Begravning.

Min första begravning. Min farfars begravning. Det var fint men ändå inte alls som jag föreställt mig.


Bil problem.

Imorse när jag varit på coop så startade inte bilen längre. Efter jag försökt ett par gånger ringde jag i panik till Björn som låg och sov bakis hemma. Han sa att jag kunde försöka låsa och låsa upp och testa starta igen och kolla så parkeringsväxeln verkligen var i ordentligen. Provade starta sådär 15 gånger men ingenting hände när jag försökte vrida nyckeln så startmotorn skulle gå igång. Inte en jävel i hela kiruna verkade ju ha varit nykter igår heller, så ingen kunde komma och hjälpa. Tillslut ringde Björn till sin arbetskompis, som vi köpt bilen av och frågade om han visste vad det kunde vara för fel, och han sa att han kunde hämta Björn så åker dom och kollar. Medan dom var på väg såg jag alla våra sparpengar få vingar och flaxa iväg för att vi säkert måste byta hela motorn eller nåt annat dyrt. Så kom Björn, satte i sin nyckel och vred om- så startade bilen. Jag svor lite inombords, även om det var skönt att inte hela motorn hade gått sönder. Han stängde av bilen igen och provade starta med min nyckel och det fungerade med. Han tror att det kan vara nåt fel på chippet i min nyckel, nånting om startspärren. Lyssnade inte så noga. Det löste ju sig iallafall, skönt var väl det.

Tråkig fredag.

Sitter här och äter blodapelsiner och har tråkigt. Björn är på AP träff så jag är ensam hemma med odjuren.
Snart är det julafton, måste slå in julklapparna i helgen. På måndag är det begravning och på tisdag har jag inte tänkt att göra så jätte mycket.

Kanske man skulle koka knäck imorgon.

60 dagar kvar.

Då var det mindre än två månader kvar till det är tänkt att den här lilla bebisen ska anlända.
Tiden har gått väldigt snabbt måste jag säga.

Idag har vi varit och köpt julklappar åt hundarna. Ett dragsele för pulka åt Clinton, och en aktiveringsleksak och så massa goda ben och sånt, 900 kr gick det kalaset på. Men det är dom väl värda.

Har inte så mycket mer att skriva för tillfället.

Flodhästen i mig.

Jag måste då säga att det är fruktansvärt tråkigt att vara gravid. Förutom att jag sen dag ett läste i en tidning att man ska undvika tråkiga saker när man är gravid- kört med det till Björn så fort jag inte inte orkar eller känner för att göra nåt. Då säger jag bara "nej, jag vill inte, för det är tråkigt, och man FÅR INTE göra tråkiga saker när man är gravid". Och jag förstår inte vilken korkad människa som skrivit den artikeln, men för mig har det funkat bra! Förutom den enda glädjen jag haft så är det mesta jobbigt. Eller ja, inte speciellt jobbigt heller, bara ibland, mest när jag ska sova. Och nu börjar det även vara jobbigt att vara ute och plumsa i snön med hundarna. Det känns ungefär som jag svalt en flodhäst.

God Jul!


Mitt lilla luciatåg..

Nu är det inte ens två veckor kvar till julafton. Men julstämningen känns långt borta. Förutom en julstjärna i köket och en gran på gården så är det ganska julfritt här. Idag ska jag på stan en sväng, sen kanske jag bakar en sats lussekatter till, mina är slut. Visste väl att det skulle bli så när jag bakade dom redan för flera veckor sen, dessutom blev det inte så många, kanske 15 st och så fick mamma 6st. Det är en deppad stämning i hela familjen, vilket såklart inte är så konstigt. Då blir man glad när man får en liten julklapp med posten av sin bästa vän. Nu ska jag gå ner och äta frukost, sätta i motorvärmaren till bilen eftersom det var 25 minus igår kväll och säkert inte så mycket varmare nu. Sen har jag lite ärenden jag måste ta tag i.

Världen är full av idioter!

Jag är så less att vissa ska lägga sig i vad som skrivs i min blogg, dessutom folk som jag inte vill ha nånting med att göra. Som överhuvudtaget inte har någonting här och göra för dom har ingenting med mitt liv att göra. Personer som jag medvetet tagit avstånd från. Så jag förstår inte varför ni inte kan skaffa ett eget liv istället för att bry er om vad som pågår i mitt?!

Jag har därför beslutat att snart lösenordsskydda min blogg. Så ni som i fortsättningen vill läsa min blogg är väldigt välkomna att göra det, vilka ni än är. Och ni kan få inloggningsuppgifterna av mig eller av Össe (eftersom jag vet att dom flesta som läser min blogg på ett eller annat sätt är kopplade till Össe så är väl det enklast), skicka ett mail, eller skriv en kommentar med eran mail adress så kan jag skriva tillbaka.

Nåja, vad hade man förväntat sig?! Känns tråkigt bara..

Mycket tråkigheter.

Det har hänt tråkigheter hela veckan.

Idag klev jag upp i gryningen och efter mycket gnällande och klagande tog jag mig till MVC för kontroll, kom strax före 8.30, eftersom jag trodde jag hade tid då, men var inte säker för jag har tappat bort lappen. Ingen kom kl 8.30, ingen kom kl 9.00 och ingen kom kl 9.30. Receptionen var stängd så jag kunde inte fråga där heller. Strax efter 9.30 så kom en BM och frågade vem jag skulle till, och så sa jag det, och hon sa att den personen inte har några tider nu. Men min BM kom och hämtade mig, och vi kollade vilken tid jag hade. Och jajjamän- visst hade jag tid på tisdag kl 8.30- NÄSTA VECKA! Fy fan vad irriterande. Men hon gjorde kontrollen ändå, det tog bara 10 minuter. Så nu behöver jag inte gå dit förrän i mellandagarna.

Och i dessa dystra stunder vill jag uppmuntra mig lite med shopping, vilket är omöjligt i den här stan. Är det någon som vet några bra webbshopper? Meddela mig isåfall. Alla tips är välkomna!

Härligt vinterväder..



Clinton väckte mig strax innan 9, så då steg vi upp och tog en promenad på myren i en timma. Sen fick Clinton vara lös på gården medan jag plogade, han var jätte duktig och höll sig bara i närheten hela tiden. Vid 11 åkte vi till mamma och pappa och åt köttsoppa, det var supergott! Clinton fick följa med pappa och Gangster ut, och dom hade busat jätte mycket, så nu kommer nog Clinton sova några timmar. Det har snöat lite idag men har bara varit 4 minus. Känner mig inte alls lika trött idag och det är ju positivt.

Ja, nä nu börjar det väl vara dags för posten att komma snart.

Ingen rolig dag.

När jag skulle stiga upp i morse var jag dödstrött, och så har det fortsatt hela dagen. Och när jag är trött är jag lätt irriterad och på allmänt fruktansvärt dåligt humör. Det är jätte jobbigt och inte det minsta roligt. Speciellt inte när det går ut över hundarna. När jag inte orkar vara ute med dom så mycket som dom förtjänar, eller blir irriterad på dom när dom tjorvar. Jag önskar mig tålamod i julklapp.

Fullt upp.

Shit pommes vad jag fått mycket gjort idag. Varit ute med hundarna i morse och efter det städade jag köket i fem timmar och hängde upp nya gardiner och min julstjärna. Sen tog jag en liten powernap på 30 min i väntan på att Björn skulle komma hem. Då åkte vi och köpte nya bänkskivor till köket. Det kommer nog bli bra det där. Sen promenerade jag med hundarna till ica. Efter handlingen åkte vi snabbt hem och plockade in i kylen och sen iväg igen får att gå på medlemskväll på björkis, mycket mindre folk än vad jag väntat mig. Hälsade på hos mamma och pappa medan Björn var ut med hundarna. Sen åkte vi hem och lagade mat. Imorgon kommer äntligen sakerna från ikea, så då kan vi äntligen börja rensa alla skåpen i köket.

Nu är jag trött men ska hålla mig vaken ett tag till för jag har ett desperate housewives avsnitt som jag ska se.