brukar ta slut så fort saker man vill ha. Beställde två par byxor och en tröja åt mig och två par byxor åt edvin. Eller tajts somm Össe tycker det är. Fick en jätte fin svart body med massa ränder i alla möjliga fina färger av moster, och så såg jag att på hm online så hade dom byxor till. Det hade dom inte haft i affären. Och sen ett par likadana byxor fast annat motiv. Jag fick inte nån katalog med barnkläder, så det fick jag kolla på nätet. Gillar inte alls hms webbshop. Paketet kommer nog idag eller imorgon. Kul!


Städa, städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul..

Då var det helg, vilket oftast innebär städning, så även denna helg. Men just nu sover Edvin så jag sitter vid datorn och gör ingenting istället. Har hjälpt Björn att städa i garaget. Nästa vecka kommer någon och kikar på vårat hus, en arbetskompis från PF faktiskt. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, skulle nog kännas lite konstigt att sälja till någon man känner. Om någon vecka kommer mäklaren tillbaka från semestern och vi kan lägga bud på huset. Om vi nu får köpa det huset vi vill så blir det massa jobb för Björn innan vi flyttar in. Målning och tapetsering och sätta lister, byta fönster och byta garageport. Det är lika bra att göra allt sånt innan man flyttar in, för det är jobbigt att bo när det målas och tapetseras, slipdamm överallt. Vi får väl se hur det blir. Björn ska väl fråga sin pappa om han kan komma upp och hjälpa, han är ju ändå målare. Det är ju han som tapetserat det mesta i det här huset och han är jätte duktig. Men då är han målarmästare också, tydligen inte många i Sverige som är det (nåt slags prov man måste ta). Men jag tror säkert att han vill komma och hjälpa till bara han har tid. Bara han inte drar med sig surkärringen.
Idag skickade Björn ett mms på Edvin till henne, och hon ringde direkt och gnällde över att hon aldrig får träffa honom osv osv. Och Björn sa massa förslag när dom kan komma och hur dom kan ta sig upp, men allt var för jobbigt, eller för dyrt. Så gärna vill hon helt enkelt inte träffa sitt barnbarn. Har aldrig träffat en så negativ människa i hela mitt liv!


En tröttis i gåstolen

Dom där hundarna..

Igår fick Björn åka akut till veterinären med Ruffsan, för hon hade ätit nåt ute och börjat hosta och kräkas, och det blev bara värre när hon kom hem. Det lät riktigt illa när hon hostade, och vi trodde det fastat nåt i halsen, försökte ge knäckebröd, för det kan ju hjälpa om det fastnat nåt i halsen. Men det blev som mycket värre ganska fort, och Björn fick lite panik och ringde till veterinären, som faktiskt var på veterinärstation. Jag är ju mer den som avvaktar och så, han ville ju även åka till veterinären då när Clinton slitit bort så mycket päls. Kan ha med att göra att jag inte litar ett dugg på veterinärerna här, dom kan ju hitta på vad för idiotiska saker som helst.

Men iallafall så åkte han dit och Ruffsan fick lugnande, sen tittade dom i halsen, och det var jätte svullet, och så hade hon nåt sår där, och diagnosen var att hon troligtvis blivit bränd av en humla som hon svalt. Hon fick avsvällande och ett recept på kortison, och vi fick en räkning på 1200spänn!! Hon mår bättre nu, men hon är ledsen och gnyr och hostar. Min lilla älskling.

Dessutom såg Clinton så här ren ut när han kom hem:

Smaskens..

Frukost
Mellanmål

Lite motivation tack..

Känner mig nåt så fruktansvärt omotiverad idag. Hade helst bara velat gå och lägga mig igen, men det går ju inte för hundarna ska ut och Edvin är då inte det minsta trött. Inte det minsta trött var han också mellan 2 och 4 i natt. Han låg där svinglad och pratade jätte högt, och när jag vänta ryggen till drog han mig i håret. Han sover lite knackigt när det är så ljust i sovrummet också.

Köttfärssåsen igår blev ganska bra trots att jag inte hade varken bacon eller paprika hemma. Men vi hade åtminstone creme fraiche mexican chili.

Det ringde nån gubbe från vittangi igår också på huset, det lät som han var redo att flytta in imorgon, ville komma och titta på en gång och det, men vi sa att han får komma vecka 32.

Idag ska jag kanske och hälsa på på PF, om jag orkar.

Liten uppdatering.

Håller på att laga köttfärssås, blev så sugen, och för en gångs skull hade vi köttfärs i frysen. Edvin sitter och snackar med sin drake i köksstolen. Idag har dopklänningen kommit från Jönköping, den var ju inte direkt vacker. Men men..

Vi har fått ett mail om huset, ska svara på mailet ikväll. Nu är det dags för middag. Återkommer senare.

Sån är jag..

Gud så trött jag är idag, har knappt sovit i natt för att jag somnade med Edvin igår eftermiddag. Så jag har väl sovit sådär 2 timmar i natt. Har nyss varit och hälsat på min syster i hennes ny tapetserade lägenhet, och hennes nya sambo, han var inte nytapetserad, bara ny. Jag låter Edvin leka med en platspåse, vad är jag för mamma egentligen?! Nu lessnade han på att prassla och suga på den så han drog vidare, kanske han siktar på vägguttagen? Så illa är det väl inte riktigt. Björn är ute med hundarna, väntar på att han ska komma hem, för han får ge gröt åt lilla snorisen, jag orkar inte ikväll. Har varit effektiv idag och städat köket, sovrummet och datarummet. Ska gå och lägga mig tidigt idag!

Ska lägga in en bild på min älsklings kille..


Flytta förhoppningsvis..

Då har vi lagt in vårat hus på annons. Inte för att vi köpt nåt annat hus än, men vi vill se intresset lite och så vill vi ju ligga lite före, när vi väl köper ett annat hus. Får se om nån hör av sig.

Jag förstår mig inte på vissa..

Endel verkar ju leva sina liv på facebook, skriver vad som händer varenda sekund av sitt liv där. Dom kan ju inte göra annat än posta feeds. Men nåt fel tycker jag verkligen det är när det första man tänker på efter ens syster har dött är att skriva det på facebook. Jag tycker det är helt stört. Är det verkligen det första man tänker på när någon dött är att så fort som möljigt skriva det på facebook? Då är man ju verkligen fast..

Sovsäck

Hello sweden!

Jo ang. kommentaren om sovsäck/åkpåse så kom jag på att jag nog inte nämnt att jag köpt en. Först funderade jag på en voksi påse, men dom är så fasligt dyra, så jag bestämde mig för en sovsäck istället.

Då stod valet mellan en mammut ajungilak knott, och en vaude snuggles. Men jag valde tillslut vaude snuggles (dunsovsäck 110cm), för att den hade färdiga hål för vagnens 5punkts bälte, så man kan ha den när när han sitter upp och fortfarande sitter fast. Dessutom var det ett riktigt bra pris, ordinarie 775kr, men det var kampanj på den sovsäcken just den veckan så jag betalade endast 338kr. Annars är dom väldigt lik varandra, men snuggles ser mer ut som en riktig sovsäck.

Så ser den ut.


Nå nu ska jag försöka få min lilla bus att sova.

En gammal bild.

Edvin 4,5mån
Jag 6mån



Måste leta upp en bild på Björn också, men han har ju som vanligt ingen koll på var han har några saker.

Bekymmer..

Gud så less jag är på det här stulet med Edvins sömn! Ena natten sover han super bra, och sen kommer det flera nätter han sover skit dåligt och bara vaknar hela tiden och vill egentligen inte äta eller nånting bara ligga i famnen. För så fort jag tar upp honom så somnar han. Sen när jag lägger ner honom så vaknar han till efter en liten stund igen. Så även om han inte sover så jätte dåligt, så gör jag det. För jag är ju vaken/halv vaken hela tiden han ligger i min famn, och vaknar när han börjar greja, så försöker jag få honom att somna om i sängen, men det går ju inte, och sen när jag väl lägger ner honom igen så är jag ju vaken en stund efter det. Summan blir en trött och grinig Cillan. Och sen när han väl sover på förmiddagen, så är jag ju så trött att jag helst bara vill sova, och inte alls gå ut på nån långpromenad med hundarna. Extra problematiskt är ju detta när Björn jobbar förmiddag, för då blir ju hundarna verkligen lidande av att jag är för trött för att gå ut en längre sväng med dom.

Igår somnade han 20 min på soffan vid 6 tiden, och det resulterade i att han inte var ett dugg trött förrän vid 22.30. Jag håller honom alltid vaken från när han vaknar efter eftermiddags vilan ca 16--17. För annars så är han vaken hela kvällen. Så det är livsfarligt att åka bil med honom på kvällskvisten, då somnar han och sen kan han inte somna på kvällen.

När Björn har eftermiddag/ledigvecka så är det ju lite bättre för då får jag sova på morgonen nån timma när Björn stiger upp med Edvin, och sen så går ju han ut ordentligt med hundarna. Det som är problematiskt när Björn har eftermiddag är ju att jag måste gå så tidigt ut på kvällspromenaden med hundarna för att Edvin inte ska sova så sent i vagnen. Men förhoppningsvis så blir det bättre nu med sittvagnen.

Nu sitter Edvin i sin stol i köket och har precis ätit gröt och lite banan, det var smaskens. Nu börjar han bli grinig, så snart ska han få sova. Jag ska föra över lite bilder från kameran till datorn.

Det är konstigt, jag försöker ha vissa rutiner, alltid vila vid samma tider och lägga honom vid samma tid och stiga upp på morgonen vid samma tid, men ändå så är det så himla olika hur han sover. Blir inte han trött av att vakna 150 gånger varje natt?

Hokus Pokus

Vi har fått en gammal hokus pokus stol av mamma, så edvin kan sitta vid köksbordet. Har använt bumbo stolen, men den kan han ta sig ur (!!!), så det är ju lite farligt. Hade tänkt ha en sån ikea stol, men hokus pokus stolen är nog lite bättre. Vit med ljusblå sits är den.

Gav nyss morotspuré till Edvin och det var ju en större hit än potatis, och verkligen bättre än broccoli. Jag är så dålig på att vara konsekvent med att ge en liten sån smakis varje dag, och samma i flera dagar. Det är roligare att ge gröt som han tycker så mycket om. Dessutom har jag ju tänkt att göra lite pureer och det själv, men har det blivit av?! Självklart inte. Jag måste försöka börja ta tag i saker, jag bara skjuter upp allt hela tiden!

Har bytt till sittdelen från liggdelen i vagnen. Då kändes plötsligt vagnen så dålig. Nu vill jag ha en ny vagn. Är lite sugen på en emmaljunga city cross, men jag vill ju att lätt att fälla ihop och inte ta stor plats, och EL vagnar brukar vara ganska stora och klumpiga. Det andra viktiga är ju att man ska kunna ha en fotsäck till den. Vi har en annan vagn som är blå och fin, men den har inga stötdämpare och det går inte att sätta fast en fotsäck på den, sen så är den ju inte lika bra som dom här dyra märkena i sätet och så.

Det är ju viktigt att han ligger skyddad från vind och snö i vagen, eftersom jag måste ut med vagn och hundar varje dag. Därför behövs en fotsäck.

Lösenord eller inte..

Funderar att ta bort lösenordsskyddet på min blogg. Jag satte det ju främst för att jag blev förbannad när min kusin och hennes kärring till morsa läste min blogg och hade åsikter om saker som skrevs i den. Tror jag har skakat av mig dom iallafall. Men nu har jag ju massa bilder på Edvin och dom vill jag ju inte att hela världen ska komma åt. Och jag hade ju kunnat göra en blogg i bloggen som jag lösenordsskyddar som jag tänkte gjort från början. Men då kommer ju ändå alla ha tillgång till det jag skrivit hittills. Egentligen hade mest av allt velat ha att man kommer till en inloggningssida, där jag kan skriva saker, kontaktinformation och vad det är för blogg osv. Inte så tråkigt som det är nu. Men det går inte ännu vad jag vet. Gillar inte blogg.se, hade gärna bytt men det går ju inte när man inte kan flytta med alla sina inlägg. Ja, det är ett bekymmer det där.

Nu ska Björn snart gå och lägga busunge nr 1, sen ska vi göra lite hampis och titta lite tv.

Grötkalas.

Idag står fixande på gården på listan. Björn håller på att måla listerna på övervåningen nu, sen när han är klar med det och Edvin ska sova så får han göra det i vagnen så vi kan vara ute på gården. Vi har ungefär en meter grus längs ytterkanten på vårat hus och så är det trästockar mellan gruset och gräset. Vi ska ta bort stockarna och sen ska vi skotta bort gruset och sätta jord där istället.

Har nyss matat grötmonstret. Man hade ju behövt plasta in hela köket när han äter. Allting blir ner geggat. Snart är hans favoritgröt -ris och morotsgröt- slut, och den finns inte i hela stan. Har bett Össe kika efter den, men det dröjer ju ett tag innan hon kommer. Banangröten tyckte han inte lika mycket om, har börjat blanda lite av den i havregröten han äter på morgonen så han ska vänja sig vid smaken. Såg att nestle hade en annan risgröt från 4 månader på coop, kanske får köpa den. Men det var nog banan och persika. Han får risgröten på kvällen eftersom han äter så himla bra av den. Tror det beror på att den blandas med bröstmjölk/modersmjölksersättning istället för vatten som dom andra grötarna.

Kanske man skulle sätta in en bild. Kändes så trist det här. Tycker ni som läser min blogg verkligen är dåliga på att kommentera. Och uppdatera era bloggar. Skäms!

Snacka om snabb leverans! Har redan fått mitt paket från linus och lotta som jag beställde igår på förmiddagen. Idag fick jag mail att paketet har skickats, så jag tänkte att det kommer på måndag då. Men redan nu fanns det i brevlådan. Det är så bra när dom skickar som vanlig post.


Lite shopping..

Då har jag gjort en beställning från linus & lotta, men där hade dom inga byxor knappt (inom rimligt pris) så jag beställde bara 1 par, och sen 4 tröjor, allt på rea. Och efter den misslyckade shoppingen så tänkte jag åka på lindex och köpa nå mjukisbyxor, och därifrån kom jag hem med en body och inga byxor. Gick förbi barn o tonårsshopen som har 70% på allt och köpte en reima mössa, typ rånarluva, som går ner över hals och nacke. Det var ett fynd iallafall. Men fortfarande inga byxor. Nåja, nån anledning hittar man ju alltid att shoppa. Sen är det ganska roligt att köpa kläder till Edvin.

Hemma så har Björn satt upp spotlightsen under skåpen i köket, så det är klart om vi ska sälja huset. Alla lister är på plats och sånt nu med.

Idag kommer äntligen mamma och pappa hem från semestern och jag kommer ha nånstans att hänga när Björn är på jobbet.

Idag i bilen kom jag på en jätte bra grej som jag tänkte önska till Edvin i dop present, men nu har jag totalt glömt bort vad det var. Förstår inte varför jag blivit så senil?!

Lillbusen.

I morse vaknade Edvin på ett strålande humör. Och det behövdes verkligen (mig mig mest) efter flera dagars magsjuka, trötthet och gnäll. Men i natt sov han jätte bra! Gud så skönt att få sova. Han somnade 21 och vaknade kl 2.30 och 5.30 och ville äta. Sen steg vi upp här strax efter 8. Nu springer han runt här i sin gåstol. Tror han redan börjar bli trött igen, men jag ska hålla honom vaken till 11 så vi kommer in i våran lilla sov rutin igen. Nå nu ska jag gå och leta upp ett par byxor åt honom. Har för lite byxor åt honom, tänkte ju köpa på semestern men dom hade ju bara sommarkläder, vilket inte är så praktiskt när man bor på ett ställe där det bara är sommar två veckor om året. Mer mjukisbyxor hade jag velat ha åt honom, och helst inte sådär jätte tjocka, med tjockt och obekvämt resår och fickor. Mjukisbyxor med mudd och utan fickor tycker jag är bäst. Men sånna fanns det såklart inte i hela skellefteå. Kanske måste göra en beställning snart?

Ansiktsboken

En ledig stund, och så blev jag genast rastlös. Internet har tagit slut. Jag är en stark motståndare till facebook, men har blivit mer och mer fast för var dag som går. Och nu har jag knappt några vänner där känns det som. Måste skaffa fler, men vem? Vissa har ju tagit det där med FB lite för långt och skriver vad dom gör var eviga sekund, och det känns lite överdrivet. Kanske skulle kolla ett avsnitt av Sabrina tonårshäxan. Har laddat ner alla säsonger. Älskade den serien när jag var liten. Är i mitten av säsong 3 nu. Och den är aningens töntigare än jag minns den, men fortfarande bra! Är man en nörd eller är man en nörd.

Skratta när ni har chansen, den kommer INTE igen.

Tittade nyss igenom lite bilder. Hittade några på mig när jag var gravid. Vilket inte är många eftersom det var fotoförbud på mig, speciellt sista månaderna. Bilderna är tagna 19 februari, alltså redan några dagar övertid, men fortfarande nån vecka kvar innan Edvin kom. Och jag ser ju så otroligt pigg och fräsch ut, och inte det minsta less. Der ser ut som jag tänker "jag skulle mörda dig för att du fotar mig nu, om jag bara orkade ta mig upp ur soffan". Usch! Slutet av graviditeten var inte rolig, hade nästan 10kg vätska i kroppen, magen var gigantisk stor och man orkade knappt duscha eller nånting för allt var så jädra bökigt. Hade jag kommit ner i soffan kom jag knappt upp, oftast fick Björn dra upp mig eller så fick jag rulla ur soffan. Saken blev ju inte bättre av att jag gick 17 dagar över tiden. Nä fy, det där längtar man inte tillbaka till!


Insåg just en annan sak när jag tittar på dom här bilderna, jag har samma gardiner i vardagrummet ännu. Jag som tyckte jag nyss hade bytt. Tiden går för fort. Jaja, kanske dags att göra det då.

En liten sjukling.

Då har Edvin också fått magsjuka. Jag vaknade av att han började hosta, och direkt efter det spydde han. Han låg i våran säng som tur var. Lyfte upp honom och så spydde han ännu mer. Nu har han precis både bajsat och spytt så nu orkar vi inte försöka lägga honom i sängen mer så han ligger här i soffan med mig. Måste ringa BVC imorgon, det är ju inte bra med magsjuka för så här små, dom blir ju så fort uttorkade. Han var ju lite konstig redan igår kväll och framåt, kallsvettig och ville inte alls äta bröstmjölk, det enda jag fått i honom var lite gröt. Stackars lilla gubben. Det är första gången han är sjuk också. Förhoppningsvis så går det över fort, min magsjuka var inte så långvarig. Han verkar inte speciellt påverkad, han är så glad och nöjd här i soffan. Björn är det värre med, han som har skräck för både bajs och spya, han fick typ panik när jag bad honom ta Edvin när han hade spytt ner hela mig. Man blir ju bara förbannad! Vad är det att vara rädd för? Samma sak nu när han bajsade ner hela golvet (och lite andra saker) i badrummet, så började han gnälla på varför jag hade lagt mina saker på golvet. Men kära nån, det är väl bara att tvätta, ingen större katastrof skedd alltså. Men på honom lät det som att kläderna var förstörda för alltid. Töntigt!

Sjuk..

Igår kväll så fick jag magsjuka och feber, har varit helt utslagen idag. Björn fick vara hemma med Edvin, det har gått bra. Men Björn är HEEELT SLUT, och han förnekar det när jag säger att såhär har jag varje dag. Jag tycker visserligen inte det är så jätte jobbigt, men nog är man ganska trött när han väl somnat på kvällen, och man hinner inte med så mycket annat på dagarna än att vara med honom. Nu verkar febern börja ge med sig, har proppat i mig alvedon hela dagen. Ska snart gå och lägga mig. Förhoppningsvis känns det bättre i magen imorgon så jag kan äta något, har bara druckit vatten och proviva idag. Det är säkert 10 år sen jag hade magsjuka sist. Det är nog det värsta man kan ha, för det finns som ingen lindring eller bot, det är bara att vänta tills det går över.

En bra sak var ju att Edvin sov jätte bra igår natt, höll honom vaknen en timma längre än vanligt och gav en liten portion gröt precis innan han skulle sova. Hoppas han sover lika bra i natt. Visserligen så vaknade han kl 5, men det var vi som råkade väcka honom, Björn var ju tvungen att ringa chefen och lite sånt.

Nu är det läggdags. Godnatt.

Jahapp

Nu sover lill gossen igen. Han var så trött. Inte bra, vet inte hur jag ska lyckas få honom att inte vakna och tycka att det är dags att stiga upp kl 2.

På måndag ska vi nog lägga bud på det där huset. Får se om vi får det. Och då börjar ju isåfall massa annat tjorv, vi måste sälja det här huset, och börja packa och flytta. Men det är det väl värt, men jag förstår inte hur vi ska hinna, hinner ju knappt nånting med en liten busunge som vill ha all uppmärksamhet. Får väl ta lite i taget. Om vi flyttar tänker vi ha gott om tid på oss, inte som förra gången när vi skulle vara utflyttade och inflyttade samma dag. Som tur var fick vi flytta in några dagar innan. Men det var ändå stressigt, och allt blev packat huller om buller. Nu ska vi ha tid och köra lite i taget och packa in innan man hämtar nästa lass. Dessutom har vi tänkt ta flyttstädning. Jag hatar att flyttstäda, så det kan nog vara värt någon tusenlapp. Jag, mamma och moster höll på och städa ur lägenheten i 3 dagar. Och sen var det ju så äckligt och grisigt när vi flyttade in här så vi var ju tvungen att städa här i två dagar innan vi kunde flytta in.

Har bakat kladdkaka, tänkte gjort blåbärsmuffins men det får bli när Björn är hemma. Gud så skönt att han jobbar förmiddag under helgen och är ledig nästa vecka.

Mäklaren ringde just och sa att han ska på semester, så det blir nog inte att lägga några bud förrän i mitten av augusti när han är tillbaka. Känns lite irriterande. Men men..

Nattuggla

De senaste nätterna har Edvin vaknat kl 2 och varit superpigg och vägrat somna om förrän 4. Och efter det har han inte heller sovit så mycket. Men däremot har han sovit mycket mer än vanligt på dagarna. Jag tror han vänt lite på dygnet.

Gnäll...

Gu vad jag känner mig som en omotiverad mamma idag. Inte roligt när det kommer sånna dagar. Och det blir ju då inte bättre av att han inte verkar tycka att det är roligt när man väl försöker leka. Tror det är för jag är trött, och han är trött. Han bestämde att han var pigg och ville leka kl 3 i natt, det ville inte jag. Nu suger han på sitt babygym.

Känner mig ganska så omotiverad i allmänhet idag. Borde vara glad, har haft en trevlig förmiddag och det gick jätte bra på banken. Men det känns lite som luften gått ur mig nu på eftermiddagen. Och det är bökigt med hundrastningen när Björn jobbar eftermiddag för Edvin vill absolut inte ligga i vagnen när han är pigg, och man kan inte gå senare än 17.30 för sover han efter 18 även om det bara är en liten stund så kan han inte somna på kvällen sen utan är vaken till 23.

Gossen har fått sitt första myggbett, stackarn.

Ja, jag är en gnällspik!

Funderingar.

Vad duktig jag varit på att uppdatera bloggen idag. Har haft mycket tid idag av nån konstig anledning.

Fundering 1: Hur hinner man mata sitt barn? Jag har hela tiden tyckt att det varit jobbigt att amma (visserligen mysigt), längtat till man får börja med vanlig mat. Och slippa tänka på att släpa fram bröstet när man är på coop. (Inte för det hänt, eftersom man har lite framförhållning, men det skulle kunna hända) Alla har tjatat om att jag ska amma så länge som möjligt för det är så bekvämt när man alltid har maten med sig. Och nu när vi väl börjat med annat än bröstmjölk så känns det plötsligt jobbigt, stressande. Det är roligt och mysigt att mata honom, och jag ger honom ett mål gröt per dag. Mer mat får han inte. Jag har försökt pressa in även en smakis potatis, och vissa dagar hinner jag, men oftast inte. Tiden bara flyger iväg. Man kan ju inte ge honom smakisar när han är för hungrig eller trött. Och när han sovit är han jätte hungrig, så jag ammar honom, då är han mätt- alltså inte intresserad av potatis, och så leker han och sover, och han får lite gröt osv osv. Han är ju bara 4 månader, så jag ska väl inte stressa. Men jag vet ju hur jag är och rätt som det är så är han gammal och har bara  ätit gröt hela sitt liv.

Samma som med smakisarna är det många andra saker som jag inte hinner med varje dag, t.ex. bada (inte för att det behövs varje dag, men nångång per år är det ju bra att slänga ner honom i en balja med vatten), låta honom ligga naken en lite längre stund, låta honom ligga på golvet, träna lite på att sitta, ta en långpromenad, läsa sagor. Listan kan göras lång. Men jag kan ju inte heller hålla honom vaken dygnet runt för att hinna göra allt jag tycker jag borde. Jag får trösta mig med att han inte kommer komma ihåg den här tiden när han blir äldre.

Fundering 2: Varför har jag först nu insett att det är enklast att göra som mamma säger? Hade jag vetat det från början så hade mitt liv blivit mycket enklare. Gör som mamma säger! Istället för att börja dividera om saker och ting så låter man helt enkelt henne bestämma, då blir hon nöjd och jag får lugn och ro. Tycker hon att Edvin ska ha vantar på sig när det är 20 grader ute, så sätter jag vantar på honom. Annars kommer hon med sina filtar och grejer och bäddar in honom och tjatar om drag och det ena och det andra. Låt mamma bestämma, vilka tokiga idéer hon än må ha.

Fick nyss ett mms av mamma på pappas nya tröja han ska ha på dopet, jag skrev tillbaka "cool! han ser ut som en äkta golfare", nu vägrar han ha den tröjan på dopet. Det blev visst lite dålig stämning i husvagnen. Pappa sa att det är som den gången mamma tvingade med honom till kappahl för att köpa nya jeans, och mamma bad expiditen om en större storlek, och expiditen svarade "dom finns annars i herr modell". Pappa har inte förlåtit mamma ännu för den incidenten och har efter det inte satt sin fot i en klädbutik.

Äh nu orkar jag inge mer. Hej!

Pappa är bäst..

..tydligen!

Björn behöver knappt göra nånting så börjar Edvin skratta åt honom. Han bara pratar och sjunger och gör olika ljud. Edvin skrattar och strattar och skrattar. Men när jag ska få honom att skratta ser han ut som ett stoneface, liksom att han undrar "vad håller du på med?!" Jag försöker alla möjliga saker, men det är inte speciellt ofta han skrattar åt mig, bara när jag kittlar honom (vilket kan orsaka stamning enligt mamma, JO JUUUST!). Det är ju inte utan att man blir lite svartis. Jag försöker trösta mig med att det säkert är för att han är med mig hela dagarna och den stunden Björn är hemma och hinner leka med honom är så rolig för det är lite omväxling. Men jag är tveksam, det är kanske helt enkelt så att jag inte är lika rolig.

Imorgon ska jag på promenad med Emma och Lukas. Sen ska jag och Björn till banken och snacka om det där lånelöftet. Vi ska till tanten som tvingade oss att börja pensionsspara. Jag och Björn vågade inte säga nej, trots flera starka försök att göra det. Men hon var så påstridig. Jag behövde väl visserligen börja, men Björn sparar ju redan 1000kr i månaden, och det är ju mer än tillräckligt.

Nå nu borde min lilla busunge vakna snart, han har sovit i 3 timmar. Men han var väl trött för vi var på BVC just när hans vanliga powernap på 45 minuter på morgonen är, så då blev det som att han hoppade över den sömnen.

Onsdag

I natt har det inte blivit mycket sömn. Från kl 2 till 5 ungefär. Edvin brukar vakna vid 23-00 och vilja äta, och jag brukar vara vaken och vänta på det, för det är så himla jobbigt att vakna om man nyss har somnat. Men i natt vaknade han inte förrän 1.30. Sen vaknade han igen strax före 5 och var super pigg. Snart ska vi iväg på BVC för vägning och mätning.

Det är jobbigt att vara i husbranchen. Visst kan man köpa ett helt färdigrenoverat hus för 1 miljon, men det är mycket pengar, och kanske ändå inte exakt så som man vill ha det. Eller så köper man ett billigare hus, och renoverar själv, men det är himla mycket jobb. Och det är ju heller inte så billigt.

Nu ska jag mata lillskiten.

Gåstolen

Imorgon ska vi på husvisning x 3. Det ska bli roligt. Jag tycker det är så himla jobbigt bara det här med budgivning. Varför kan inte alla hus bara ha ett fast pris helt enkelt? Och första bästa person som vill betala det får köpa huset.

Edvin har för första gången igår sitta lite i sin gåstol. Hade inte tänkt låta honom börja använda den redan, han är så liten. Men han har sånt himla stort behov av att stå och gå hela tiden, och jag orkar inte med det, blir så trött i ryggen och armarna efter några timmar. Han fullkomligt älskade den där gåstolen. Han skuttade runt som en galning här i vardagsrummet, och hittade alla möjliga saker att riva ner på golvet. När man har honom i famnen också, så bara ställer han sig upp hela tiden, han kan sitta en liten stund, men sen vill han stå, och klättra och gå. Det tog ett tag innan han förstod att han kunde ta sig framåt, utan åkte mest bakåt. Han är så söt när han går runt i den där och känner på hundarna, och tar tag i sakerna som hänger i hans babygym och river ner alla nallar jag plockar upp 100 gånger om dan. Sen blir han lite trött då sitter han ner en stund, sen är det full rulle igen, och så blir han jätte arg om han fastnar nånstans t.ex i ett hörn och inte kommer därifrån. Faktiskt väldigt bra med den där gåstolen trots att jag varit lite emot den från början. Nu kan jag göra saker här hemma medan han sitter i den. Han vill bara sitta i babysittern om man leker med honom. Han gillar inte alls att ligga på golvet, eller i vagnen (bara om han är trött och vagnen rör sig), och att ha honom i bumbo stolen medan jag lagar mat och så känns inte så bra eftersom det ser ut som han försöker ta sig ur den. Men i gåstolen är han så nöjd så. Men ändå kan man ju inte ha honom där så länge, vill inte att han ska bli överansträngd i benen.

Nu ska jag gå och lägga mig, det har blivit sena kvällar i helgen, och jag har varit så trött på dagarna då, och det är inte roligt.

Dopstress.

Stress Össe har tjatat om det där dopet hur länge som helst. Med all rätt egentligen för jag skjuter gärna upp saker till det är för sent. Men nu ringde jag iallafall dit, och självklart fanns det ju inte tid ett enda datum vi hade tänkt oss. Men tillslut så kom vi fram till att ta den 8 augusti, efter 400 samtal till kyrk tant-vikarien. När allt var klart så frågar jag Björn om jag ska skicka inbjudan redan nu. Och han sa att han tyckte jag skulle vänta ifall det blir några ändringar. Då dumförklarar jag honom och säger att det kommer ju inte bli mer klart än det är nu, när vi bokat datum och allt. Så jag skickar inbjudnings sms, och Össe bokar flygresa. 2 sekunder senare ringer kyrkvikarien och säger att hon tittat fel, att det redan var fullt den dan. Jag dog lite inombords.

Jag HATAR att ringa till olika ställen, det är oftast därför jag skjuter upp saker. Och nu hade jag redan fått ringa dit flera gånger för dom datumen vi ville ha inte var lediga. När jag ringer nånstans så vill jag att det ska vara snabbt avklarat. Och så blir det sånt här strul. Efter jag ringt till Össe och gnällt och varit förbannad så får jag ett välbehövligt pepptalk, hade hon varit här så hade hon troligtvis åkt på stryk. Men jag lyssnade på min kloka vän, och tvingade Björn att ringa. Och då var det plötsligt inga problem att döpa honom den dan, men en annan tid förstås. Men när jag frågade så fanns det abslolut inget sätt man kunde ordna det på.

Jaja, nu är den biten ordnad i alla fall, men jag känner mig helt uppstressad nu.

Hälsa på, utan mamma.

Nu har jag skickat Björn att sova middag med Edvin så jag får en lugn stund för mig själv. Sen när dom vaknat och Edvin ätit så ska Far och son åka till bingo berra och hälsa på han och deras bebis, helt själva. Björn var ju lite nervös men jag sa att har han sovit och ätit så kommer han vara pigg och glad några timmar, då kan han gott och väl åka själv med Edvin och hälsa på. Det tar ju hur som helst inte mer än 10 minuter att åka hem om det skulle vara nåt. Men jag kan förstå att det känns lite nervöst, han är ju orolig att Edvin ska bli ledsen eller nåt och att han inte ska kunna trösta honom. Därför är det ju lagomt att åka iväg en timma och hälsa på.

Jag kan inte riktigt förstå alla nyblivna mammor som aldrig vågar lämna sina bebisar hemma ensam med pappan. Jag har från första stund kunnat åka iväg och handla och det. Oftast har jag åkt när han sover på dan, och alltid när han ätit nyss, sen har jag bara varit borta kanske 30 minuter, men ändå. Och så har jag åkt till mamma och pappa och lämnat honom ensam med mamma eller pappa medan jag gått en sväng och rastat hundarna. När man vet att han är mätt och belåten så måste man ju kunna lita på att pappan kan ta hand om barnet. Maten står ju jag för så det går det ju inte att göra så mycket åt. Man åker ju aldrig långt bort eller är borta länge. Tycker det kan vara ganska skönt att åka iväg och handla en stund för sig själv.

Tycker det är bra om pappan i huset också lär känna sitt barn, är jag hemma så säger ju jag nu är han trött, hungrig, eller vad det nu kan vara. Björn måste ju också få chans att lära känna Edvins signaler, och veta hur man ska söva honom, eller vad man ska göra när han är arg som ett bi eller vad det nu kan vara. Nu har ju jag blivit trygg i min roll som mamma, visst var jag också nervös i början när man skulle åka och hälsa på. Men nu är jag aldrig det, och när jag märker att han börjar bli trött så åker jag hem direkt så man slipper en skrikig unge i bilen.

Jag tror det hela kommer gå jätte bra. Björn är så stolt över Edvin, men är fortfarande ganska osäker på det mesta som gäller honom, eller jag tror egentligen han skulle klara sig ganska bra själv om han var tvungen, men nu kollar han alltid med mig först, och helst vill han att jag ska tala om för honom tex att nu behöver han sova en stund, fast jag vet att han också vet det, men han är väl rädd att göra fel.

Dom verkar ha somnat gott där uppe. Nu ska jag passa på att kolla nån serie eller så.


Nu kommer det några..



Edvin myser i mommos säng i husvagnen.



Edvin slappar med moffa.



Mmm, äta gröt!



4 månader

Edvin 4 månader!

Tiden går fort. Sitter i sängen och surfar, Edvin sover ännu. Han somnade 20 igår, och i vanliga fall brukar han vilja kliva upp vid 7, men idag verkar han så trött. Han har vaknat och varit hungrig men inte orkat öppna ögonen men inte heller kunnat somna om, så jag har tagit upp honom och matat honom sen har han somnat igen. Men det är förstås bra att han sover, han har varit lite grinig och gnällig i 3 dagar, han har inte riktigt fått ro att sova på dagarna, bara när vi varit ute och promenerat, men så fort vagnen stannar så vaknar han, så det kan ju inte vara sån djup sömn. Så han måste väl ta igen sig lite. Han har sovit i egen säng i några veckor nu, och igår fick han sova i sängen för jag var så trött när han vaknade redan 00 och ville äta, och det var inte det lättaste! Han vände sig hela tiden och "kröp" uppåt i sängen, till han slog huvudet i sänggalven så jag fick hålla på att lyfta ner honom hela natten, dessutom när han vände sig så hamnade han lite halvt på mig så då flyttade jag ut lite så jag kunde ligga bra utan att råka mosa honom i sömnen, tillslut låg jag ju på trä kanten. Så lyfte jag honom längre in, då bökade han sig runt så fick jag tillslut ligga tvärs över sängen med hans blöja i ansiktet. Snacka om att jag var trött igår!

Vi har börjat ge honom lite smakisar också, han verkar gilla det.

Har massa bilder jag ska lägga in, men har inte fört över dom ännu från kameran eftersom datorn är här uppe nu när det trådlösa inte har fungerat.