Lucky me

Så vaknar man tidigt ännu en morgon. Jag tror jag har blivit vuxen på riktigt nu, dricker kaffe, har ett eget hus, väljer att stiga upp tidigt på morgonen trots att jag är ledig. Det är lite skrämmande. Egentligen vill jag inte vara vuxen. Igår fick jag en present av systembolaget. Jag var där och köpte två vinflaskor (som jag lovat min mamma och moster att bjuda på när dom hjälpt mig flyttstäda), och i kassan så visar jag leg det första jag gör. Eftersom jag hatar när dom ska behöva fråga hela tiden. Och då fick jag en present! Dom har tydligen en kampanj om man är under 25 och visar leg utan att dom behöver fråga så får man en present.

Idag är det ett års kalas, måste på stan och köpa en present. Jag hatar att gå på stan speciellt på lördagar, SPECIELLT på lönings lördag. Men först ska jag äta frukost, gå ut med hundarna och lite sånna grejer.

Hur blir det nu?

Sista riktiga skoldagen var igår, nu är det praktik som gäller. Trots att praktiken börjar på måndag vet vi ingenting. Är less på att folk inte vet, så säger han som har hand om utbildningen att vi själv ska ta kontakt med praktikplatsen, men när man gör det så vet dom ingenting och hänvisar tillbaka till honom. Så vi vet inte var vi ska eller vad vi har för skift. Surt.

Har fått pengar idag. Det är så typiskt såhär när man precis fått pengarna så känner man sig rik och handlar en aning för mycket, för sen när man betalt räkningarna så är man inte så rik längre.

En fundering..

Hur kan något vara mörkvitt? Såg en annons eller vad det nu var på nätet om mörkvita byxor. Dom hade jag velat se. Finns det även ljussvart? Ja, det är en intressant fråga det där.

Har flyttat in i huset, och har varken tillgång till telefon eller internet. Men det kommer nog snart.

Stackars Clinton!

Igår när Clinton var ute med mamma och de andra hundarna i skogen och lekte fick han en pinne precis under ögat. Det blödde och såg hemskt ut. Senare på kvällen hade han värsta blåtiran och var helt svullen under ögat. Svullnaden börjar gå ner nu som tur är. Trots att han var skadad så var han en stjärna på hundkursen. Han är så duktig min lilla kille.


Mycket att göra.

Är helt slut. Har hunnit sitta ner typ fem minuter sen jag kom hem. Har burit saker och städat och plockat isär och packar ner. Jag HATAR att flytta. Det är pest och pina att packa ner allt och sen köra nån kilometer och plocka upp allt igen. Bärandet upp och ner är också jobbigt. Efter vi kört det här sista lasset för idag så har vi inte sådär jätte mycket kvar egentligen. Eller det beror väl på hur man ser på saken men en hel del är borta iallafall.


Wohoo!!

Imorgon får vi börja flytta in saker i huset! Äntligen.. Har sålt en tv idag, den har stått på vinden över ett år och om vi inte skulle flytta skulle den nog stå där ett bra tag till. Har haft travers utbildning i skolan. Läraren är ett pucko, men vad gör man?

Idag är världen vit.

Nu har snön kommit på riktigt, hela Kiruna ligger under ett snötäcke. Inget mer grått, kallt och tråkigt höst väder. När snön väl har kommit känns allt så mycket lättare, det är ljust ute på kvällarna, man får ha sina varma vinterskor på sig. Hundarna älskar snön. Sen framåt april börjar man bli less igen. Och när man står där med snö till knäna när man ska nånstans, när man måste stå och skrapa rutorna till bilen i 30 minus, men det är sånt man får ta. Hellre det än slaskigt, kallt och grått väder alla vinter månader. Nu ska sjuklingen ut med hundarna.

Trassel 1 år.

Idag fyller Trassel prassel 1 år. Han föddes fredagen den 13 oktober 2006.
image85

Snön är här, hallelulja!

Och jag är sjuk. Det hela började i tisdags, sen gick det bara utför. Gick med feber i skolan resten av veckan. Klarade truckuppkörningen och teoriprov utan större problem. Har ont i halsen som fan. I natt vaknade jag och trodde jag blödde från öronen för att det rev så mycket i hals och öron när jag svalde. Om jag hade fått välja hade jag adopterat bort mina halsmandlar vid födseln. Mor och Far till B har kommit och åkt, dom missade precis snön, otur för dom. Gick bättre än förväntat, men nåt skit åker man väl på ändå. Det verkar som att dom kommer tillbaka i vår och har då lovat att tapetsera om i vårat hus och lägga nytt golv i hall och kök. Snällt tycker jag. Om det är som det verkar så har Hon gjort en helomvändning, och är det så är jag innerligt glad för B's skull. Han förtjänar det. Nu ska jag nog gå och lägga mig. Imorgon kanske jag får leka i snön.

Nå jå

Jag längtar till helgen, men på ett sätt är det skönt att det bara är tisdag, jag är så fruktansvärt trött, hade inte orkat gå på hundkurs idag. Skola hela dagen, sen hem och slänga i sig nåt att äta sen var det dags att börja bära saker, fyllde hela släpet och lämnade av i vårat nya garage. Hur mycket saker kan man samla på sig? Nu ska jag lägga mig i soffan några minuter.

Kan det vara möjligt?

Har hon ändrat inställning eller är det så att hon bara spelar nu för att hon ska komma hit? Svårt att veta. Men om mina erfarenheter ska tala så tror jag på det andra alternativet, men självklart så hoppas jag på att jag har fel.

Idag efter en lång dag i skolan (håller på med truckutbildningen nu), så kommer jag hem och får städa i två timmar, sen kommer det en person och kollar på lägenheten. Så nu vet man att man blir av med den också. Det känns faktiskt jätte skönt, kommer inte behöva betala hyra för 2 månader som vi ändå inte bor här. Fick nyckeln till garaget i vårat nya hus, så vi kan börja ställa in saker där, vilket underlättar något enormt. Imorgon ska en kille komma från gällivare och kolla på våran skoterkälke, och tidigare ikväll var det en kille som ringde och var intresserad av att köpa skotern. För en stund sen var vi också och hämtade våran nya bil, eller ny och ny, men ändå. Allt verkar ordna upp sig, det är väl bara att vänta på ett bakslag. Nu ska jag sova.

The bitch strikes again

Jag är så fruktansvärt trött på att behöva försvara vårat förhållande hela tiden. Jag förstår inte överhuvudtaget varför ni kommer hit, någon baktanke har du säkert. Det är alltid något du kan förstöra för oss. Jag vet inte om jag orkar vara med i den här cirkusen längre. För en vecka kanske jag blir knarkare, eller super bort hela veckan. Tänk vad mycket skit ni hade haft att säga om mig då. Jag kan lova en sak, så länge det är såhär, kommer vi aldrig aldrig någonsin flytta eller göra nånting som hade varit till eran fördel. Om vi nångång får barn kommer det enda ni ser av dom är på ett julkort. Ni kan förstöra mycket för oss, men vi kan förstöra så mycket mer för er. Det är bara ni som förlorar på det. Var glad för våran skull istället, börja räkna oss som en familj, för det är det vi är. Jag skulle aldrig flytta utan B, och han skulle aldrig flytta utan mig. I fyra år har vi fått kämpa i den här jävla uppförsbacken, som bara verkar bli brantare och brantare. Ta del av vårat liv, intressera er, visa att vi är välkomna som vi är, allting hade varit så mycket bättre då, för alla. Just du är det bara sorgligt att du är såhär.

Snart är vintern här

Idag har det inte blivit mycket gjort förutom en långis med hundarna. Det blåste lite kallt i början men sen var det riktigt skönt. Tänkte städa sovrummet men det får bli imorgon. Förhoppningsvis kan vi redan på måndag börja ställa in kartonger och sånt i garaget. Då blir det lite mindre saker här vilket underlättar mycket för städning och packning. Kanske snön kommer snart, men det får gärna vänta tills vi lämnat det mesta i garaget, det är så svårt att köra med släp när det är nysnö. Måste hitta min fina mössa också. Förstår inte var den kan ha tagit vägen.


40 Kinds Of Sadness

Two days chasing me around.
I go crazy when you're outside of my world.
When you're outside of my world,
no sounds singing me to sleep.
I don't want the room to breathe!
Just be with me,
just be with me.

I feel 40 kinds of sadness when you're gone.
I feel the same thing always happens when you're gone,
and I know you're just around the corner.
But just around the corner is not enough,
it's not enough.

Du, som har fastnat här inne.

Jag drömde om dig igen i natt.
Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till dig. Vågar inte komma för nära.
Du kanske ser igenom mig.
Jag försöker hålla mig borta just nu, men inte för långt borta.
Jag vill inte att du ska glömma mig. Men du kanske inte ens ser mig?
Är det fantasi eller är det verklighet?

Helt slut..

Har haft prov i maskinelement idag, det gick ganska bra, bara 3 fel. Igår hade vi valpkurs, med hund för första gången. Clinton var skällig men ganska duktig förutom det. Han brukar inte skälla annars, bara när han busar mycket. Men det är väl därför han skällde igår, han var uppe i varv hela tiden. Lill killen. Idag slutade jag skolan redan kl 8, efter provet. Det var skönt. Var och handlade och var ute med hundarna, sen sov jag en timma i soffan. Skönt med helg.

Tuesday afternoon

Well well. Banken idag, gick fantastiskt bra. Har även köpt en bil. En liten liten bil, som vi ska ha som extrabil, billig att försäkra, billig att köra med, billig skatt. En riktig riskokare- suzuki swift. Så kan pappa få våran volvo som han verkar älska. Han är lite som Gustav i svensson svensson när det gäller volvo. Pärlan, en volvo 244 jubileums modell från 1977, automat och endast 19000 mil. Det enda jag ser är en skrothög. Skönt att allt är ordnat med huset nu. Nu kan vi bara vänta på att få flytta in. Dags att sätta igång med städandet.

Måndag morgon..

1 oktober. Kallt och mulet. Idag är jag "sjuk". Men man kan säga att det nästan är sant för när jag svetsar får jag alltid jävligt ont i huvudet som håller i sig hela dagen. Måste åka med massa saker till tippen, och fixa i ordning här lite mer. Våran lägenhet hade kommit ut idag, så förhoppningsvis går det här relativt fort. Ska snart hoppa in i duschen och sen ska jag ut med hundarna. Tänk att man har så mycket saker, hälften hade varit nog.