Grötkalas.

Idag står fixande på gården på listan. Björn håller på att måla listerna på övervåningen nu, sen när han är klar med det och Edvin ska sova så får han göra det i vagnen så vi kan vara ute på gården. Vi har ungefär en meter grus längs ytterkanten på vårat hus och så är det trästockar mellan gruset och gräset. Vi ska ta bort stockarna och sen ska vi skotta bort gruset och sätta jord där istället.

Har nyss matat grötmonstret. Man hade ju behövt plasta in hela köket när han äter. Allting blir ner geggat. Snart är hans favoritgröt -ris och morotsgröt- slut, och den finns inte i hela stan. Har bett Össe kika efter den, men det dröjer ju ett tag innan hon kommer. Banangröten tyckte han inte lika mycket om, har börjat blanda lite av den i havregröten han äter på morgonen så han ska vänja sig vid smaken. Såg att nestle hade en annan risgröt från 4 månader på coop, kanske får köpa den. Men det var nog banan och persika. Han får risgröten på kvällen eftersom han äter så himla bra av den. Tror det beror på att den blandas med bröstmjölk/modersmjölksersättning istället för vatten som dom andra grötarna.

Kanske man skulle sätta in en bild. Kändes så trist det här. Tycker ni som läser min blogg verkligen är dåliga på att kommentera. Och uppdatera era bloggar. Skäms!

Snacka om snabb leverans! Har redan fått mitt paket från linus och lotta som jag beställde igår på förmiddagen. Idag fick jag mail att paketet har skickats, så jag tänkte att det kommer på måndag då. Men redan nu fanns det i brevlådan. Det är så bra när dom skickar som vanlig post.


Kommentarer
Postat av: Kristina

I´ll do it! Jag ska gå till maxi och kolla.

Idag har vi köpt en ny tvbänk hos Kamprad.

Och sett Änglar och Demoner! SE DEN!!!!

2009-07-17 @ 22:38:08
Postat av: Madde

Haha vilken söt grötunge=)

Men vänta bara några månader då ser köket och ungen värre ut (när dom får för sig att dom ska äta själv)

Gröt och burkmat får jag mata han med, men om det är hemmagjord mat ska han prompt äta själv. Märkligt!

Tur man har hund!!!!:)



Gröt är nog poppis bland barn, jag fick öka smakportionen efter inte så länge till en dubbel smakportion för han blev så jäkla arg varje gång gröten tog slut. Och sedan insåg jag att en dubbel nästan var en hel portion så då vart det 1 dl på kvällen =)



Vad e d för svårfåtagen gröt, den har aldrig Maximus fått, kanske inte finns att få tag i här heller...

2009-07-18 @ 00:23:31
Postat av: Madde

Han har väldigt fina ögon förresten!



Välkommen o läsa min blogg, krisse frågade om hon fick ge dig lösenordet och det får du ju självklart eftersom jag fått ditt:)

2009-07-18 @ 00:24:49
Postat av: Cillan

Össe, du gör ju inget annat än gör kamprad rikare!

Trassel har snart ätit upp kartongen du skickade..



Gröten påminner säkert lite om det bebisen ätit tidigare, det gör ju inte potatis och morötter och sånt direkt. Jag ger honom en halv portion gröt på fm och en hel på kvällen, och det slinker ner ganska fort.. :)



Jag köpte ris och morotsgröten på maxi i skeå eller luleå, och den är verkligen favoriten! Men i kiruna finns ju oftast ingenting..

2009-07-18 @ 11:44:58
Postat av: petra

du borde inte ge edvin nestlé, nestlé är skit. Ang gröten så har den att posta upp :) om du nu nödvändigtvis envisas med att mata ungen med den. Du ska få ett tips på en smart sak som är bra när nån ska göra egen barnmat... Ska leta upp en länk bara....

2009-07-18 @ 18:30:36
Postat av: Cillan

Päran.. vadå posta upp? Och vad är det för skit med nestle?



Jag valde mellan sempers risgröt och nestles, men i sempers var det nå skumma grejer tillags, och vete.. Varför har man vete i en risgröt? Så jag kände att nestles är bättre..

2009-07-18 @ 20:22:41
Postat av: Petra

Alltså, Össe kan ju lägga gröten på postlådan så fixar posten upp den till er. Nestle sysslar med massvis av dåliga saker i u-länderna bland annat. Måste finnas annan gröt än semper och nestle...

2009-07-18 @ 20:39:14
Postat av: Petra

Kolla in denna, verkar asbra...



http://www.bluebox.se/showinfo.asp?id=a04782



Beaba - Matberedare för ångkokning och mixning

Kanske världens bästa matberedare för barnmat. Du ångkokar, tilllagar och mixar, värmer upp och tinar maten, allt i samma maskin! Perfekt till grönsaker, kött, fisk och frukt. Babycook har vunnit ett flertal priser för bästa babyprodukt genom åren, och har nu äntligen kommit till Norden!



Fyra funktioner:

- Ångkokning= bevarade vitaminer

- Progressiv mixning

- Supersnabb uppvärmning

- Snabbupptining



Med matberedaren ingår också:

- Litet häfte med recept (på engelska) för barn från 6 till 24 månader, framtagna av en näringsfysiolog.

- Spatel för att ta ur korgen och skrapa ur botten på tillagningsbunken.

- Instruktionsbok (på svenska) och garantisedel.



Matberedaren är ca 21 cm bred och 19 cm hög. Rymmer 600 ml.

2009-07-18 @ 20:43:01
Postat av: Cillan

Ja cet finns säkert andra, ville helst köpa hipps ekologiska risgröt med banan och persika men den fanns inte/var slut här. Det är ju inte sveriges bästa utbud i kiruna..



Har också hört det om uländerna.. Men sen vet jag inte om andra företag är så mycket bättre, dom kanske bara inte blivit påkomna ännu..



Magberedaren verkar bra, men dyr och man måste ju fortfarande komma till skott och göra det själv.. :)

2009-07-18 @ 20:54:04
Postat av: Petra

Varför bör man bojkotta Nestlé???



Barnmatsföretagen får inte sabotera amningen. WHO och UNICEF uppskattar att 1,5 miljoner spädbarn dör årligen för att de inte ammas. För att skydda amningen beslutade WHO att förbjuda all reklam för bröstmjölksersättningar med stöd av den Internationella Koden för Marknadsföring av Bröstmjölksersättningar, som antogs 1981. Amning ger den bästa starten i livet ur hälsosynpunkt på kort och lång sikt för alla barn både i låginkomstländer och i industriländer. I låginkomstländer är amning dessutom livsviktigt!



Nestlé är ett multinationellt företag med förgreningar över hela världen och överträder ständigt koden. Rapporter om överträdelser visar att Nestlé får dubbelt så många klagomål jämfört med andra barnmatsföretag.

Deras princip är enkel:



Mamman får gratisprov på bröstmjölksersättning



Mamman fortsätter att köpa bröstmjölksersättning med samma varumärke

Mamman ammar mindre och mjölkproduktionen minskar



http://www.amningshjalpen.se/foreningen/nestlebojkotten.htm

2009-07-18 @ 21:06:46
Postat av: Petra

Tror att matberedaren är en bra investering och underlättar att göra egen mat, det leder ju till att du orkar göra eget om det är enkelt...



Många företag är säkert skitdåliga men just Nestle är så känt dåliga att man faktiskt borde bojkotta dem för vad det gör mot barnen i världen. Visste du att Nestle står för ungefär hälften av all barnmatsproduktion i världen???



2009-07-18 @ 21:10:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback