Ännu en natt i sömnlöshetens tecken

Somnade vid 1 i natt, och blev väckt kl 3 av B som var helt upprörd och trodde Clinton var sjuk, för han drack så mycket och sen flåsade han jätte mycket när han låg i sängen. Och kunde som inte somna. Så jag tog tempen på honom och den var 39,1 vilket är helt normalt för en valp. Så fick han lägga sig och sova på golvet i vardagsrummet i stället, då somnade han som en stock. Så han tyckte helt enkelt att det var för varmt. Det svaret nöjde sig husse med och somnade direkt. Jag kunde däremot inte somna, och när jag väl somnade väckte clinton mig kl 5 och ville gå ut, och kl 7, sen kl 8 var det dags för mat och efter det orkade jag inte gå och lägga mig igen. Har städat lite i köket. Ska snart äta. Imorgon är min ledigvecka slut och jag har eftermiddag. Jag vill vara hemma. Det är så mysigt att vara hemma med djuren.

Valp kompis sökes

Clinton behöver en kompis! Han vill leka hela tiden. Och just för stunden kanske det går bra att leka med Trassel, men om några veckor så kommer Clinton vara mycket större än honom. Och bara det där med att Trassel är katt och Clinton är hund gör ju att det blir lite problem i deras kommunikation. Jag tror inte heller att Trassel kommer vara så överlycklig när en stor bjässe på 25 kg kommer försöka leka med honom om några månader, det går kanske bra nu, när dom är ungefär lika stora och han väger 4kg. Så om någon har en valp i lämplig ålder kontakta mig! Han försöker ju leka med Gangster, men han är ganska stor, 75cm i mankhöjd och ganska hårdhänt. Ruffsan vill inte alls leka. Inga valpkurser startas heller nu närmaste månaderna, typiskt kiruna!

Så var det fredag igen

Idag har vi haft fullt upp från morgon till kväll. Steg upp kl 5 och gick ut med snö-klimpen. Tillbaka till sängen och upp igen strax före 7 och gå ut med honom igen och gå till tvättstugan. Kl 8 var det dags för frukost, 1dl blötlagt torrfoder och en skvätt afil. Sen målade vi köket och städade. Vid 14 åkte vi med Clinton till pappa som fick vakta honom och ett sår på näsan. *VARNING* Man ska inte ha näsan för nära en busig valp. Så handlade vi. Hann inte ens komma innanför dörren så ringde Verro och skulle komma förbi. Ruffsan blev glad när hon kom, hon hade med sig godis. Clinton sov, han har sovit nästan hela dagen. Han är smart, jätte smart. Han kan redan sitt, ligg, stanna, hämta och tass. Inte nu helt perfekt men ändå, han har ju bara bott här i 3 dagar. Idag har han lärt sig sitt namn också. Idag har jag nominerat Össe som Gud-Össe även till Clinton, hon har ju varit Gud-Össe till Ruffsan sen hon var liten. Det är verkligen fullt upp med en liten valp, men hur skulle man klara sig utan glädjen man får av sina djur? Clinton har en favorit sovplats- runt, på, i, bredvid vattenskålen. Nu har Ruffsan och Clinton dragkamp med Ruffsans mjukisdjur i vardagsrummet. Nu ska jag lägga mig i soffan och göra ingenting. Skönt!

image58

Äntligen klar

Då har vi äntligen målat klart köket. Skönt! Det blev ganska bra. Vi har börjat hänga upp hyllor och så igen. Nu ska vi åka till Pappa och lämna Clinton där en liten stund så vi kan åka och handla till helgen. Kanske jag övertalar B att jag bara måste ha nya gardiner till den nya färgen i köket.

Valpen har fått ett namn

image57

Han ska heta Clinton. Mammas förslag, och man ska ju lyssna på sin mamma. Pappa tyckte han skulle heta Bruno eller Leifi och det kändes inte helt rätt. Han passar att heta Clinton, våran lilla snöklimp. Tog jätte mycket fina bilder när vi var ute nu, men det är ganska svårt att få det bra, han rör sig så mycket så de flesta bilderna blir suddiga.

Han är så söt när han sover

image56


Här är man trött efter en hård natt och sen frukost och en promenad. Han har redan träffat en tjej, en östsibirisk lajka som var 10 veckor. Igår var vi hemma hos mamma och pappa och lillpysen blev helt galen i Gangster. Hans framtida dragkompanjon. Nu är det äntligen lite lugn och ro här, när han sover. Måste städa idag, det är som en sandstrand i hela lägenheten.

Lilla vildingen

image55
Det blev inte så mycket sömn i natt, åtminstone inte för mig. Valpen sov som en stock hela natten. Om han är den lugnaste i kullen så vågar jag inte ens tänka på hur busiga dom andra är. Han älskar Ruffsan, men jag tror inte det är ömsesidigt. Snart kanske, hon verkar iallafall bli helt upprörd när någon annan hund ska hälsa på honom. Sötnosarna!

Trött som en sten

Åkte kl 7 i morse till luleå för att hämta lillpysen. Han är så fruktansvärt söt. Han har redan ställt till med massa hyss. Trassel verkar väldigt intresserad av honom. Nu är vi jätte trötta allihopa. Ska äta lite och sen krypa till kojs, får se om det blir någon sömn i natt.

I mitt vackra vita vinterland

Snöstorm, och vitt så långt ögat kan nå. Ibland blir man bara så less. Det är snart MAJ, kan inte vädret förstå det? Igår var det skönt vår väder, idag är det full snöstorm. Här vaknar man tidigt på morgonen, känner sig allmänt pigg och glad så ser man bara snö snö snö när man tittar ut. Ingen sol, ingen vår.

Idag är det tänkt att vi ska måla om köket, om allt går enligt planerna. Måste även städa upp det sista i lägenheten. Imorgon hämtar vi ju valpen. Jag vill inte riskera att han tuggar i sig något mindre bra det första han gör så jag sätter upp allt så han inte får tag i det.

Trassel var helt emot att vi städade i köket igår, han bara var överallt och rev ner saker på golvet, och sen när vi började maskeringstejpa så var han överallt och drog bort tejpen. Sen fick han lite kalkon då blev han nöjd. Trollet bakom mig på pallen och klappade mig med tassen hela tiden när jag tejpade, hon ville också vara med. Sen när hon väl hade fått nosa en lång stund på tejpen så var hon nöjd och gick därifrån. Ruffsan låg och sov den lilla slöisen.


Valpar är söta som sucralos.

image53

Man kan knappt tro att en levande varelse kan vara sådär söt. Beror förstås på vad det är för valp, för alla valpar är inte lika söta. Nu är det bara två dagar kvar till vi hämtar honom. Igår byggde vi en valphage. Ruffsan blev ledsen, hon gillar inte när man flyttar runt på saker och så, hon är nog orolig att vi ska åka iväg utan henne. Hon gillar att ha det som det är, det gör förstås jag med, blir orolig så fort det är några förändringar på gång. Igår ängnade jag nästan hela dagen åt att försöka komma på ett namn till honom. Zeke är hans kennelnamn men det är inte direkt mitt favoritnamn. Men det är svårt det där med djurnamn, det måste vara nåt som passar deras personlighet, utseende, och ursprung men ändå vara gulligt och häftigt. Så om någon har några förslag var vänlig kontakta mig. Jag hade tänkt mig nåt isländskt, eller grönländskt som betyder nånting passande, men jag insåg ganska snabbt att det kan bli problem eftersom de enda språk jag kan är svenska, engelska och svära på finska. Hur lätt blir det då?
image54

Valpen

image52

Det här är Zeke, valpen vi ska hämta på tisdag. Han är så söt så man smälter.

En händelserik vecka.

Den här veckan skulle jag egentligen haft ledigvecka men jag bytte, så jag är ledig nästa vecka istället. Ganska skönt. Den här veckan har verkligen varit händelserik. Det har hänt så mycket så jag har inte orkat skriva. Det var några dagar där i början av veckan som jag kände mig totalt vilsen och sviken, men som mamma säger "allt har en mening", och det tror jag på. Jag har känt på mig hela tiden att det inte skulle gå det här med JS. Jag tycker att Julie Rescue skött det här med JS väldigt dåligt, förutom min kontaktperson som hjälpt mig på alla sätt hon kan. Sen när jag börjat acceptera att vi inte får honom så tänke jag att jag kanske har räddat hundar klart nu. Jag kanske gjort mitt, nu kanske jag bara ska ta en helt vanlig oförstörd valp. Så jag började titta lite efter valpar. Vi hade ju bestämt oss för en till hund och verkligen planerat så vi har mycket tid för en ny hund så vi kände att det inte var någon idé att vänta om vi hittade någon vi ville ha. Sagt och gjort, tittade runt på blocket och hittade samojedvalpar, som fanns i höör, men det kändes lite långt bort. Jag satt uppe nästan en hel natt och läste om samojeder. Jag funderade och funderade på dom där valparna, jag har alltid velat ha en samojed, tycker det är väldigt fina hundar. Så jag sökte efter samojedvalpar lite närmare och hittade en kennel som hade lev. klara valpar den 21:a april. Så jag hörde av mig till uppfödaren och det fanns en hane kvar. Sen pratade vi i telefon jätte länge och allt kändes jätte bra, så idag ringde jag och bokade honom. På tisdag ska vi åka och hämta våran lilla isbjörn.

Snart är det dags

Ännu en dag i snörvlandets tecken. Jag är ändå glad, fick skattebeskedet igår. Det var väldigt positivt faktiskt. Jag hade räknat med att få betala tillbaka flera tusen, eftersom kommunen dragit för lite skatt hela året men jag får faktiskt tillbaka 700kr. Just dom där 700 gör väl varken till eller från egentligen, men bara det att jag slipper betala tillbaka är skönt. B fick tillbaka 10300 som vi ska göra nåt roligt för. Förra året köpte vi nya sängar för över 10000 för skattepengarna. Får se vad det blir i år.

Dagarna går och resan närmar sig. Om allt går som planerat så åker vi nästa måndag, och på torsdagen kommer planet. Inte ens två veckor kvar tills han är här -OM allt går som det ska-. Jag längtar. Det är mysigt att åka på roadtrip också. Det har blivit ganska många nu. Det är mysigt att stanna i docksta och sova, och äta frukost inne på docksta baren innan man åker vidare. Trollet och Trassel ska bo hos Verro. Hon får tillfällig vårdnad om katterna, jag hoppas det går bra. Är väl mest orolig för Verro och hennes inredning i lägenheten, Trassel är ju rätt vild och Trollet är klumpig. Ruffsan ska bo hos mamma och pappa. Hon ska få en present när vi kommer hem, kanske en bur, hon älskar Ginzas bur, så fort vi går till mamma och pappa går hon direkt och lägger sig i Ginzas bur. Hon ska få en lika stor, hon kan både stå och sitta i den, det är gott om plats för två hundar egentligen. Idag kom Ruffsan upp i sängen på morgonen och ville ha lördagsgodis. Hon fick en tjurmuskel.

Spinn-maskinen.

image51
Ja, här ligger man sjuk som man är, då är det tur man har Trassel, han gillar att sova under täcket med mig. Det är mysigt. Han är mjuk och varm och hela han vibrerar han han spinner. Det är bland det mysigaste som finns, att höra hans spinnande när man ska sova, man somnar på en gång då. Trassel sover bara med mig om han får sova under täcket, och inte under vilket täcke som helst utan det måste vara duntäcket. Trollet sover aldrig under täcket, hon sover nästan alltid vid mina fötter. Absolut inte för nära Trassel, det går ju bara inte. Hon är starkt emot honom. Idag fyller Trassel 6 månader. Han är född fredagen den 13 oktober 2006.

Vad har jag sovit på?

image49image50

Jag är hemma idag, för jag är sjuk. Har varit sjuk en vecka men idag orkade jag inte gå till jobbet längre, kroppen sa nej, jag måste få vila. Så jag gick och la mig och sov en stund på dan, med Trassel i famnen, när jag vaknade nån timma senare så hade jag väldigt ont på sidan av ryggen. Sen så upptäckte jag att jag sovit på mobilen+laddaren. Min kära sambo höll på att skratta ihjäl sig och fotade märket som blivit på min rygg. Suck!

En stulen lista.

Den här listan har jag tagit av Petra (jinglejinx.blogg.se).

Instruktioner
1.Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

Will it be ok?
Hanging out for hope
How are you feeling today?
When the stars go blue
How do your friends see you?
Loneliness knows me by name
Will you get married?
Långt härifrån
What is your best friend's theme song?
Hurt before
What is the story of your life?
Vem kan älska mig?
What was high school like?
Tears and rain
How can you get ahead in life?
Cling and clatter
What is the best thing about your friends?
Take me as I am
What is tonight going to be like?
Vi mot dom
What is in store for the remainder of this weekend?
Revolution cry
What song describes you?
Left outside alone

To describe your grandparents?
Give a little bit
How is your life going?
Heaven knows
What song will they play at your funeral?
Varmt igen
How does the world see you?
Poison
Will you have a happy life?
En övergiven kvinna
What do your friends really think of you?
So sick
Do people secretly lust after you?
Vem
How can I make myself happy?
Better days
What should you do with your life?
Game over
Will you ever have children?
Till och med en kung


Mardrömmar


image46image47

Jag hatar när jag drömmer att hemska saker händer, speciellt när jag drömmer om att mina djur blir skadade eller dör. I natt drömde jag att Trollet fick massa stenar på sig och bröt benen och allt möjligt och jag var tvungen att åka till veterinären här i stan med henne, och då vet man ju aldrig om hon skulle komma tillbaka levande. Men så vaknade jag och Trollet låg där vid mina fötter som vanligt. Så jag klappade henne och kramade henne, men känslan sitter kvar. Min lilla ängel, vad skulle jag göra utan dig? När jag steg upp såg jag att Trassel inte låg kvar i fåtöljen, han hade väl hört att jag vaknat, så när jag kom in på toaletten så satt han där på toastolen och väntade på mig. Han ville komma upp i famnen, som alltid på morgonen. När min klocka ringer så kommer han direkt och trycker nosen mot mitt ansikte och vill att jag ska vakna på en gång och mysa med honom. Helst vill han komma och lägga sig under täcket.

Varför måste jag alltid vänta?

Hela våren har gått åt till ett evigt väntande känns det som. Ska det verkligen vara såhär besvärligt? Är det ett tecken på att det inte är meningen att han ska bli min? Men jag såg det ju, jag såg det på en gång, vid första ögonkastet så såg jag att han var min, han var den jag letat efter. Utan att jag egentligen vetat att jag har letat. Men ska det verkligen vara såhär besvärligt? Vänta och vänta och vänta. Jag vet fortfarande inte helt säkert att han kommer den 26:e april. Jag hoppas, jag hoppas så innerligt att han gör det. Det känns som jag ska gå sönder av längtan. Men det känns att det är nära nu, det där datumet, jag drömmer om honom på nätterna och jag tänker på honom på dagarna. Hur det kommer gå och hur han kommer vara. Nu väntar jag bara på ett mail eller ett samtal som säger att allt är grönt. Kanske imorgon. Hoppas.


En ny vecka

Det har inte blivit så mycket skrivande den sista tiden, har varit helt slut förra veckan, vilket verkar ha grundat sig i att jag var på väg att bli sjuk. Den första lediga dagen så vaknade jag med halsmandlar stora som bowlingklot, kunde knappt svälja. Men norrlänning som man är så lät jag inte det stoppa mig från att promenera upp på stan och hälsa på min älskade mormor, och tillbaka. Det var ju bara halvt orkan ute. Jag såg på aftonbladet en stor rubrik "orkanstormar i norra sverige" och så hade dom en bild under som gävle var inringat på. Då undrar man ju, om gävle räknas som norra sverige, var fan bor jag då? Finns Kiruna ens med på kartan? Sverige kan man ju säga är uppdelat i 3 delar, södra sverige, mellersta sverige och norra sverige, visserligen ligger gävle i norrland men det betyder väl inte att det tillhör norra sverige? i såfall måste södra och mellersta sverige vara väldigt litet. Nog om det.

Hela påsken har jag iallafall legat i soffan och snorat, och i sängen, och tillbaka till soffan, sen till sängen igen. Godis har jag ätit också, det är nästan lag på det på påsken. Hela helgen har jag drömt om JS, jag hoppas verkligen att det inte stular till sig nu utan att han verkligen kommer den 26:e april. På torsdag är det bara två veckor kvar. Jag längtar.

Jag är faktiskt ganska less på folk, i synnerhet vissa släktingar som säger typ "ska ni verkligen ha en hund till, räcker det inte med en?!" Nä, det räcker inte med en, och vad fan spelar det för roll för er, sköt er själv och skit i andra. Hade jag gått och sagt till dom "ska ni verkligen ha fler barn, räcker det inte med ett? Det blir så mycket jobbigare med två och ingen kommer orka ha er på besök då", då hade det verkligen blivit upprörd stämning. Även om jag kanske tycker så, så betyder det ju inte att man behöver säga det. Jag skulle aldrig ta en till hund om jag inte kände att jag har tid och lust att ta hand om en till hund. Om jag så vill ha 100 djur så är det ju ingen annas problem än mitt eget. Men tydligen kan man häva ur sig vad som helst när det gäller sånt.

Imorgon börjar min eftermiddags vecka. Nu har jag fått en egen hjälm med lampa och kommunikations hörselkåpor. Jag hoppas jag känner mig bättre imorgon. Igår bröt jag ihop totalt över ingenting, det är sånt som händer ibland, speciellt när hormonerna verkar vara lite ostabila och så är jag väl extra känslig när jag är förkyld. Jag satt och grät åt varenda tv program jag såg igår, och sen på kvällen när det verkligen var en film som var jätte sorglig så fanns det som ingen hejd på det. Jag kände då att det var bäst att ta två panodil och gå och lägga mig.

Nu kommer husse hem, Ruffsan blir som vanligt överlycklig. Jag också, men det varar nog inte lika länge.. =P


image45

Tillbaka till verkligheten

Aldrig förr har jag varit med om att en vecka gått så fort. Min första ledigvecka. Jag har varit duktig på många sätt den här veckan. Jag har inte vänt på dygnet utan gått och lagt mig strax efter 22 varje kväll och stigit upp vid 8 tiden. Jag har vaknat tidigare men jag har ju trots all varit ledig. Jag har varit ute större delen av veckan, 4 dagar var jag i husvagnen med mamma och pappa. Jag åkte skidor i onsdags och torsdags. I början av veckan vad jag och Verro ute på en långpromenad i det vackra vädret. Jag har städat i fredags nästan hela dagen. Igår var jag återigen i husvagnen, men där var det storm så vi satt mest inne. Jag spelade poker med mamma och pappa, jag vann, pappa blev sur. Imorgon blir det att kliva upp 05.00 för att åka till jobbet. Jag hoppas den kommande veckan kommer bli mer händelserik än förra helgen. Nu är jag trött, jag har varit igång hela dagen, har knappt hunnit sätta mig ner. Nyss bakade jag lite snabbt en kladdkaka som jag ska bjuda Marielle och Magdalena på imorgon när dom kommer hit, dom kunde ju inte komma när jag fyllde år eftersom jag inte var hemma.

Så går man återigen tillsängs med förhoppningen om att imorgon så är jag en helt annan människa.